AACSB Accredited

Program Pascasiswazah ini baru-baru ini telah berjaya dalam proses akreditasi yang dijalankan dengan Sekolah Perniagaan DCU oleh Persatuan untuk Memperkenalkan Sekolah Perniagaan Collegiate (AACSB), badan akreditasi global tertua dan paling berprestij di dunia untuk sekolah perniagaan. Akreditasi AACSB diiktiraf secara meluas sebagai tanda kecemerlangan dalam pendidikan perniagaan, dan telah diperolehi kurang daripada lima peratus daripada sekolah perniagaan dunia.

Pengenalan

Mengambil bahagian dalam talian, pelajar akan memupuk kemahiran profesional dari perspektif pengurusan yang mampan. Mereka akan membangunkan pemahaman aspek-aspek teori, praktikal dan undang-undang amalan alam sekitar moden. Semasa pengajian mereka akan mengkaji fungsi pengurusan utama yang diperlukan dalam perniagaan, termasuk pengurusan strategik, pengurusan projek, keusahawanan dan penilaian risiko.

Program ini akan membolehkan pelajar untuk menjalankan penyelidikan mengenai pelbagai topik yang difokuskan, yang melibatkan pengumpulan data, analisis kritikal, dan tafsiran serta mengemukakannya dalam format laporan. Pengurusan bagi falsafah utama Pembangunan Mampan ialah untuk perniagaan yang dapat bertahan dalam jangka panjang, seorang pengurus mesti secara berkesan menguruskan keseluruhan sumber perniagaan, termasuk sumber alam sekitar, ekonomi dan sosial, dari perspektif global yang mampan.

Program ini akan menjadi relevan kepada mereka yang bekerja atau bercita-cita untuk bekerja sebagai pengurus pembangunan alam sekitar / lestari dalam perniagaan, industri atau perkhidmatan, dan amat sesuai untuk mereka yang ingin membangun dan melaksanakan amalan terbaik dan strategi yang mampan.

DCU

Program

Maklumat Ijazah: Matlamat utama program ini adalah untuk menyediakan program Sarjana bagi graduan yang ingin mengembangkan kemahiran profesional mereka dari perspektif pengurusan yang mampan melalui kajian separuh masa dan jarak jauh. Program ini adalah program Tahap 9 pada rangka kerja NFQ. Falsafah utama program adalah agar perniagaan dapat dikekalkan dalam jangka panjang, pengurus yang berjaya mesti secara efektif menguruskan seluruh sumber perniagaan, termasuk sumber daya alam, ekonomi dan sosial, dari perspektif global yang mampan.

Program ini bertujuan untuk: Memberi pemahaman kepada pelajar terhadap aspek teori, praktikal dan undang-undang amalan alam sekitar moden.

Untuk membangunkan pelajar pemahaman tentang fungsi pengurusan utama yang diperlukan dalam perniagaan, termasuk pengurusan strategik, pengurusan projek dan penilaian risiko. Untuk membolehkan pelajar menjalankan penyelidikan mengenai pelbagai topik fokus, yang melibatkan pengumpulan data, analisis kritis, tafsiran dan untuk membentangkannya dalam format laporan.

Bagaimana program ini disampaikan: Program pascasiswazah Terbuka Pendidikan disediakan melalui pembelajaran jarak jauh, yang bermaksud bahawa seorang profesional kerja boleh mencapai pemahaman yang lebih mendalam di kawasan pakar dan memberikan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan kepada kerjaya mereka atau lain-lain komitmen. Untuk setiap modul yang anda lakukan, anda diberi akses kepada teks modul yang ditulis secara khusus. Walaupun beberapa modul tidak ada, kebanyakan modul memerlukan anda memperoleh satu (dan kadang-kadang dua) buku teks. Anda juga mendapat akses kepada pelbagai jurnal akademik dan sumber-sumber lain yang disediakan oleh Perpustakaan DCU dan peningkatan penggunaan sedang dibuat dari sumber-sumber ini pada kursus ini.

Sokongan tutorial mengenai program ini disediakan dalam talian melalui penggunaan forum perbincangan dalam persekitaran pembelajaran maya yang dipanggil Loop. Di samping itu, tutorial akan disediakan menggunakan sistem tutorial berasaskan web. Pelajar boleh mengambil bahagian dalam tutorial berasaskan web di rumah, bekerja atau di mana sahaja dengan sambungan internet yang munasabah. Selain itu, kerana sesi tutorial direkodkan, bagi mereka yang tidak dapat menghadiri sesi tutorial langsung, mereka boleh dilihat kemudian, pada masa yang lebih mudah untuk anda, pelajar.

Bagaimana program dinilai: Semua modul dinilai melalui penilaian berterusan. Tidak ada pemeriksaan akhir tahun. Bagi modul yang diajar, penilaian berterusan biasanya mengambil bentuk tiga tugasan setiap modul yang perlu dikemukakan pada titik yang telah ditentukan pada tahun akademik. Untuk elemen disertasi, anda dikehendaki menyerahkan 15,000 dokumen perkataan yang sebahagian besarnya diarahkan sendiri, tetapi dengan panduan penyelia penyelidikan.

Kenapa DCU

Dublin City University telah menawarkan pendidikan peringkat pasca siswazah sejak dari tahun 1990. Program kami disasarkan kepada profesional yang bekerja, yang ingin mencapai pemahaman yang lebih dalam di kawasan pakar dan menyediakan asas yang kukuh untuk kerjaya jangka panjang mereka, tanpa gangguan kepada kerjaya atau komitmen mereka yang lain. Sebagai lulusan dari program kami, anda akan dilengkapi dengan pengetahuan, kemahiran dan fleksibiliti untuk kedudukan pengurusan kanan yang sesuai di kawasan pakar yang anda pilih.

Program Sarjana Sains, yang dianugerahkan oleh DCU, berada di peringkat 9 pada Rangka Kerja Kebangsaan. Semua modul diajar dalam talian di dalam bilik maya, Loop, di mana anda boleh berinteraksi dengan rakan-rakan dan tutor anda melalui e-mel, sembang, skype, pada bila-bila masa sesuai dengan anda. Penilaian berterusan tanpa pemeriksaan.

Peralatan dan Kemahiran TI yang diperlukan: Anda harus mempunyai akses tetap ke komputer (dengan Microsoft Office), sambungan Internet jalur lebar, pencetak dan alat dengar asas dan webcam. Khususnya, anda memerlukan akses kepada Microsoft Word, Excel dan Access.

Kerjaya

Gabungan kemahiran yang dikembangkan dalam program ini memastikan graduan sesuai untuk setiap peranan yang mana Pembangunan Lestari adalah penting, yang kini hampir setiap sektor ekonomi. Sebagai lulusan program ini, anda akan mempunyai pemahaman yang mendalam mengenai amalan terbaik di kawasan Pembangunan Mampan yang pesat berkembang dan akan memiliki pengetahuan dan kemahiran untuk membangun dan melaksanakan amalan terbaik dan strategi yang mampan dalam sektor awam dan swasta.

Syarat Kemasukan

Keperluan Kemasukan Am Terdapat lima laluan kemasukan ke program: Tahap 8 atau lebih tinggi dalam bidang disiplin yang berkaitan (Kejuruteraan, Sains, Perniagaan atau Teknologi Maklumat) dari institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf.

Keahlian berkanun institusi seperti Institut Jurutera Ireland atau badan profesional seperti Institut Akauntan Bertauliah.

Kelayakan peringkat Tahap 7 dalam subjek dalam disiplin yang relevan atau keahlian yang tidak disewa badan profesional, bersama-sama dengan pengalaman kerja pengurusan sekurang-kurangnya tiga tahun.

Kelayakan peringkat 8 dalam disiplin yang tidak relevan bersama dengan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja pengurusan yang relevan.

Bukti pengalaman kerja pengurusan yang relevan. Pemohon sedemikian akan dikehendaki mengemukakan CV dan Pernyataan Peribadi untuk menyokong permohonan mereka dan mungkin dikehendaki menghadiri temuduga.

Sekiranya kesemua pemohon untuk bukti City University University mesti diberikan kecekapan dalam bahasa Inggeris. Keperluan Bahasa Inggeris DCU boleh didapati di sini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Dublin City University | DCU Connected - Excellence in Online Education »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Price
- € 1885 setiap modul (EU) dan € 2825 (bukan EU)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date