Filter
Kursus
Secara: Semua

Terbaik Online Kursus-kursus dalam Teologi 2019/2020

Kursus adalah satu unit kajian mengenai subjek tertentu. Mereka terdiri daripada banyak sesi individu. Kebanyakan kursus bertahan satu semester akademik manakala yang lain mungkin satu kajian intensif yang berlangsung selama beberapa hari penuh.

Apa yang kursus dalam talian dalam teologi? Teologi adalah seni liberal yang menggalakkan ulama untuk memahami sejarah dari luar dan dalam. Ia melibatkan kajian kritikal sifat ketuhanan. Ia biasanya diajar sebagai disiplin akademik di universiti, seminari dan sekolah ketuhanan. Kursus dalam teologi mungkin termasuk meneroka makna agama, pengenalan kepada teologi Katolik, topik khas dalam teologi, tradisi Hindu, asas-asas etika Kristian, dan pemikiran Buddha dan budaya. Mengambil kursus dalam teologi mungkin menyediakan pelajar dengan pemahaman yang lebih baik menjadi asas intelektual tradisi agama.

kursus teologi biasanya memerlukan pelajar untuk melibatkan diri dengan penelitian soalan agama.Pelajar menggunakan pelbagai bidang, termasuk falsafah dan sejarah. Individu belajar untuk meneliti teks dan menjadi pengkritik sastera dan juga pakar bahasa. Kemahiran ini menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya.

kursus teologi berbeza jauh bergantung kepada sekolah, lokasi dan topik. Oleh itu, kos pendaftaran bergantung kepada banyak faktor. Hubungi sekolah pilihan anda untuk maklumat terperinci tentang jangkaan kos.

Keluasan hal perkara yang kursus teologi menyediakan individu untuk banyak laluan kerjaya yang berbeza. Ulama kerja teologi di gereja-gereja, kerja sosial, media, perbankan, penerbitan, undang-undang dan pengurusan kakitangan. Beberapa laluan kerjaya memerlukan kajian yang lebih luas daripada yang lain, tetapi kursus dalam teologi adalah sebahagian daripada campuran.

kursus dalam talian dalam teologi melimpah ruah. Kursus-kursus ini biasanya menyediakan kurikulum menyeluruh yang sama seperti yang ditawarkan di lokasi.Dengan mendaftar dalam kursus dalam talian, pelajar kendiri, mempunyai fleksibiliti, dan menjimatkan masa dan wang. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Teologi

International Career Institute

Mendapatkan berhubung dengan kerohanian kita, kepercayaan, dan kepercayaan dalaman adalah penting bagi kebanyakan kita. Ada juga yang pergi ke tahap perkongsian ini kepad ... [+]

Mendapatkan berhubung dengan kerohanian kita, kepercayaan, dan kepercayaan dalaman adalah penting bagi kebanyakan kita. Ada juga yang pergi ke tahap perkongsian ini kepada orang lain. Lebih daripada menjadi pekerjaan atau hobi, mereka melayan seperti panggilan mereka.

Jika keinginan anda dalam hidup termasuk orang lain untuk mencari dan memupuk keperluan rohani mereka yang terkemuka, mengambil ICI ini kajian alkitabiah & tentu kementerian Kristian. Sudah tentu kami akan membantu anda lebih memahami Kitab Suci dan iman Kristian dan juga panduan anda jika matlamat anda adalah untuk menjadi seorang guru, pemimpin spiritual, atau pendidik.

Rangka Kursus Kajian Perjanjian Lama Kajian Perjanjian Baru Kajian teologi Sejarah Gereja Kristian Agama-agama utama di dunia Paderi Kristian Penjagaan Pastoral dan Kaunseling Prospek kerjaya ... [-]
United Kingdom London
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu