ONLINESTUDIES

Online Kursus-kursus dalam Sains Alam Sekitar 2021

Kursus adalah individu kelas yang boleh diambil di universiti-universiti, kolej, maktab rendah dan sekolah perdagangan di seluruh dunia. Untuk lebih besar fleksibiliti, banyak sekolah juga menawarkan kelas dalam talian. Pelajar boleh mengambil kelas individu atau mengikuti program ijazah.

Dalam program sains alam sekitar, pelajar mempelajari dan mengkaji cara yang berbeza alam sekitar terjejas oleh aktiviti manusia. Pelajar belajar tentang sumber asli dan bagaimana mereka dapat dikekalkan dan dilindungi melalui mencari penyelesaian yang munasabah yang praktikal untuk dilaksanakan.

Berurusan dengan universiti awam adalah jauh dari pilihan optimum. Sekolah swasta memberikan bantuan lebih baik dalam pengalaman pembelajaran jarak jauh anda. Beberapa universiti dalam talian menarik guru dan pelajar pada jarak yang besar dari seluruh dunia. Ini jauh meningkatkan kepelbagaian dalam bilik darjah pembelajaran jarak jauh dan menghasilkan perbualan mencabar di kalangan mereka dari masyarakat amat berbeza, wilayah, dan budaya yang jauh.

Online Kursus dalam Sains Alam Sekitar

3 Hasil dalam Sains Alam Sekitar, Pembelajaran jarak jauh Filter

Wira Iklim: Kurangkan Kursus Jejak Karbon anda

South-Eastern Finland University of Applied Sciences, XAMK
Kursus
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
10 jam
English
Online

Perubahan iklim adalah topik perbincangan utama, tetapi mudah dipengaruhi oleh mitos dan salah tanggapan. Kursus Mikro ini memperkenalkan sains terkini untuk membantu anda mem ...

Baca lebih lanjut

Kursus dalam Pengurusan Kualiti Udara Ambien

Mälardalen University
Kursus
<
Separuh masa
<
4 minggu
English
Online

Dalam kursus ini, anda akan belajar mengenai pencemaran udara yang paling biasa dan pelepasannya. Anda akan belajar bagaimana memantau, menilai, dan memodelkan penyebaran penc ...

Baca lebih lanjut

Menangani Cabaran Alam Sekitar untuk Kursus Masa Depan yang Lestari - University of York

FutureLearn
Kursus
<
Separuh masa
<
4 minggu
English
Online

Ketahui bagaimana penyelidikan alam sekitar dapat memberi maklumat bagaimana kita bertindak balas dan menyelesaikan isu-isu alam sekitar global masa kini.

Baca lebih lanjut