close

Penapis

Lihat Hasil

Online Kursus-kursus dalam Pengajian Filem 2020

Pelajar yang berminat dalam bidang pengajian tertentu boleh mencari pelbagai kursus yang ada. Kursus memberi tumpuan kepada subjek tertentu dalam laluan pengajian dan boleh berubah mengikut panjang penyelesaian. Apakah kursus dalam kajian filem? Pelajar yang mengambil kursus di kawasan ini boleh mempelajari pelbagai topik yang berkaitan dengan industri perfileman. Banyak kursus memberi tumpuan k… Baca lebih lanjut

Pelajar yang berminat dalam bidang pengajian tertentu boleh mencari pelbagai kursus yang ada. Kursus memberi tumpuan kepada subjek tertentu dalam laluan pengajian dan boleh berubah mengikut panjang penyelesaian.

Apakah kursus dalam kajian filem? Pelajar yang mengambil kursus di kawasan ini boleh mempelajari pelbagai topik yang berkaitan dengan industri perfileman. Banyak kursus memberi tumpuan kepada teori filem dan kritikan, serta sejarah di sebalik seni pembuatan filem. Kursus terperinci boleh didapati di genre, tema, pengarah dan animasi. Terdapat juga kursus-kursus yang tertumpu di antara disiplin yang melihat impak budaya dan sejarah yang ada dalam filem-filem asing dalam industri, serta kesusasteraan dan seni. Pelajar juga boleh mendapat pengetahuan tentang unsur-unsur pengeluaran filem seperti videografi, penulisan skrip dan reka bentuk bunyi.

Kajian filem biasanya merendam pelajar dalam pemikiran kritis. Seseorang yang mengambil kursus dalam bidang ini boleh meningkatkan keupayaan mereka untuk menganalisis, menjadi berorientasikan detail dan mengenalpasti bias. Ciri-ciri ini bermanfaat dalam banyak karier.

Kadar kursus boleh berubah dari tahun ke tahun dan berbeza dari sekolah ke sekolah. Panjang kursus juga akan memberi kesan kepada kosnya.

Walaupun sesetengah pelajar mengambil kursus dalam kajian filem untuk memasuki arena membuat filem sebagai pengarah, penulis skuter atau pengendali kamera, terdapat banyak profesi yang berkaitan dengan subjek di luar pengeluaran. Media adalah pasaran yang melimpah bagi orang-orang yang telah mengambil kursus ini. Peluang kerjaya mungkin termasuk penyiar, penyelidik program, perancang media atau wartawan hiburan. Aspek-aspek kreatif yang dipelajari sering dapat diterapkan pada peranan seperti pengarah seni pengiklanan, pakar multimedia atau pengurus media sosial.

Bergantung kepada perkara ini, kursus dalam kajian filem boleh diambil secara dalam talian di sekolah filem yang ditetapkan atau institusi pembelajaran lain. Pelajar juga boleh menemui pelbagai pilihan kursus di kampus di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
BAs | MA | Kursus
format_list_bulleted Penapis
Storyutbildningen
Fårösund, Sweden

Kursus satu tahun, sepenuh masa dalam penulisan skrip untuk filem-filem ciri komersial dan siri drama.

Kursus satu tahun, sepenuh masa dalam penulisan skrip untuk filem-filem ciri komersial dan siri drama. -
Kursus
Sepenuh Masa
English
Online
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini

Bidang pengajian berkaitan