Kursus dalam latihan pengajar IHK

Umum

Penerangan Program

kajian

Membantu membentuk masa depan industri perhotelan, mengatasi kekurangan pekerja mahir dan mampu bekerja sebagai pelatih dalam perniagaan perhotelan, kelayakan pelatih bukan sahaja penting tetapi juga wajib.

Para peserta seminar "AdA Certificate" sering dibezakan dengan hasil ujian cemerlang mereka dan sebagai pemimpin yang berkelayakan. Sijil AdA mesti dilengkapkan sebagai langkah bebas dan sebagai sebahagian daripada peperiksaan tuan / pakar dalam pakej gabungan.

perspektif

Permintaan yang semakin meningkat terhadap industri perhotelan memerlukan kepakaran dan pengurus yang pelbagai dan mantap. Sebagai tambahan kepada perdagangan kraf sebenar, kelayakan yang berkaitan dengan pekerjaan juga diperlukan, yang hanya dapat diperoleh melalui latihan vokasional. Oleh kerana dapat bekerja sebagai jurulatih dalam industri perhotelan, ujian kebolehan jurulatih adalah penting, kerana ini wajib oleh undang-undang sejak bulan Agustus 2009. Dengan tajuk Pengajar / IHK, anda bukan sahaja memenuhi kelayakan berkanun tetapi juga memohon kepada pelatih anda sebagai orang hubungan yang kompeten agar dapat menyediakan pakar khusus esok untuk kehidupan seharian mereka. Di samping itu, peperiksaan kesesuaian perantis yang berjaya disiapkan adalah salah satu keperluan kemasukan untuk latihan lanjutan (Meister / Fachwirt dalam industri perhotelan).

Kursus ini bertujuan

  • Profesional yang ingin meningkatkan peluang kerjaya mereka dengan membuktikan ujian bakat jurulatih
  • Profesional yang ingin terlibat dalam pendidikan
  • Profesional yang memerlukan ujian kebolehan jurulatih sebagai sebahagian daripada perkembangan kerjaya mereka

kandungan kursus

Asas untuk latihan pembelajaran jarak jauh para pengajar adalah Ausbildereignungsverordnung (AEVO) dan peraturan peperiksaan IHK. Kursus latihan yang diperakui dan diluluskan oleh negara untuk jurulatih dicirikan oleh bahan berorientasikan pendidikan yang baik. Seperti semua Poppe

Bidang tindakan 1:

Semak keperluan latihan dan merancang latihan

Bidang tindakan 2:

Sediakan latihan dan mengambil bahagian dalam pengambilan perantis

Bidang tindakan 3:

Lakukan latihan

Bidang tindakan 4:

Latihan lengkap

Zulassungssvoraussetzungen

Tiada.

Tempoh kajian dan kos

Struktur masa

Pembelajaran jarak jauh (6 bulan)

Dalam fasa pembelajaran jarak jauh ini, anda akan menerima enam surat pengajaran, satu per bulan. Bahan kajian menyediakan anda untuk peperiksaan kesesuaian pengajar.

Seminar dan blok peperiksaan (4 hari)

Selepas ketibaan anda pada hari Ahad di hotel latihan dan selamat datang anda akan menjadi dua hari yang panjang (Isnin dan Selasa) dari pemilik dan pengarah sekolah terpencil hotel Poppe

asas

Anda boleh mendaftar pada bila-bila masa - kursus bermula setiap bulan pada hari pertama atau ke-15.

yuran pengajian

Yuran tuisyen adalah € 157,00 per bulan (jumlah kos 942,00 €).

tempoh normal

Tempoh pengajian standard kursus ialah 6 bulan.

Sudah tentu, anda boleh - tanpa kos tambahan - memendekkan pembelajaran jarak jauh anda secara individu atau bahkan meregang. Itu bergantung semata pada berapa banyak masa yang anda perlu belajar dan, tentu saja, bahawa anda memenuhi keperluan kemasukan pada masa peperiksaan.

Pembiayaan dan promosi

Bayaran bulanan

Di Poppe

Simpan cukai

Anda boleh mendapat sehingga € 4,000.00 setiap tahun untuk pendidikan berterusan anda di Poppe

Bildungsscheck

Untuk mengatasi kekurangan pekerja mahir yang akan berlaku, banyak negara persekutuan telah melancarkan program pendanaan mereka sendiri dari Dana Sosial Eropah. Sebagai institusi pendidikan yang diiktiraf, anda boleh mendapat manfaat daripada geran istimewa ini untuk kos latihan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit inzwischen über 120 Jahren Marktpräsenz ist die Hotelfernschule Poppe & Neumann die älteste Bildungseinrichtung für die Menschen im Hotel- und Gaststättengewerbe, in der Gemeinschaftsverpflegu ... Baca lebih lanjut

Mit inzwischen über 120 Jahren Marktpräsenz ist die Hotelfernschule Poppe & Neumann die älteste Bildungseinrichtung für die Menschen im Hotel- und Gaststättengewerbe, in der Gemeinschaftsverpflegung und der Systemgastronomie. Baca Ringkas