Kursus dalam Analisis Data Ramalan

Umum

Penerangan Program

Kursus ini akan memberi gambaran mengenai konsep asas pembelajaran mesin dan peramalan yang dapat dilaksanakan menggunakan analisis ramalan. Ia akan merangkumi konsep utama untuk mengekstrak maklumat dan pengetahuan berguna dari set data besar untuk pemodelan analitik.

Maklumat kursus

 • Kredit: 2.5 kredit
 • Lokasi kajian: Tidak bergantung kepada lokasi
 • Tarikh Mula: 2020-11-30 - 2021-01-17 (separuh masa 25%)
 • Ordinan pendidikan: Kitaran kedua
 • Kod kursus: DVA478
 • Kawasan utama: Sains Komputer

Mengenai kursus ini

Kursus ini bertujuan untuk memberi gambaran mengenai konsep asas pembelajaran mesin untuk analitik ramalan untuk memberikan keputusan yang boleh dilaksanakan, iaitu, peramalan yang lebih baik dan lebih tepat. Ia merangkumi konsep utama untuk mengekstrak maklumat dan pengetahuan yang berguna dari kumpulan data untuk membina pemodelan ramalan.

 • Pengenalan: gambaran keseluruhan analisis data Prediktif dan pembelajaran Mesin untuk analisis ramalan.
 • Penerokaan dan visualisasi data: menyajikan kajian kes dari domain aplikasi industri dan membincangkan isu-isu teknikal utama yang berkaitan dengan bagaimana kita dapat memperoleh pandangan yang membolehkan kita melihat trend dan corak dalam data industri.
 • Pemodelan prediktif: terdiri daripada isu-isu dalam pembinaan pemodelan ramalan, iaitu, model data dan menentukan algoritma pembelajaran Mesin untuk analisis ramalan dan teknik untuk penilaian model.

Awak akan belajar

 • Pilih algoritma pembelajaran mesin yang sesuai untuk menyelesaikan masalah tertentu untuk analisis data ramalan.
 • Meneroka data dan menghasilkan set data yang sesuai untuk pemodelan analitik.
 • Asas pembelajaran mesin untuk analisis ramalan.

Syarat kemasukan

 • 90 kredit di mana sekurang-kurangnya 60 kredit dalam Sains Komputer atau yang setara, termasuk 15 kredit dalam pengaturcaraan serta 2,5 kredit dalam teori kebarangkalian asas dan 2,5 kredit dalam aljabar linear, atau setara.
 • Di samping itu kursus Bahasa Inggeris A / kursus Bahasa Inggeris 6 diperlukan.

Anda juga boleh memohon kursus dan menilai kelayakan anda berdasarkan pengetahuan yang diperoleh dengan cara lain, seperti pengalaman kerja, kajian lain, dll.

Tajuk kursus dalam Bahasa Sweden

Prediktiv dataanalys

Maklumat permohonan

Setelah menghantar permohonan elektronik anda, langkah selanjutnya adalah menyerahkan dokumentasi untuk menunjukkan kelayakan anda untuk mengikuti kursus yang telah Anda lamar. Untuk mendokumentasikan kelayakan anda, anda mesti memberikan transkrip diploma sekolah tinggi dan universiti dan bukti penguasaan bahasa Inggeris anda.

Syarat kemasukan

Untuk memenuhi syarat kemasukan untuk kursus ini, anda perlu mempunyai kelayakan akademik sebelumnya (pengajian universiti). Anda akan mendapat syarat kemasukan khusus di atas.

Tiada kelayakan akademik?

Sekiranya anda tidak mempunyai kelayakan akademik formal yang diperlukan untuk kursus tertentu, anda boleh memohon kursus dan menilai kelayakan anda berdasarkan pengetahuan yang diperoleh dengan cara lain, seperti pengalaman kerja, kajian lain, dll. Ini juga dikenali sebagai pengesahan pembelajaran terdahulu.

Pengiktirafan pembelajaran sebelumnya bermaksud memetakan penilaian kecekapan dan kelayakan seseorang, tidak kira bagaimana, di mana, atau kapan mereka memperolehnya - dalam sistem pendidikan formal atau dengan cara lain di Sweden atau luar negeri, baru-baru ini atau lama yang lalu.

Sekiranya anda fikir pengetahuan dan kecekapan anda akan melayakkan anda mengikuti kursus ini, anda perlu memuat naik yang berikut dengan permohonan anda:

 • CV dengan penerangan mengenai latar belakang pendidikan dan profesional anda. CV anda mesti menerangkan pengetahuan dan kecekapan anda berkaitan dengan syarat kemasukan.
 • Sekiranya anda merujuk kepada pengalaman kerja, anda perlu memuat naik sijil Majikan.

Sekiranya kami memerlukan lebih banyak maklumat, kami akan menghubungi anda.

Masa DepanE

Kursus tersebut adalah sebahagian daripada projek FutureE di mana MDH menawarkan kursus dalam talian dalam bidang AI, Kejuruteraan Alam Sekitar dan Tenaga, Perisian dan Kejuruteraan Sistem Komputer.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16700 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct resea ... Baca lebih lanjut

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16700 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct research within all areas of education and have internationally outstanding research in future energy and embedded systems. Our close cooperation with the private and public sectors enables us at MDH to help people feel better and the earth to last longer. Mälardalen University is located on both sides of Lake Mälaren with campuses in Eskilstuna and Västerås. Baca Ringkas
Västerås , Eskilstuna + 1 Lagi Kurang