Ulasan sistematik dalam Penyelidikan DiagnostikUUlogos

Ulasan sistematik dalam Penyelidikan Diagnostik

Bilangan kajian utama menilai ujian diagnostik semakin meningkat. Kritis ringkasan kajian itu dalam kajian sistematik bermanfaat untuk profesional penjagaan kesihatan mencari bukti terbaik mengenai penggunaan ujian diagnostik. Ulasan kajian diagnostik adalah lebih mencabar kerana lebih Perubahan dalam soalan dan reka bentuk, sumber-sumber tertentu berat sebelah & perubahan, dan keperluan untuk menggunakan pendekatan statistik yang lebih kompleks untuk meta-analisis.

Beberapa kemajuan baru-baru ini telah dibuat di dalam kaedah untuk melakukan tinjauan itu. Dalam kursus ini kita membincangkan dan mengamalkan kaedah untuk menilai metodologi kualiti pengajian utama diagnostik ujian ketepatan (QUADAS-2 instrumen), model statistik untuk meta-menganalisis langkah-langkah berpasangan ketepatan ujian (bivariat model meta-regresi sensitiviti dan spesifisiti ), dan bagaimana untuk kritikal membaca dan mentafsir hasil semakan sistematik kajian diagnostik.

Program ini terdiri daripada persembahan pleno, perbincangan kumpulan kecil, dan latihan komputer menggunakan statistik R. pakej perisian Ia adalah salah satu kursus perubatan dalam talian yang adalah sebahagian daripada MSc Epidemiologi Siswazah Program Online.

Objektif Pembelajaran

Pada akhir kursus ini, anda akan akan dapat:

Menghargai kepelbagaian penggunaan ujian dan reka bentuk kajian
Memahami potensi risiko berat sebelah dan kebimbangan mengenai kesesuaian
Memahami konsep asas pendekatan untuk meta-analisis
Meneroka kepelbagaian dan membandingkan ketepatan ujian
Membuat pelbagai jenis analisis
Merumuskan keputusan dan membuat kesimpulan yang sesuai

Tarikh Akhir kursus

minggu 0
Ahad sebelum tarikh mula - memperkenalkan diri

Minggu 1
Ahad - tangan dalam tugasan kumpulan
Ahad - Unit Pembelajaran lengkap 1 dan 2

Minggu 2
Rabu - Peer kumpulan maklum balas tugasan saya
Jumaat - Hand dalam pelbagai tugasan kumpulan yang lebih kecil
Ahad - Hand dalam kumpulan tugasan II
Ahad - Unit Pembelajaran lengkap 3 dan 4

MINGGU 3
Rabu - peer kumpulan maklum balas tugasan II
Ahad - lengkap Pembelajaran Unit 5 dan 6

MINGGU 4
Isnin - peperiksaan yang dibawa pulang

PEPERIKSAAN

Ini Ulasan sistematik dalam perjalanan Diagnostic Research termasuk peperiksaan, yang merupakan hanya sebahagian daripada kursus yang tiada dalam talian. Peperiksaan kursus Januari 2017 akan diadakan pada 23 Januari 2017. Peperiksaan kursus Oktober 2017 akan diadakan pada 13 November 2017.

Jika anda mampu dan bersedia untuk mengambil peperiksaan di Utrecht, Belanda, kami juga sedia Proctor peperiksaan untuk anda tanpa sebarang kos. Jika anda perlu mengambil peperiksaan dari lokasi yang berbeza, anda perlu proctor a. proctor ini mungkin meminta anda untuk membayar untuk perbelanjaan mereka. Sila baca lebih lanjut mengenai proctoring pada laman web khusus kami.

peperiksaan ini bukan wajib. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menerima Sijil Kursus dan kredit, ia adalah wajib untuk mengambil peperiksaan. Anda dibenarkan untuk buat semula peperiksaan sekali. Pemeriksaan semula kursus Januari 2017 akan berlangsung pada 27 Februari 2016 jam 9.00 - 10.45h CET. Pemeriksaan semula kursus Oktober 2017 akan diadakan pada 18 Disember 2017.

Akreditasi

Kerana ini adalah kursus universiti, ia dilindungi oleh akreditasi akademik. Setelah lulus peperiksaan akhir, anda akan menerima sijil yang diiktiraf dari Universiti Utrecht dan UMC Utrecht.

Syarat Kemasukan

Untuk mengikuti kursus ini, anda memerlukan:

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang sains bioperubatan, sains farmaseutikal, perubatan atau perubatan veterinar, atau ijazah setanding dalam pendidikan perubatan
Akses kepada program R
Telah mengambil bahagian dalam perjalanan Advanced Diagnostic Research

kemahiran yang mencukupi dalam membaca bahasa Inggeris dan bertulis

Sila Ambil Perhatian
Ini adalah kursus dalam talian, jadi anda perlu akses kepada sambungan internet untuk dapat mengikuti kuliah, tugasan yang lengkap dan berkomunikasi dengan peserta lain. Hanya sebahagian daripada perjalanan yang tidak talian adalah peperiksaan akhir. Kursus ini ditawarkan melalui program MSc Epidemiologi yang dibangunkan oleh UMC Utrecht dan Universiti Utrecht.

Kursus yang ditawarkan oleh

Course101

Sebagai sebahagian daripada program berikut

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Elevate Health »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Price
785 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh