Kursus tahap sosiologi

Umum

Penerangan Program

Kursus pembelajaran jarak jauh telah direka supaya calon akan memperoleh pengetahuan yang penting dan pemahaman aspek pusat pemikiran dan kaedah sosiologi, bersama-sama dengan penggunaan pelbagai kemahiran. Ia juga telah direka untuk membolehkan integrasi tema sosiologi, seperti sosialisasi, budaya dan identiti, dan pembezaan sosial, kuasa dan stratifikasi.

Spesifikasi ini direka untuk menawarkan calon peluang membangunkan pengetahuan penting dan pemahaman aspek pusat pemikiran dan kaedah sosiologi. Ia direka untuk menggalakkan calon untuk menunjukkan penggunaan pelbagai kemahiran dan mempertimbangkan integrasi tema sosiologi:

 • Socialisation, budaya dan identiti
 • pembezaan sosial, kuasa dan stratifikasi
 • Kelayakan: A Level Sosiologi (7192)
 • Diiktiraf: Ya
 • QCF Diiktiraf: Ya
 • Menganugerahkan Badan: AQA
 • Tarikh Mula: Bila-bila masa - Kami mendaftarkan 365 hari setahun
 • Tempoh: Fleksibel - Lebih kurang 700 Hours - 2 tahun sokongan
 • Mata UCAS: Tanggungan pada Gred

elemen penting

Semua perkara berikut perlu menjadi sebahagian daripada pengajian setiap kawasan topik:

 • Teori sosiologi, perspektif dan kaedah
 • Reka bentuk kajian yang digunakan untuk mendapatkan data yang dipertimbangkan, termasuk kekuatan dan batasannya

Perhatian perlu diberikan kepada lukisan keluar pautan di antara kawasan topik yang dikaji

perkara teras

Pelajar perlu mengkaji perkara berikut dua tema teras:

 • Socialisation, budaya dan identiti
 • pembezaan sosial, kuasa dan stratifikasi

Tema-tema yang perlu difahami dan digunakan untuk kawasan substantif tertentu Sosiologi. Tema ini ditafsirkan meluas benang berjalan melalui banyak bidang kehidupan sosial dan sebab itu sepatutnya tidak dianggap sebagai topik diskret.

Selain itu, pelajar perlu memahami kepentingan konflik dan konsensus, struktur sosial dan tindakan sosial, dan peranan 'nilai-nilai

Prasyarat

 • Minimum GCSE gred C ke atas.

Pelajar digalakkan untuk memiliki keupayaan untuk membaca dan menulis bahasa inggeris dengan standard GCSE, Matematik pengetahuan juga ke peringkat GCSE dan melebihi 16 tahun.

TEMPOH

Tempoh kursus akan berbeza-beza bergantung kepada komitmen pelajar, tenaga dan keupayaan. jam pembelajaran keseluruhan petunjuk adalah lebih kurang 700. Ini boleh digunakan sebagai garis panduan sahaja dan siap akan berbeza-beza hugely.We menggalakkan penuntut serioulsy mempertimbangkan bagaimana mereka merancang untuk melengkapkan kursus mereka dipilih sebelum pendaftaran. Pelajar perlu berfikir tentang bagaimana mereka akan belajar, di mana mereka akan belajar dan berapa kerap. Jadi realistik!

Bercakap dengan ahli keluarga dan membantu mereka untuk memahami apa yang anda cuba untuk mencapai lebih, terangkan anda mungkin memerlukan keamanan dan ruang untuk belajar di masa-masa tertentu. Lebih banyak anda melibatkan mereka yang semakin besar kemungkinan anda untuk mendapatkan mereka di sebelah anda. Pelajar diingatkan bahawa masa di mana mereka melengkapkan adalah semata-mata menurunkan kepada mereka sebagai seorang individu.

Siap boleh menjadi cepat atau perlahan-lahan seperti yang anda mahu dalam tempoh tuisyen 24 bulan. Jika anda memerlukan masa tambahan lanjutan mungkin tersedia. Sambungan disusun dengan bayaran tambahan apabila diperlukan.

Format

Pelajar dapat memilih bagaimana mereka ingin belajar.

 • Kertas berdasarkan: Terima pek kursus anda dalam jawatan dalam salinan keras dan sesuai langsung dengan tutor anda melalui e-mel.

ATAU

 • Online: Masuk ke sistem pembelajaran berasaskan talian awan premium kami di mana anda boleh mengakses semua pelajaran kursus anda, tugasan dan tutor surat-menyurat di satu tempat. Muat turun APP dan mengakses maklumat kursus anda di mana-mana peranti dari mana-mana sahaja di dunia dengan isyarat internet. Ke mana sahaja anda memilih untuk belajar adalah terpulang kepada anda!
Tarikh Akhir Kemaskini Januari 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibili ... Baca lebih lanjut

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibility of having a recognised qualification on your CV in a matter of months becomes reality. Give us a try.....You will be delighted you opted for The UK Open College. Baca Ringkas