Kursus tahap matematik tulen

Umum

Penerangan Program

Ini tahap A Matematik Tulen kursus dirancang untuk pelajar bekerja di rumah. Topik-topik yang dibentangkan dalam "ketulan" kecil dengan contoh bekerja diikuti oleh aktiviti untuk pelajar. ujian Semakan disediakan selepas setiap tiga atau empat bahagian, dan terdapat Kertas Soalan Peperiksaan pada akhir setiap modul, yang merupakan peperiksaan olok-olok, jadi anda perlu menyemak semula kandungan modul sebelum anda melakukan Kertas Soalan Peperiksaan.

Anda akan memerlukan kalkulator grafik, tetapi anda juga akan perlu mahir dalam memanipulasi nombor tanpa menggunakan kalkulator. Khususnya, tiada kalkulator dibenarkan dalam peperiksaan untuk modul pertama, dan kerja-kerja di dalam modul ini dibina di sekitar bekerja jawapan tanpa kalkulator.

  • Kelayakan: A Level Mathematics - Pure
  • Diiktiraf: Ya
  • QCF Diiktiraf: Ya
  • Menganugerahkan Badan: AQA
  • Tarikh Mula: Bila-bila masa - Kami mendaftarkan 365 hari setahun
  • Tempoh: Fleksibel - Lebih kurang 700 Hours - 2 tahun sokongan
  • Mata UCAS: Tanggungan pada Gred

Silibus

AS Level

Unit MCP1 - Pure Teras 1 - Algebra - fungsi kuadratik - Pembezaan - Integrasi Unit MCP2 - Core Tulen 2 - Algebra dan Fungsi - Jujukan dan Siri - Trigonometri - Exponentials dan logaritma - Pembezaan - Integrasi Unit MFP1 - lanjut Pure 1 - Algebra dan Graf - Nombor Complex - Akar dan pekali persamaan kuadratik - Series - Calculus - Kaedah berangka - Trigonometri - Matrik dan Transformasi

A2 Level

Unit MCP3 - Core Tulen 3 - Algebra dan Fungsi - Trigonometri - Exponentials dan Logaritma - Pembezaan - Integrasi - Numerical Kaedah Unit MCP4 - Core Pure 4 - Algebra dan Fungsi - Menyelaras Geometry dalam (x, y) pesawat - Jujukan dan Siri - Trigonometry - Exponentials dan Logaritma - Pembezaan dan Integrasi - Vektor Unit MFP3 - lanjut tulen 3 - Siri dan Had - Koordinat Kutub - Persamaan Pembezaan - Persamaan Pembezaan - Pesanan Pertama - Persamaan Pembezaan - Perintah Kedua Terdapat satu peperiksaan bagi setiap modul, dan tidak ada kerja kursus.

Setiap peperiksaan boleh diambil dalam setiap tahun.

Pelajar yang lulus ketiga-tiga modul AS tahap mencapai kelayakan AS Pure Matematik.

Pas dalam 3 A2 modul tahap kemudiannya diperlukan untuk mencapai kelayakan Tahap Pure Matematik.

Prasyarat

Untuk mengambil ini A Level ia adalah disyorkan bahawa anda perlu mempunyai GCSE gred B atau tahap yang lebih tinggi.

TEMPOH

Tempoh kursus akan berbeza-beza bergantung kepada komitmen pelajar, tenaga dan keupayaan. jam pembelajaran keseluruhan petunjuk adalah lebih kurang 700. Ini boleh digunakan sebagai garis panduan sahaja dan siap akan berbeza-beza hugely.We menggalakkan penuntut serioulsy mempertimbangkan bagaimana mereka merancang untuk melengkapkan kursus mereka dipilih sebelum pendaftaran. Pelajar perlu berfikir tentang bagaimana mereka akan belajar, di mana mereka akan belajar dan berapa kerap. Jadi realistik!

Bercakap dengan ahli keluarga dan membantu mereka untuk memahami apa yang anda cuba untuk mencapai lebih, terangkan anda mungkin memerlukan keamanan dan ruang untuk belajar di masa-masa tertentu. Lebih banyak anda melibatkan mereka yang semakin besar kemungkinan anda untuk mendapatkan mereka di sebelah anda. Pelajar diingatkan bahawa masa di mana mereka melengkapkan adalah semata-mata menurunkan kepada mereka sebagai seorang individu.

Format

Pelajar dapat memilih bagaimana mereka ingin belajar.

  • Kertas berdasarkan: Terima pek kursus anda dalam jawatan dalam salinan keras dan sesuai langsung dengan tutor anda melalui e-mel.

ATAU

  • Online: Masuk ke sistem pembelajaran berasaskan talian awan premium kami di mana anda boleh mengakses semua pelajaran kursus anda, tugasan dan tutor surat-menyurat di satu tempat. Muat turun APP dan mengakses maklumat kursus anda di mana-mana peranti dari mana-mana sahaja di dunia dengan isyarat internet. Ke mana sahaja anda memilih untuk belajar adalah terpulang kepada anda!
Tarikh Akhir Kemaskini Januari 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibili ... Baca lebih lanjut

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibility of having a recognised qualification on your CV in a matter of months becomes reality. Give us a try.....You will be delighted you opted for The UK Open College. Baca Ringkas