Read the Official Description

Kursus Sommelier

Ketahui teknik-teknik sommelier profesional

Dari awal, tokoh sommelier itu dianggap salah satu simbol restoran mewah, walaupun pada masa kini kita dapati dia mengembangkan kegiatan profesionalnya di hotel, bar, restoran, kompleks pelancongan, dan lain-lain. Profesional sommelier memainkan peranan yang sangat penting dalam pemulihan yang menumpukan dirinya kepada kajian, perkhidmatan dan komunikasi wain, minuman dan / atau produk gourmet, dengan keupayaan memberi nasihat kepada mereka yang memerlukannya.

Dengan Kursus ESAR Sommelier, anda akan mempelajari fungsi sommelier profesional: mencuba wain, pembelian dan rundingan pembekal, putaran, penjualan dan penjelasan senarai wain.

Sekiranya anda mendedikasikan diri anda kepada sommelier atau ingin bekerja dalam sektor yang berkembang ini, ambil peluang ini untuk memajukan kerjaya profesional anda dan menjadi pakar dalam merasa wain.

agenda

 • Sejarah, viticulture dan enologi - Dia datang dari permulaannya. Morfologi pokok anggur. Kematangan pokok anggur.
 • Geografi Wain - Takrif produk dan wain wilayah. Denominasi asal usul. Lokasi DO Galicia. Negara Basque Castilla y León Navarra Aragon Rioja Catalonia Extremadura Balearics Kepulauan Canary. Levante (Valencia dan Murcia). La Mancha dan Madrid. Cava Andalusia
 • Rasa, kaedah dan kesan - Wain. Bahan asid. Kemanisan wain. Sebatian meruap Komponen lain Aroma sebatian. Konsep asas untuk merasa. Pertubuhan dan latihan. Istilah rasa. Tasting Warna wain Bau dan aroma. Rasanya Kaedah percakapan Kesan yang dapat dikesan dalam wain. Perbendaharaan kata
 • Fungsi sommelier. Perkhidmatan wain dan berurusan dengan pelanggan - Fungsi Sommelier. Memasang wain dan hidangan. Persembahan, suhu dan pembukaan wain. Perkhidmatan pelanggan
 • Memasangkan plat-wain - Memasangkan. Cadangan Hidangan dan wain. Cadangan
 • Pengurusan gudang Pembelian, penjualan dan penjelasan carta wain - Perancangan perniagaan. Penciptaan dan pengubahsuaian anggur. Syarat bilik bawah tanah. Pengurusan semasa dan perakaunan. Pengiraan surcaj itu. Surat wain dan hidangan.
 • Roh - Semangat yang paling dimakan. Penyulingan Cognac, brendi dan armagnac. Pomace dan roh marc. Roh buah-buahan. Rum, cachaça dan tequila. Menghilangkan bijirin. Anises. Vermouth Minuman keras Wain diperkaya Wiski dan bourbon. Pertimbangan sebelumnya
 • Produk pelengkap lain - Penghampiran minyak zaitun tambahan. Teh itu Cendawan Truffle Keju
 • Aspek undang-undang, sosial dan ekonomi. Imej wain Trend semasa - Urutan undang-undang negara. Perintah undang-undang komuniti. PAC dan wain CMO. Rangka kerja umum peraturan-peraturan sebutan asal. Struktur am peraturan.

objektif

Dengan Kursus Sommelier anda akan dapat:

 • Rasa dan menilai pelbagai jenis wain.
 • Ketahui ciri-ciri semua kawasan wain Sepanyol dan pasangan mereka.
 • Ketahui perkhidmatan setiap wain, berbeza dengan gaya pengeluaran.
 • Huraikan senarai wain selalu sama dengan menu makanan restoran kami.

prospek kerjaya

Kursus sommelier ini bertujuan untuk semua orang yang ingin memperoleh, memperbaiki atau mengemas kini latihan mereka di sektor sommelier, yang ingin terus maju dalam tugas mereka atau mengembangkan kemungkinan profesional mereka.

Program taught in:
Sepanyol

See 42 more programs offered by Estudios Superiores Abiertos de Hostelería »

Last updated June 13, 2018
This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date