Program "Menulis dalam bahasa Yunani dari A hingga C melalui B" bercita-cita untuk menjadi percubaan dalam talian pertama untuk meningkatkan kemahiran Penulisan dalam bahasa Yunani sebagai bahasa Kedua / Asing yang telah mencapai salah satu daripada tiga tahap pembelajaran, A (Pengguna Asas) , B (Pengguna Bebas), C (Pengguna Mahir) mengikut Rujukan Rujukan Eropah untuk Bahasa (CEFR) (CEF, 2001). Kursus ini digunakan untuk pelajar yang dianggap sebagai Tahap A (Pengguna Asas).

Tahap A (Pengguna Asas).

Ini adalah peringkat pertama sistem peringkat 3 yang ditawarkan secara keseluruhan, dalam kursus dalam talian ini. Di sini, peserta akan mencari pendekatan pertama dalam mempelajari cara menulis dalam bahasa Yunani, tetapi seperti yang disebutkan sebelumnya, mereka yang akan memohon kursus itu perlu mempunyai pengalaman / pelajaran terdahulu yang akan memenuhi syarat untuk kehadirannya; jika tidak, sukar bagi dia untuk mengikuti proses pembelajaran.

Apabila selesai:

Pelajar dapat menulis perenggan yang berstruktur yang bersambung dengan penyambung ringkas seperti «και» (dan), «αλλά» (tetapi), «γιατί» (kerana). Pemahaman beliau akan dipertingkatkan dengan sumber visual dan semua topik akan dikaitkan dengan perbuatan komunikatif yang biasa, bertujuan untuk persembahan latar belakang, persekitaran serta-merta, dan hal-hal dalam bidang keperluan segera.

Selepas mendaftarkan anda akan menerima ujian penempatan. Anda boleh melengkapkan seberapa banyak latihan yang dapat anda lakukan supaya anda memastikan peruntukan yang betul untuk tahap kursus yang betul.

PESERTA PROFIL

Adalah penting untuk menekankan bahawa program dalam talian ini tidak dapat menggantikan pengajaran bahasa Yunani dalam persekitaran kelas, yang mana tidak dapat dipelajari oleh pelajar pada suatu ketika di jalur pembelajarannya sebelum terlibat dalam jenis pendidikan dalam talian ini. Program ini merujuk secara eksklusif kepada Kemahiran Menulis, kerana semua unit pengajaran memimpin pelajar, seperti yang dinyatakan, untuk menghasilkan teks yang lebih cekap dan lengkap mengikut tahap bahasanya. Dalam pengertian ini, "Menulis dalam bahasa Yunani dari A hingga C melalui B" ditujukan kepada:

• Pelajar Bahasa Yunani sebagai Bahasa Kedua atau Asing yang menghadiri kursus bahasa selari atau sebelum masa pendaftaran dalam program dan berdasarkan ujian kedudukan atau keutamaan peribadi mereka memilih salah satu daripada tiga kitaran kursus

• Ekspatriat yang pada suatu ketika telah menghadiri sekolah bahasa Yunani, telah diajar bahasa Yunani dalam persekitaran kelas dan berminat untuk meningkatkan kemahiran mereka dalam menghasilkan ucapan bertulis.

Matlamat Program

Program ini merupakan percubaan pertama untuk mengutip rujukan teori tentang perancangan dan pengorganisasian kurikulum untuk pengajaran bahasa kedua, terutamanya untuk bahasa Yunani sebagai Bahasa Kedua, seperti yang diceritakan dalam model kurikulum baru (Pusat Bahasa Greek, 2015).

Secara khususnya, "rangka kerja tematik tetap konsisten dari yang pertama (A1) ke tahap kemahiran bahasa terakhir (C2) dan [...] menjadi kenderaan yang membolehkan semua bahan (kemahiran - tindakan pertuturan - unsur linguistik - ) untuk membentuk keseluruhan tunggal yang boleh dinilai dari tahap terendah hingga prestasi tertinggi dalam tahap kemahiran bahasa yang sama atau berbeza "(Iakovou 2015: 149).

Dalam pengertian ini, pemilihan 11 topik yang membentuk "tulang belakang" program telah dipatuhi dengan ketat untuk ketiga-tiga peringkat (A, B, C) dan menjadi prinsip organisasi yang lazim bagi reka bentuk dan pembangunan bahan pengajaran.

Walau bagaimanapun, pilihan ini mengikuti spesifikasi setiap peringkat bahasa, baik dari segi jumlah maklumat, bentuk persembahan, elemen linguistik yang akan diuji, serta output akhir dan jenis tugas yang mana pelajar dikehendaki untuk mengaktifkan semua maklumat untuk yang mana mereka telah terdedah di unit terdahulu.

Oleh itu, setiap modul bukanlah pengajaran umum bahasa Yunani sebagai bahasa asing dan program "Menulis dalam bahasa Yunani dari A hingga C melalui B" bukanlah satu siri kursus pembelajaran jarak jauh di tiga tahap yang berbeza seperti yang sudah ada di Internet.

Setiap unit pengajaran adalah koleksi bahan yang disasarkan untuk mengamalkan semua alat bahasa yang diperlukan (tatabahasa, perbendaharaan kata, konvensyen teks, struktur organisasi), dan semua input yang diperlukan dinilai mengikut setiap peringkat untuk menyokong pengeluaran output linguistik.

Program diajar dalam:
English
Greek

Lihat 26 lagi program yang ditawarkan oleh E-Learning University of Athens »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
12 
Price
350 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh