Kursus: Reka bentuk lanjutan untuk kajian maya Kelestarian

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kursus Advanced Design for Sustainability (ades4s) adalah program transdisipliner yang dibina secara unik untuk melatih pelajar untuk merapatkan penemuan dan perkembangan saintifik dan teknologi dengan keperluan dalam masyarakat dan persekitaran melalui reka bentuk. Pelajar kami menyelami penyelidikan dalam merentasi batasan disiplin, memperoleh pengetahuan dari pelbagai bidang saintifik dan kemanusiaan, dan melalui asas kemahiran mereka sendiri yang menghasilkan penyelesaian kontemporari yang inovatif untuk cabaran pelbagai lapisan masa kini. Kami telah menyesuaikan kursus ades4s 2020/2021 dengan keadaan global semasa dan mulai Oktober 2020 program kami juga tersedia dalam kajian maya.

Program maya menampilkan lima Modul kami :

 1. 'Reka Bentuk Berfikir',
 2. 'Kelestarian, Ketahanan dan Ekologi',
 3. Kehidupan & Kelestarian Buatan,
 4. Tribalisme & Struktur Sosial Masa Depan, dan
 5. Biodesign: Dunia Perkara Yang Berkembang.

Lima modul bersama membentuk kursus satu tahun penuh. Sudah tentu, boleh mengambil bahagian dalam Modul secara berasingan berdasarkan pilihan individu. Sebagai contoh, seseorang boleh memilih untuk bergabung hanya satu modul atau tiga modul, atau kursus penuh.

135226_Image1.pngInstitute of Advanced Design Studies","author_url":"","source":""}" />

Struktur dan perincian studio maya ADES

Modul 1 dan 2 hanya ditawarkan dalam mod pembelajaran maya. Modul 3, 4, dan 5 boleh didapati dalam mod belajar maya dan dalam studio. Secara semula jadi, model kajian maya berdasarkan 100% kuliah langsung, tetapi semua bahan kelas direkodkan dan disediakan untuk pelajar untuk memudahkan fleksibiliti.

Modul di bilik darjah maya:

 • Aktiviti 4 hari seminggu, termasuk:
  • Kuliah, perbincangan, dan bengkel siaran langsung dengan moderator terkemuka
  • Studio maya dan penyelidikan berfungsi dalam kumpulan
  • Tunjuk ajar individu dan kumpulan dengan fasilitator ADES
 • Jumlah penglibatan yang disyorkan: 16 jam / minggu
 • Bilangan pelajar maksimum ialah 25 pelajar setiap modul

Keperluan Kursus

Kami mengundang individu dari pelbagai latar belakang budaya dan disiplin dengan ijazah MSc (apabila dipilih BSc) misalnya - tetapi tidak terhad kepada - reka bentuk perkhidmatan produk, seni bina, teknologi, kejuruteraan, juga lulusan sains gunaan, seniman, antropologi dan ahli falsafah. Semua pemohon akan diminta untuk menghadiri wawancara dalam talian sebagai sebahagian daripada proses permohonan, di mana penguasaan bahasa Inggeris akan dinilai (jadi tidak perlu mengemukakan sijil rasmi).

Mengapa belajar dengan ADES dan mengapa SEKARANG?

Kami memberi penekanan yang tinggi pada interaksi, kolaborasi pelajar dan moderator. Modul ini dirancang untuk pelajar bekerjasama dalam merangka cabaran dalam tema yang diberikan, dengan fokus pada kelestarian. Melalui penyelidikan reka bentuk yang besar, pelajar belajar untuk menerapkan pengetahuan yang dihasilkan di semua disiplin dan amalan industri, dalam bentuk projek studio modul. Projek modul terbaik diterbitkan oleh ADES pada akhir setiap Modul. Selain itu, kami menawarkan penyertaan dalam aktiviti kurikulum seperti kursus pendek dan perjalanan belajar yang dianjurkan oleh ADES. Bagi pelajar yang mengikuti program pengajian maya dan yang ingin menyertai studio ADES di Budapest, kami akan membuka pintu studio kami kepada pelajar mulai Januari 2021 (tertakluk kepada sekatan keselamatan dan perjalanan).

Tumpuan pada kelestarian hari ini sangat besar. Usaha di seluruh dunia tepat pada waktunya, karena perubahan iklim dan jejak manusia di alam sekitar muncul dalam skala yang kita tidak siapkan. Seruan untuk "bertindak sekarang" memang mustahak. ADES dibina untuk mengatasi desakan ini. Tetapi tidak dengan lebih banyak produk, sistem, dan perkhidmatan hijau, tetapi dengan idea bahawa kita memerlukan "langsung sebelum tangan kita" untuk mencapai penyelesaian yang benar-benar radikal. Idea bahawa kita tidak dapat menyelesaikan masalah kita dengan alat yang sama yang membuatnya. Pemikiran Reka Bentuk Baru untuk Kelestarian diperlukan yang memaklumkan tindakan yang sangat diperlukan.

Faedah Belajar Dengan ADES secara murni

 • Tunjuk ajar satu-satu: Tutor berpengalaman ADES sentiasa bersedia untuk perbincangan dan untuk memberi bimbingan kepada pelajar dan kumpulan. Fungsi studio maya ADES mirip dengan mana-mana studio reka bentuk produk kecil, makmal, atau kumpulan pemikir di mana pelajar, moderator, dan tutor mempunyai akses yang sama untuk aktiviti penjanaan pengetahuan dan di mana tujuannya adalah penjanaan pengetahuan bersama.
 • Pakar dalam Reka Bentuk Kajian Lestari: Kami adalah sekolah reka bentuk perintis bebas yang didedikasikan untuk membimbing pelajar kami untuk menjadi Pemimpin Pemikiran dalam Kelestarian.
 • Moderator tetamu bertaraf dunia: Pelajar ADES bekerjasama dengan para saintis, cendekiawan, pereka, dan inovator yang diiktiraf secara meluas yang berada di barisan hadapan untuk mengubah masyarakat kita melalui karya mereka.
 • Kreatif, Persekitaran Pembelajaran Inklusif: Menjadi pendidikan yang benar-benar transdisipliner, persekitaran pembelajaran ADES membolehkan eksperimen, kreativiti dan inovasi radikal dalam kaedah kajian dan juga hasil, sambil terbuka terhadap kepelbagaian budaya dan disiplin yang menyertai kumpulan pelbagai disiplin.
 • Berfokus Realiti: Peranan kami dalam pendidikan global adalah untuk mempelopori pendidikan reka bentuk untuk kelestarian. Kami bekerja pelbagai disiplin, untuk melengkapkan program pendidikan yang ada dan untuk meningkatkan kepelbagaian pendidikan untuk kelestarian di seluruh disiplin ilmu. Dalam kursus kami, pelajar belajar di luar membuat reka bentuk yang lebih hijau; mereka meneliti bagaimana menyesuaikan organisasi dan sistem kita sekarang dengan dunia yang dipimpin oleh prinsip ekologi, kelestarian, dan ketahanan.
 • Komuniti Pelajar Antarabangsa: Pelajar kami kreatif dan ingin tahu, sudah mempunyai asas kemahiran dan ijazah dalam bidang disiplin, dan ingin memajukan kemahiran mereka dan pakar dalam Kelestarian. Kelas kami terdiri daripada individu dari semua latar belakang budaya dan disiplin, misalnya dalam reka bentuk perkhidmatan produk, seni bina, kejuruteraan teknologi, juga lulusan sains semula jadi, juga seniman, antropologi, dan ahli falsafah.
 • Penerbitan: Kursus ADES memberikan banyak peluang kepada pelajar untuk mengembangkan projek individu dan kumpulan di mana mereka dapat menunjukkan wawasan yang diperoleh, pengembangan peribadi dan antara disiplin, dan kemampuan untuk menerapkan pengetahuan mereka. ADES akan membantu dengan penerbitan dan komunikasi lain.
 • Reka bentuk kemahiran berfikir untuk keberlanjutan radikal: Pelajar ADES akan dapat melampaui penggunaan penyelesaian reka bentuk perniagaan seperti biasa untuk keinginan manusia dan tidak berfikir dengan cara manusia, produk atau perniagaan, tetapi mereka akan memahami bahawa kekangan paling kritikal dalam semua usaha reka bentuk berasal dari keberlanjutan radikal, seperti dalam mempertahankan keberadaan kita bersama dengan keberadaan planet kita. Misi kami adalah untuk menyebarkan pendidikan reka bentuk lintas disiplin supaya pelajar kami dapat menyumbang kepada persekitaran yang maju.
 • Sijil e-pembelajaran ADES: Pelajar kami dianugerahkan sijil kelulusan dari Institute of Advanced Design Studies , Budapest. Sijil diberikan setelah projek modul selesai.

Mengenai Sekolah

Institute of Advanced Design Studies (ADES) adalah sekolah reka bentuk bebas yang menawarkan program pengajian dalam kesinambungan untuk pelajar dan profesional pascasiswazah. Program kami didasarkan pada pendekatan lintas disiplin untuk kelestarian dan kami menerima pelajar dari semua latar belakang. Kami menyedari kerumitan dan pelbagai disiplin cabaran yang kita hadapi sekarang ini dengan perubahan iklim, kemerosotan alam sekitar, kehidupan kerja dan perubahan dalam masyarakat global dan jenis kepakaran baru diperlukan untuk menangani cabaran ini. ADES dibangun untuk melatih perancang jenis baru, dilengkapi dengan alat Pemikiran Reka Bentuk dan alat proses reka bentuk, berpengalaman untuk bekerja dalam pasukan transdisipliner, sementara diberi kekuatan untuk menggunakan disiplin mereka sendiri, baik dalam bidang reka bentuk, kimia, atau bioengineering, untuk menyelesaikan berbagai -masalah disiplin masa kini. Daripada mempunyai fakulti tradisional, ADES bekerjasama dengan moderator tetamu yang merupakan pemimpin pemikiran global dari pelbagai disiplin, dari pereka hingga ahli biologi, jurutera, dan ahli falsafah, untuk mencapai pendekatan holistik yang sesuai untuk menyelesaikan masalah masa kini.

Program pengajian maya ADES 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/virtual-studio

Program pengajian ADES in-studio (gabungan maya dan dalam-studio) 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/ades4s

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on ... Baca lebih lanjut

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on a transdisciplinary approach to sustainability and we accept students from all backgrounds. Baca Ringkas