Design App mudah alih untuk iOS

Mempelajari asas-asas mereka bentuk aplikasi mudah alih, dari idea awal, rangka wayar reka bentuk antara muka pengguna. Anda akan mewujudkan reka bentuk untuk aplikasi diari sambil belajar bagaimana untuk menulis spesifikasi reka bentuk permohonan, pengalaman pengguna, hinggalah kepada membina aset untuk pembangunan. Projek ini akan memberi tumpuan kepada platform iOS, tetapi anda belajar beberapa tips dan trik menyesuaikan reka bentuk untuk platform seperti Android dan Windows.

Pengenalan kepada UI Design

Ketahui apa yang pengguna reka bentuk antara muka memerlukan, apa yang kita akan untuk mereka bentuk, dan sedikit pemahaman tentang bahasa pembangunan yang digunakan untuk membina aplikasi kami. Menemui alat-alat yang digunakan untuk mencipta antara muka pengguna. Akhir sekali, mempelajari nuansa mereka bentuk untuk platform iOS Apple.

ADS Penulisan dan Penyediaan

Ketahui cara membuat dokumentasi yang berguna yang akan membantu mendidik dan membantu proses reka bentuk anda kemudian. Menulis Penyata Permohonan Definisi (ADS) membantu anda mewujudkan tumpuan aplikasi anda dan menentukan penonton.

Wireframing, Design Interaksi dan Perancangan

Belajar bagaimana untuk merancang aplikasi anda dengan mewujudkan satu dokumen bingkai kawat digital dan memahami beberapa UX dan tipografi keputusan asas. Kami juga akan mengambil melihat ke dalam bagaimana untuk mereka bentuk untuk sasaran sentuh dan beberapa tips dan trik sekitar isu reka bentuk bermasalah ini.

Mereka bentuk App kami

Mari kita mula mereka bentuk aplikasi kami menggunakan lakaran. Kami akan melompat terus ke dalam mereka bentuk antara muka yang indah sambil belajar bagaimana untuk mengeksport karya seni kami untuk paparan retina dan platform tambahan, jika perlu.

Bekerja dengan Pemaju yang

A lebih mendalam bagaimana-untuk mengeksport karya seni anda melalui lakaran dan belajar bagaimana untuk menjaga pemaju gembira dengan menghasilkan dokumentasi menyeluruh untuk seterusnya digunakan dalam Xcode. Kami juga akan mengambil melihat ke dalam proses kelulusan aplikasi dan menerangi isu biasa dan bagaimana untuk mengelakkan mereka.

Guru

Sarah Parmenter

Sarah Parmenter adalah seorang pereka pelbagai disiplin. Beliau mempunyai senarai pelanggan yang termasuk Blackberry, News International, dan STV dan pakar dalam reka bentuk UI untuk iOS. Sarah adalah pemilik Anda Tahu Siapa, bersama tuan rumah daripada podcast Happy Isnin, dan telah dipilih sebagai 'Designer of The Year' .Net Magazine pada tahun 2011.

iOSTT
Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Treehouse »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date