Kursus pengenalan kepada mereka bentuk untuk kemampanan

Gaia Education

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus pengenalan kepada mereka bentuk untuk kemampanan

Gaia Education

SELAMAT DATANG ke Designing Pendidikan Gaia untuk Kelestarian: Memperkenalkan Gambar Besar Bersama Mencipta Masa Depan yang berkembang maju.

pakar global memberi nasihat untuk menggerakkan manusia ke arah kemampanan kita perlu untuk mereka bentuk semula segala-galanya, dari rumah kita untuk makanan kita, tenaga, pengangkutan dan sistem ekonomi. Transformasi ini perlu berlaku secara besar-besaran, dan mengambil orang pertimbangan, planet, dan mata pencarian untuk tiba di keseimbangan holistik seperti yang kita dengan rendah hati berusaha untuk mereka bentuk semula kehadiran manusia di Bumi.

1Jadi, apakah yang dimaksudkan untuk mereka bentuk semula segala-galanya?

Berakar umbi dalam lebih 10 tahun Gaia Pendidikan pengalaman antarabangsa dalam pendidikan reka bentuk masyarakat dan sistem pemikiran yang mampan, kami menawarkan kursus ini pendek yang mengetengahkan apa yang boleh dilakukan, apa yang sedang dilakukan, dan apa lagi yang perlu dilakukan untuk mengubah masyarakat di samping menangani yang paling mendesak isu-isu masa kini. Mereka bentuk untuk Kelestarian menjemput proses silang generasi pemikiran kritis, penerokaan penyelesaian inovatif dan keusahawanan sosial, dan diilhamkan oleh apa Thich Nhat Hanh telah dipanggil "Interbeing" - sambungan yang kita kongsi dengan semua yang hidup.

Dengan menggunakan contoh-contoh daripada ecovillages dan masyarakat yang mampan dari seluruh dunia, kursus ini akan memperkenalkan anda kepada orang-orang yang mewujudkan komuniti yang menjejak dengan lebih ringan di dunia ini dan berbuat demikian dengan cara yang mengiktiraf kuasa kerjasama, janji sistem penjanaan semula, dan nilai kepelbagaian.

Anda akan belajar daripada perintis dan berwawasan yang berani membuat pembaharuan dan membawa daya tahan kemampanan, dan pemikiran sistemik kepada kawasan bandar, luar bandar, dan tradisional di seluruh dunia. kajian kes kami terdiri daripada masyarakat Ecovillage eksperimen, untuk Transformatif inovasi oleh penduduk arus perdana bandar-bandar besar dan kawasan-kawasan perumahan berkelompok.

Jika anda sedang mencari untuk kursus yang meletakkan kelestarian ke dalam perspektif, dengan rangka kerja dan inspirasi kehidupan sebenar dan contoh rekabentuk yang berkesan, ini adalah pengenalan yang terbaik anda akan mencari dalam talian hari ini. Mulakan dengan memahami gambaran yang lebih besar daripada bentuk untuk Kelestarian dan memulakan perjalanan pembelajaran anda sebagai ejen global-local perubahan.

o

Kawasan tematik

tentu kendiri ini kita akan mengkaji konsep dan amalan mereka bentuk untuk kemampanan dan pertumbuhan semula melalui kawasan bertema yang berikut:

qigdf

Kawasan tematik yang diterokai secara mendalam dengan sokongan daripada soalan-soalan reflektif berikut:

 • Apakah cabaran-cabaran utama yang dihadapi umat manusia hari ini dan bagaimana masyarakat yang mampan menangani cabaran-cabaran ini?
 • Apa yang kita lihat apabila kita melawat komuniti yang mampan dan bagaimana empat dimensi iaitu mereka bentuk untuk kemampanan meluahkan diri mereka dalam amalan?
 • Bagaimana seni boleh membantu untuk membina perpaduan sosial untuk membawa pembaharuan sosial dan peribadi dalam masyarakat yang mampan?
 • Apa yang integratif sistem reka bentuk keseluruhan, dan bagaimana kita mencapainya?
 • Apa strategi dan tindakan yang boleh kita melibatkan diri dengan dan mengamalkan sekarang untuk hidup lebih sedar dan mampan dalam masyarakat?

Hasil pembelajaran

Pada akhir kursus ini pengenalan anda akan dapat:

 • Senaraikan cabaran seluruh sistem yang dihadapi manusia dan mengapa ia adalah penting untuk belajar tentang reka bentuk regeneratif untuk hidup lebih mampan di samping menangani cabaran-cabaran tersebut.
 • Menawarkan contoh inisiatif yang diterajui komuniti yang pelbagai di seluruh dunia yang membawa bersama-sama orang-orang yang cuba untuk hidup dengan lebih mampan.
 • Terangkan mengapa reka bentuk komuniti lestari bertujuan bukan sahaja untuk mengekalkan masyarakat regeneratif berkembang maju tetapi juga untuk menjana semula keseluruhan web kehidupan di mana survival jangka panjang kami bergantung.
 • Berfikir secara sistematik dari segi reka bentuk, dengan tujuan untuk mewujudkan masyarakat manusia yang berkembang maju, pada masa yang sama meningkatkan kesihatan sistem bumi keseluruhan dan masyarakat hidup.
 • Namakan aspek utama perubahan nilai sistem dan prinsip etika asas reka bentuk komuniti lestari dan budaya regeneratif.
 • Berinteraksi dengan kuasa pembelajaran kolaboratif, kecerdasan kolektif, dan kepentingan refleksi, kedua-dua individu dan dalam kumpulan.

Anda juga akan dimaklumkan sepenuhnya mengenai faedah dan komitmen masa yang berkaitan dengan Gaia Design Pendidikan selama setahun bagi Program Sky Sustainability supaya anda boleh membuat pilihan sama ada selepas gambar besar anda mungkin mahu masuk ke dalam terperinci daripada Design untuk Kelestarian. Selepas melengkapkan pengenalan anda akan diberi diskaun istimewa sekiranya anda ingin mendaftar dalam program sijil dalam talian tahun panjang.

2

Metodologi

Anda mungkin berfikir ia mencabar untuk mencapai semua matlamat ini dalam persekitaran maya, namun anda boleh bergantung dengan pengalaman Gaia Pelajaran dalam penstrukturan melibatkan diri dalam talian dan kursus Face-to-Face. Kursus ini mengintegrasikan unsur-unsur lima komponen bahawa pendekatan Gaia Pelajaran pembelajaran menyediakan kepada anda:

 • peluang pembelajaran kolaboratif - peluang untuk berhubung dengan pelajar lain dalam talian, dalam kumpulan kecil dua hingga lima orang, dan juga dalam forum perbincangan dalam kelas maya.
 • Refleksi - berhati-hati direka soalan untuk meminta refleksi tentang idea-idea utama yang dikemukakan dalam perjalanan, dan membantu pelajar menstrukturkan jawatan mereka dalam forum perbincangan.
 • Pembelajaran melalui seni - meneroka penggunaan ungkapan seni untuk memprovokasi pemikiran yang lebih mendalam dan sensing. Menjemput anda untuk berkongsi idea anda melalui media kreatif, termasuk lukisan, fotografi, video, audio, reka bentuk grafik dan teknikal, menulis, jurnal digital, dan media sharable lain.
 • Analisis contoh kehidupan sebenar - Cerita perkongsian, testimoni, dan kajian kes dari ecovillages dan masyarakat yang peka kepada alam lain di seluruh dunia.
 • Rangkaian - menggalakkan anda untuk mengenal pasti dan melibatkan diri dengan masyarakat dan kumpulan berorientasikan tindakan dalam Bioregion anda.

pelaburan anda

Program ini bermula sebaik sahaja anda telah mendaftar dan menyerahkan bayaran anda sebanyak £ 47. Kursus ini akan mengambil masa lebih kurang 12-15 jam untuk disiapkan, bergantung kepada kadar dan renungan masa anda sendiri. Sebaik sahaja anda telah menerima nama pengguna dan kata laluan anda, anda boleh melawat platform sekerap yang anda mahu.

Jika selepas selesai anda memilih untuk meneruskan perjalanan pembelajaran anda dengan Program Sky penuh, ia akan bermula pada platform yang sama pada 17 Oktober dengan Social Design Dimension. Kos kursus ini pengenalan boleh digunakan ke arah pendaftaran di program Sky penuh apabila anda mendaftar untuk tahun panjang tentu.

This school offers programs in:
 • English
Gaia Education
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
12 - 15 
Sambilan
Price
Harga
47 GBP
Locations
United Kingdom - Forres, Scotland
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Forres, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat