Kursus Pakar untuk Sistem Catering IHK

Umum

Penerangan Program

kajian

Malah dalam industri katering, ia membuat perbezaan besar sama ada anda bekerja atau tidak, atau mempunyai kelayakan profesional yang berkelayakan!

Untuk membolehkan pekerja mahir dan tidak mahir memperoleh kelayakan profesional yang berkelayakan dari Dewan Industri dan Perdagangan sebagai pakar dalam sistem penasihat IHK, poppe sekolah jauh hotel

perspektif

Dengan kursus pembelajaran jarak jauh di sekolah jauh hotel Poppe

 • Kelayakan profesional penuh (sijil IHK)
 • Lebih banyak pengiktirafan dalam pekerjaan
 • Kenaikan sosial
 • Potensi pendapatan yang lebih baik
 • Pembangunan dan peluang kerjaya dalam katering sistem

Ujian Penolong kepada Pakar untuk Katering Sistem IHK selalunya merupakan langkah pertama untuk mencapai matlamat latihan selanjutnya bagi pendatang baru. Latihan lanjutan seterusnya sebagai pakar dalam industri perhotelan juga boleh menjadi perhentian seterusnya dalam perjalanan ke kerjaya. Ambil peluang anda!

Kursus ini bertujuan untuk pekerja separuh mahir dan tidak mahir dalam sistem gastronomi dengan sekurang-kurangnya 34 bulan pengalaman profesional.

kandungan kursus

Kursus yang diperakui dan diluluskan untuk pakar dalam sistem penyajian IHK membezakan dirinya dengan dokumen kajian yang berorientasikan dan berorientasikan profesional. Seperti semua Poppe

Bahagian disiplin

 • Berurusan dengan tetamu, nasihat dan jualan
 • Peralatan, jentera, barangan pengguna, teknik kerja dan kebersihan
 • ruang dapur
 • kawasan perkhidmatan
 • Peruncitan, organisasi pejabat dan komunikasi
 • Pengiklanan, promosi dan perkhidmatan perniagaan
Bahagian khusus subjek
 • Organisasi sistem
 • Persembahan dan perundingan produk
 • Sumber manusia

Zulassungssvoraussetzungen

Anda mempunyai sekurang-kurangnya 4 ½ tahun pengalaman profesional yang relevan pada masa peperiksaan. Ini bermakna anda sudah boleh memulakan kursus koresponden dengan 34 bulan pengalaman profesional semasa anda terus bekerja semasa pengajian anda dan dengan demikian mempunyai pengalaman profesional yang diperlukan pada masa peperiksaan.

Tempoh kajian dan kos

Struktur masa

Pembelajaran jarak jauh (20 bulan)

Dalam fasa kursus pembelajaran jarak jauh anda menerima surat pelajaran bulanan. Bahan kajian menyediakan anda untuk pemeriksaan kepada pakar untuk sistem IHK katering.

Peperiksaan (IHK)

Selepas pembelajaran jarak jauh berjaya, peperiksaan akan berlaku di hadapan IHK.

asas

Anda boleh mendaftar pada bila-bila masa - kursus bermula setiap bulan pada hari pertama atau ke-15.

yuran pengajian

Yuran pengajian adalah € 85.00 sebulan (jumlah kos € 1,700.00)

tempoh normal

Tempoh pengajian standard untuk kursus ialah 20 bulan.

Sudah tentu, anda boleh - tanpa kos tambahan - memendekkan pembelajaran jarak jauh anda secara individu atau bahkan meregang. Itu bergantung semata pada berapa banyak masa yang anda perlu belajar dan, tentu saja, bahawa anda memenuhi keperluan kemasukan pada masa peperiksaan.

Pembiayaan dan promosi

Bayaran bulanan

Di Poppe

Simpan cukai

Anda boleh mendapat sehingga € 4,000.00 setiap tahun untuk pendidikan berterusan anda di Poppe

Bildungsscheck

Untuk mengatasi kekurangan pekerja mahir yang akan berlaku, banyak negara persekutuan telah melancarkan program pendanaan mereka sendiri dari Dana Sosial Eropah. Sebagai institusi pendidikan yang diiktiraf, anda boleh mendapat manfaat daripada geran istimewa ini untuk kos latihan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit inzwischen über 120 Jahren Marktpräsenz ist die Hotelfernschule Poppe & Neumann die älteste Bildungseinrichtung für die Menschen im Hotel- und Gaststättengewerbe, in der Gemeinschaftsverpflegu ... Baca lebih lanjut

Mit inzwischen über 120 Jahren Marktpräsenz ist die Hotelfernschule Poppe & Neumann die älteste Bildungseinrichtung für die Menschen im Hotel- und Gaststättengewerbe, in der Gemeinschaftsverpflegung und der Systemgastronomie. Baca Ringkas