Kursus kerajaan tahap dan politik

Umum

Penerangan Program

Politik membentuk kehidupan kita - apa yang boleh dilakukan, jenis masyarakat yang kita hidup dalam, peluang kita perlu berjaya. Kursus ini adalah untuk mereka yang ingin memahami lebih lanjut mengenai bagaimana politik dan kerajaan benar-benar bekerja. Anda akan belajar tentang idea-idea besar dan pergerakan cergas yang sedang mengubah dunia di sekeliling kita, dan juga melihat bagaimana seolah-olah adat dan jawatankuasa kabur batin memegang kuasa besar.

Kesimpulannya, kursus ini menjelaskan 'peraturan' bagaimana politik kerja dan melihat bagaimana rakyat dan ahli-ahli politik beroperasi dalam - dan bend - peraturan ini. Kedua-dua bahagian dikaji dalam dua peperiksaan bertulis sembilan puluh minit. Untuk cemerlang, anda perlu untuk mengetepikan sebarang prasangka mengenai politik dan menjaga mata anda terbuka kepada dunia di sekeliling anda - perkara yang anda akan pelajari dalam kursus ini yang berlaku di sekeliling anda, setiap hari.

 • Kelayakan: A Kerajaan Level & Politik
 • Diiktiraf: Ya
 • QCF Diiktiraf: Ya
 • Menganugerahkan Badan: AQA
 • Tarikh Mula: Bila-bila masa - Kami mendaftarkan 365 hari setahun
 • Tempoh: Fleksibel - Lebih kurang 700 Hours - 2 tahun sokongan
 • Mata UCAS: Tanggungan pada Gred

Silibus

Unit 1: People, Politik dan Penyertaan
Unit ini memberi tumpuan kepada tema tingkah laku politik di UK. Ia meneroka bagaimana corak yang berbeza rakyat penyertaan boleh dijelaskan dan borang penyertaan dalam demokrasi.

Kepentingan kelakuan mengundi, pengaruh sistem pilihan raya dalam berkomunikasi pendapat politik dan kontroversi penggunaan referendum adalah topik yang penting untuk analisis.

Institusi utama melalui mana penyertaan rakyat dicapai: parti politik dan kumpulan pendesak, yang diterokai dari segi pandangan berkomunikasi, membentuk idea-idea politik rakyat dan pemerolehan sumber yang mungkin untuk membuat mereka lebih kuat dalam sistem politik yang lebih luas.

 • Penyertaan dan tingkah laku pengundian - sistem pilihan raya - Parti-parti politik - kumpulan tekanan dan pergerakan bantahan

Unit 2: Undang Modern Britain

Unit ini memberi tumpuan kepada proses yang mengawal UK, dengan kuasa tersebar dari tempatan ke peringkat Eropah. Sejauh mana perlembagaan unik Britain mengawal proses kerajaan dan mengekalkan keseimbangan antara hak individu dan kuasa kerajaan itu diterokai.

Peranan Westminster dalam menyediakan elemen demokrasi dalam kerajaan diperiksa serta sejauh mana kuasa terletak di tangan birokrat yang tidak dipilih. Arah yang mengambil kerajaan dianalisis di puncak sangat kuasa dalam urusan dalam eksekutif teras.

kontroversi akademik dinilai dari segi tumpuan kepada isu utama bagaimana Britain ditadbir - Perlembagaan British - Parlimen - The Eksekutif teras - Multi-tahap tadbir urus

Unit 3 Politik Amerika Syarikat
Pada A2 terdapat keperluan untuk penilaian sinoptik dan, unit ini, ia dijangka bahawa pelajar akan memaparkan dan memanjangkan pengetahuan politik, kemahiran dan kefahaman konsep yang diperolehi daripada kajian AS mereka dan membuat sambungan yang diperlukan antara kawasan yang dikaji. Dalam penilaian kredit unit ini akan diberikan untuk rujukan yang sesuai dengan perkembangan semasa, isu-isu dan perdebatan di kawasan-kawasan yang dilindungi.

 • Proses pilihan raya dan demokrasi langsung - Parti-parti politik - Mengundi Behaviour - kumpulan Tekanan

Unit 4: Kerajaan Amerika Syarikat

Pada A2 terdapat keperluan untuk penilaian sinoptik dan, unit ini, ia dijangka bahawa pelajar akan memaparkan dan memanjangkan pengetahuan politik, kemahiran dan kefahaman konsep yang diperolehi daripada kajian AS mereka dan membuat sambungan yang diperlukan antara kawasan yang dikaji. Dalam penilaian kredit unit ini akan diberikan untuk rujukan yang sesuai dengan perkembangan semasa, isu-isu dan perdebatan di kawasan-kawasan yang dilindungi.

 • Rangka kerja perlembagaan kerajaan US - Cabang perundangan kerajaan: Kongres Amerika Syarikat - Cabang eksekutif kerajaan - Cabang kehakiman kerajaan: Mahkamah Agung

Prasyarat

Ia biasanya disyorkan bahawa calon-calon telah mencapai gred C atau lebih tinggi dalam Bahasa dan Sastera Inggeris di peringkat GCSE. Walau bagaimanapun, sokongan tutor penuh disediakan syarat kemasukan minimum adalah keupayaan untuk membaca dan menulis dalam bahasa Inggeris dengan beberapa kefasihan.

TEMPOH

Tempoh kursus akan berbeza-beza bergantung kepada komitmen pelajar, tenaga dan keupayaan. jam pembelajaran keseluruhan petunjuk adalah lebih kurang 700. Ini boleh digunakan sebagai garis panduan sahaja dan siap akan berbeza-beza hugely.We menggalakkan penuntut serioulsy mempertimbangkan bagaimana mereka merancang untuk melengkapkan kursus mereka dipilih sebelum pendaftaran. Pelajar perlu berfikir tentang bagaimana mereka akan belajar, di mana mereka akan belajar dan berapa kerap. Jadi realistik!

Bercakap dengan ahli keluarga dan membantu mereka untuk memahami apa yang anda cuba untuk mencapai lebih, terangkan anda mungkin memerlukan keamanan dan ruang untuk belajar di masa-masa tertentu. Lebih banyak anda melibatkan mereka yang semakin besar kemungkinan anda untuk mendapatkan mereka di sebelah anda. Pelajar diingatkan bahawa masa di mana mereka melengkapkan adalah semata-mata menurunkan kepada mereka sebagai seorang individu.

Format

Pelajar dapat memilih bagaimana mereka ingin belajar.

 • Kertas berdasarkan: Terima pek kursus anda dalam jawatan dalam salinan keras dan sesuai langsung dengan tutor anda melalui e-mel.

ATAU

 • Online: Masuk ke sistem pembelajaran berasaskan talian awan premium kami di mana anda boleh mengakses semua pelajaran kursus anda, tugasan dan tutor surat-menyurat di satu tempat. Muat turun APP dan mengakses maklumat kursus anda di mana-mana peranti dari mana-mana sahaja di dunia dengan isyarat internet. Ke mana sahaja anda memilih untuk belajar adalah terpulang kepada anda!
Tarikh Akhir Kemaskini Januari 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibili ... Baca lebih lanjut

Whatever your goal and personal ambitions UK Open College are able to provide a totally flexible method of learning to students on an international scale. By completing an onliine course the possibility of having a recognised qualification on your CV in a matter of months becomes reality. Give us a try.....You will be delighted you opted for The UK Open College. Baca Ringkas