Kursus Fesyen dan Imej

Umum

Penerangan Program

Kursus dalam talian ini memberikan gambaran mengenai industri fesyen dan meneroka bagaimana fesyen dipengaruhi oleh budaya dan disampaikan melalui imej - pengenalan yang sempurna bagi mereka yang terpesona dan terinspirasi oleh fesyen dan imej.

Melalui kursus ini dalam Fesyen & Imej, anda akan meneroka bagaimana fesyen, imej dan budaya membentuk industri selama beberapa dekad.

Anda akan belajar bagaimana mengenali siapa pengaruh utama dalam bidang ini, dan bagaimana fesyen dikomunikasikan dan dipasarkan melalui gambar.

Kursus ini merangkumi:

  • Pengetahuan mengenai sejarah fesyen dan imej.
  • Pemacu sosial, budaya dan teknologi perubahan fesyen dan imej, dan bagaimana pemasaran dalam industri ini berfungsi.
  • Dimensi etika fesyen dan imej.

Anda akan melakukan pelbagai aktiviti setiap minggu, menggabungkan projek individu dan kerja kumpulan; ini membolehkan peluang untuk bekerja secara bebas serta secara kolaboratif bersama pelajar lain yang mengikuti kursus ini.

Setelah berjaya menamatkan kursus, anda akan menerima Sijil Pencapaian Condé Nast.

Kursus ini juga berfungsi sebagai batu loncatan untuk mengikuti kursus Condé Nast College yang lain di peringkat yang lebih tinggi bagi mereka yang ingin melanjutkan pelajaran.

135430_photo-1512436991641-6745cdb1723f.jpg

Kenapa pilih kursus ini?

Condé Nast College mempunyai akses yang tiada bandingannya untuk minda terbaik dan paling terang dalam industri ini, termasuk pasukan di Vogue, LOVE, Glamour, GQ, dan sejumlah gelaran Condé Nast yang lain. Kolej ini berada dalam kedudukan yang tinggi kerana dapat menggabungkan kecemerlangan akademik dengan hubungan yang tiada tandingannya dengan industri fesyen dan media. Ini mewujudkan persekitaran pendidikan yang unik untuk pelajar berkembang maju.

Hasil kursus

Pada akhir kursus, mereka yang melengkapkan dan lulus penilaian akan menerima Sijil Pencapaian Conde Nast.

Anda akan dapat:

  • Tunjukkan pemahaman asas tentang bagaimana fesyen, imej dan budaya membentuk industri selama beberapa dekad.
  • Mengenal pasti kaedah, saluran dan teknik berkomunikasi dan memasarkan fesyen dan imej.
  • Memperoleh kemahiran berfikir kreatif dan praktikal yang berkaitan dengan industri fesyen dan kreatif.
  • Kenali pengaruh utama fesyen dan imej dari masa lalu hingga sekarang.

Penyampaian kursus

Kursus ini sepenuhnya dalam talian dan berlangsung selama enam minggu dengan 4-5 jam aktiviti dalam talian setiap minggu bersama dengan panduan dan nasihat mengenai apa yang perlu dibaca, ditonton dan didengar.

Siapa yang akan mengajar dalam kursus ini?

Semua kandungan mingguan akan disampaikan oleh Fakulti pakar Conde Nast College seperti:

  • Lisa Mann - Pendidik dan usahawan yang memenangi anugerah
  • Harriet Posner - Pakar dalam pemasaran dan penjenamaan untuk fesyen, dan pengarang
  • Sara Hassan - Editor fesyen, stylist, dan penulis

Dan dapatkan kepakaran dari orang dalam industri terkemuka, termasuk Ben Evans, Penyelaras Seni untuk British Vogue .

Kursus ini bersifat interaktif, berasaskan multimedia, dan akademik.

Kelulusan kemasukan dan masuk

Kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin meluaskan pengetahuan mereka tentang bagaimana fesyen dikomunikasikan dan ingin meneroka cara pembelajaran inovatif yang menarik dari akademik dan pakar dalam industri fesyen.

Syarat kemasukan

Kursus ini tidak mempunyai prasyarat akademik. Ia direka untuk sesiapa sahaja yang ingin memperluas pengetahuan mereka tentang bagaimana fesyen dikomunikasikan dan mereka yang ingin meneroka cara belajar yang menarik dan inovatif dari akademik dan pakar dari dalam industri fesyen.

Anda mesti berumur 18 tahun ke atas pada awal kursus dan mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang baik.

Keperluan bahasa Inggeris

Tidak ada keperluan bahasa Inggeris formal untuk kursus ini. Walau bagaimanapun, jika anda seorang pelajar bukan Inggeris dan bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami cadangkan anda mempunyai skor IELTS Akademik 5.5 atau dapat menggunakan Bahasa Inggeris di peringkat ini sebelum memulakan pengajian anda. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memastikan anda dapat menyertai sepenuhnya kelayakan yang disampaikan dan dinilai dalam bahasa Inggeris.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Condé Nast College is an important starting point for those who want to be tomorrow’s stars of the fashion industry. With outstanding resources, modern facilities and access to experts from the wo ... Baca lebih lanjut

The Condé Nast College is an important starting point for those who want to be tomorrow’s stars of the fashion industry. With outstanding resources, modern facilities and access to experts from the worlds of fashion, style and luxury, the College prepares its students to work in all areas of this exciting and innovative industry. Baca Ringkas