Satu Perjalanan dari Masa Klasik ke Masa Depan

Kursus masa kini "Satu Perjalanan dari Masa Klasik ke Masa Depan: Bandar Raya & Teater" adalah perjalanan dalam sejarah dan tamadun Yunani, dilihat melalui prisma negeri-negeri klasik dan teater kuno. Kami mula belajar tentang bandar, termasuk pembangunannya, struktur dan bagaimana bangunan dibangunkan di pusat bandar dan akhirnya kerumitan seni bina.

Selanjutnya, pengajaran ini memanjangkan peranan agama yang menentukan dalam kehidupan politik Yunani, di mana Tuhan dan Pahlawan memainkan peranan tertentu dalam semua keputusan yang diambil untuk aktiviti dan kehidupan bersama. Dengan senang hati, kami mempunyai akses penuh ke rutin kehidupan harian mereka dan nilai komuniti mereka, kerana vas, ukiran, sumber bertulis dan penemuan arkeologi lain yang memberikan kita semua maklumat yang diperlukan. Akhirnya tetapi kursus paling tidak memberi kita peluang untuk meneliti berapa banyak gaya hidup orang Yunani kuno yang bertahan dengan kesinambungan yang menakjubkan dalam masyarakat moden.

Dalam kursus dalam talian ini, peserta mempunyai akses kepada satu unit yang sepenuhnya menjelaskan betapa pentingnya Teater Yunani Kuno dan bagaimana beberapa persembahan transit ke tahap Yunani kontemporari dan Eropah, proses menguraikan semula acara teater dan kesimpulan bagaimana drama Yunani Kuno dilakukan pada zaman moden. Semua perkara di atas akan dianalisis lebih lanjut dan terperinci dalam bahagian kursus dalam talian ini dalam kategori Seni dan Budaya. Selepas berjaya menyelesaikan pelajaran, peserta akan menerima sijil latihan sambil memperoleh satu pengalaman masa yang hebat.

PESERTA PROFIL

Program ini ditujukan kepada sesiapa yang mempunyai minat dalam bidang arkeologi dan khususnya dalam pembentukan kota-kota purba Yunani.Ia juga menyangkut semua orang dengan kepentingan tertentu dalam teater purba dan tamadun Yunani kuno secara umum.

Matlamat Program

Negara kota Yunani purba nampaknya menjadi persekitaran di mana tamadun klasik dilahirkan dan berkembang. Teater adalah ungkapan seni tertinggi pada masa itu. Hari ini, rujukan kepada tamadun klasik dapat dikesan dalam beberapa bidang, mulai dari organisasi dan pentadbiran bandar ke acara kebudayaan dan hiburan.

Program "Perjalanan dari Masa Klasik ke Masa Depan: Kota dan Teater" bertujuan untuk memperkenalkan, melalui monumen-monumen Yunani utama, pembangunan dan struktur kehidupan Yunani kuno dalam unit-unit yang koheren, iaitu negara kota, pembangunan demokrasi di teori dan amalan, dan penciptaan tamadun klasik. Ia juga menganalisis agama dan teater Yunani kuno, yang memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian. Di samping itu, program ini bertujuan untuk memberikan gambaran mengenai amalan pementasan drama Yunani kuno di teater Yunani dan Eropah.

Program diajar dalam:
English

Lihat 26 lagi program yang ditawarkan oleh E-Learning University of Athens »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
15 
Price
400 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh