Kursus Dalam Talian: LabVetEurope

Umum

Penerangan Program

Menjadi Doktor haiwan yang Diperakui FELASA yang diiktiraf

Program LabVet Europe melayakkan anda bekerja sebagai Veterinar Haiwan Makmal yang ditetapkan mengikut Arahan EU 2010 mengenai pengeluaran haiwan yang digunakan untuk tujuan saintifik, sebelum ini dikenali sebagai kategori FELASA D.

Program LabVet adalah program online 100% yang direka untuk memberikan pengetahuan dan kemahiran veterinar makmal haiwan yang diperlukan dalam kerja harian anda sebagai Doktor haiwan yang Ditunjuk.

"Matlamat kami adalah untuk menawarkan program di peringkat tinggi, akses yang berkualiti tinggi dan mudah untuk Doktor Veterinar yang Dilantik di seluruh dunia"

Pengarah Program, Profesor Axel Kornerup

Modul kursus

Program Labvet Europe terdiri daripada modul 6-kursus. Setiap daripada mereka memberikan perspektif yang unik pada sains haiwan makmal. Digabungkan, kursus ini memberikan anda kemahiran untuk menjadi Doktor haiwan yang Dilantik. Semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris.

6 modul adalah

 • Modul 1 - Perundangan dan Komunikasi Veterinar
 • Modul 2 - Etika, kebajikan haiwan, dan tiga Rs
 • Modul 3A - Penjagaan haiwan, pengurusan, dan komunikasi veterinar
 • Modul 3B - Kesihatan
 • Modul 3C - Genetik dan pembiakan
 • Modul 4 - Anestesia, analgesia, pembedahan
 • Modul 5 - Peranan DV dalam memodelkan penyakit manusia dalam haiwan
 • Modul 6 - Pengenalan kepada persekitaran tempatan

Mengajar

Program pembelajaran dalam talian ini memungkinkan anda mendapat akses kepada pengetahuan dan pengajaran kami di mana sahaja anda berada dan bila-bila masa ia mudah untuk anda.

Semasa modul, anda akan menemui teks, video dan fail audio yang berkaitan pada platform e-pembelajaran LabVet Europe. Di samping itu, anda akan diminta untuk mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti dalam talian seperti perbincangan dan ujian diri secara dalam talian.

Program ini selesai dengan ujian bertulis dan lisan akhir.

Satu kajian separuh masa yang dirancang untuk memenuhi profesional yang bekerja dengan pekerjaan sepenuh masa. Program LabVet adalah sama dengan 6 bulan pengajian sepenuh masa. Anda mempunyai sehingga 6 tahun dari hari anda dimasukkan untuk melengkapkan program ini.

Pensijilan

Dapatkan dokumentasi rasmi untuk kompetensi anda

Program LabVet Europe diiktiraf oleh Persekutuan Persatuan Sains Haiwan Sains Makmal Eropah (FELASA). FELASA adalah organisasi bukan kerajaan Eropah yang diakui bahawa - antara pelbagai tugas yang berbeza - mengesahkan institusi yang ingin melatih kakitangan percubaan haiwan. Akreditasi FELASA sangat diakui di semua negara anggota EU dan seterusnya.

Dengan sijil dari program LabVet Europe, anda mempunyai dokumentasi rasmi untuk kompetensi anda dan memenuhi keperluan Eropah untuk Doktor Veterinar yang Ditetapkan seperti yang dinyatakan dalam Arahan Kesatuan Eropah 2010/63 / EU, artikel no. 25:

"Negara anggota hendaklah memastikan bahawa setiap pembiak, pembekal, dan pengguna, mempunyai doktor haiwan yang ditetapkan dengan kepakaran dalam bidang perubatan haiwan makmal, atau seorang pakar yang berkelayakan sesuai dengan mana yang lebih tepat, dipertanggungjawabkan dengan tugas penasihat berhubung dengan kesejahteraan dan rawatan haiwan "

Faedah utama

Bagi Veterinari Haiwan Makmal yang bekerja di makmal bukan Eropah, pensijilan kemudahan haiwan di peringkat Eropah akan menjadi sebahagian besar daripada memenuhi tuntutan daripada syarikat-syarikat Eropah, ketika bekerja dengan kemudahan ini dan dari jurnal Eropah, ketika penerbitan kerja dilakukan di fasilitas .

Anda akan mendapat tahap kemasukan untuk Veterinar Ditetapkan (DV) seperti yang diterangkan dalam Arahan 2010/63 / EU dan 'Dokumen kerja untuk pembangunan rangka kerja pendidikan dan latihan bersama untuk memenuhi keperluan di bawah Arahan' 19-20 Februari 2014.

Kemasukan

Kriteria kemasukan untuk LabVet Europe

 • Ijazah dalam Perubatan Veterinar / Doktor Perubatan Veterinar (DVM) atau setaraf;
 • Makmal Haiwan Sains EU Fungsi ABD atau satu lagi kategori FELASA bersamaan C;
 • Dua tahun pengalaman kerja yang berkaitan; dan
 • Kemahiran dalam bahasa Inggeris

Makmal Haiwan Sains EU Fungsi ABD

Kursus Fungsi EU ABD mewajibkan anda bekerja secara bebas dengan haiwan makmal mengikut Arahan EU 2010/63 / EU Artikel 23.2 yang sebelum ini dikenali sebagai kategori FELASA C.

Kursus ini memberi pengenalan praktikal dan teori untuk mengendalikan, membina dan menggunakan haiwan makmal dan bagaimana untuk menggantikan, memperbaiki dan mengurangkan penggunaan haiwan hidup untuk penyelidikan. Berikut adalah fungsi-fungsi yang dilindungi: A) Menjalankan prosedur pada haiwan; B) Merancang prosedur dan projek; dan D) Euthanize animals.

Kursus Fungsi EU ABD memerlukan lawatan singkat ke Denmark.

Harga

 • € 3,500 untuk LabVet Europe
 • € 5,000 untuk Labvet Europe termasuk kursus EU Function ABD

Proses permohonan

Isi borang permohonan melalui laman web LabVet Europe, www.labveteurope.ku.dk, dan ingatkan dokumentasi yang diperlukan.

Sebaik sahaja anda diterima dan kami menerima bayaran anda, anda akan mendapat akses kepada platform pembelajaran.

 • JENIS: Pembangunan Profesional Berterusan
 • TEMPAT: Pembelajaran dalam talian
 • Tempoh: 6 bulan hingga 6 tahun pengajian separuh masa (Program LabVet adalah sama dengan kajian sepenuh masa ½ tahun)
 • Bahasa Inggeris
 • SERTIFIKASI: Disahkan sebagai Doktor haiwan yang Ditetapkan oleh Persekutuan Persatuan Sains Haiwan Haiwan Makmal Eropah (FELASA). Lulusan dari University of Copenhagen .
 • PESERTA: Doktor haiwan Haiwan Makmal
 • PENYERAHAN: Secara berterusan
 • INFO LEBIH LANJUT: www.labveteurope.ku.dk

Tempoh dan harga

Tarikh mula: Terbuka pendaftaran

Tempoh: Program sambilan akan selesai dalam tempoh 6 tahun (bersamaan dengan 6 bulan sepenuh masa).

Harga: € 3,500 untuk LabVet Europe atau € 5,000 untuk Labvet Europe termasuk kursus EU Function ABD.

Tarikh akhir: Pengambilan dan penyiapan secara berterusan

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With it ... Baca lebih lanjut

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With its 5,000 researchers and 39,000 students, the University boasts an international research and study environment and is highly ranked on the leading ranking lists of the world's best universities. Baca Ringkas