Read the Official Description

Program pendidikan dalam talian untuk doktor haiwan yang ditetapkan dalam kemudahan haiwan makmal

Program Labvet Europe bertujuan untuk melayakkan doktor haiwan haiwan makmal yang ditetapkan untuk tahap yang dituntut oleh arahan EU 2010 mengenai perlindungan haiwan yang digunakan untuk tujuan saintifik dan kertas panduan seterusnya. Ia dilihat sebagai kesinambungan kecekapan yang diperoleh daripada mengikuti program FELASA kategori D sebelumnya, tetapi ia hanya didedikasikan kepada ribuan doktor haiwan yang bekerja di seluruh dunia sebagai veterinar haiwan makmal yang ditetapkan.

Program ini adalah 100% dalam talian dan ia diakreditasi oleh Persekutuan Persatuan Sains Haiwan Sains Makmal Eropah (FELASA). Ia berstruktur untuk menawarkan pengetahuan dan kemahiran yang boleh anda gunakan dalam kerja harian anda sebagai doktor haiwan yang ditetapkan.

"Matlamat kami adalah untuk menawarkan program di peringkat tinggi, akses yang berkualiti tinggi dan mudah untuk Doktor Veterinar yang Dilantik di seluruh dunia"

Profesor pengarah program Axel Kornerup

Program ini dibina di sekitar Pengajaran dan Sumber, Persijilan dan Komuniti Labvet. Pelajar yang mendaftar dalam program ini akan selesai setelah mendapat sijil dari FELASA dan mendapat akses kepada Komuniti LabVet Eropah.

Pengajaran dan Sumber

Dengan mendaftarkan diri dalam program online Labvet Europes, anda mendapat akses kepada sumber dan bahan pengajaran yang berkaitan untuk Doktor Veterinar yang Ditunjuk. Program ini berdasarkan pembelajaran dalam talian yang memungkinkan anda mendapat akses kepada pengetahuan dan pengajaran kami di mana sahaja anda berada di dunia dan apabila ia mudah untuk anda.

Platform dan bahan dalam talian kami dibina berdasarkan pengalaman kami dalam membangunkan pembelajaran dalam talian dan menggunakan teknologi e-pembelajaran dan interaktif terkini. Semasa modul, anda akan menemui teks, video dan fail audio yang berkaitan pada platform e-pembelajaran LabVet Europe. Di samping itu, anda akan diminta untuk mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti dalam talian seperti perbincangan dan ujian diri secara dalam talian. Program ini berakhir dengan ujian bertulis dan lisan akhir.

Kursus

Program Labvet Europe terdiri daripada 6 modul dan masing-masing memberi perspektif yang unik pada sains haiwan makmal. Gabungan mereka mendidik peserta untuk menjadi doktor haiwan terampil yang mahir. 5 modul adalah:

 1. Modul 1 - Perundangan dan Komunikasi Veterinar
 2. Modul 2 - Etika, kebajikan haiwan, dan tiga Rs
 3. Modul 3 A - Penjagaan haiwan, pengurusan, dan komunikasi veterinar
 4. Modul 3 B - Kesihatan
 5. Modul 3 C - Genetik dan pembiakan
 6. Modul 4 - Anestesia, analgesia, pembedahan
 7. Modul 5 - Peranan DV dalam memodelkan penyakit manusia dalam haiwan
 8. Modul 6 - Pengenalan kepada persekitaran tempatan

Pensijilan

Menjadi doktor veterinar yang diiktiraf oleh FELASA menerusi Labvet Europe

Program LabVet Europe disahkan oleh FELASA untuk melatih Doktor Veterinar yang Ditunjuk (FELASA Kategori D). FELASA adalah sebuah organisasi bukan kerajaan yang diiktiraf di Eropah yang antara pelbagai tugasan yang berbeza mengesahkan institusi yang ingin melatih kakitangan percubaan haiwan. Akreditasi FELASA sangat diakui di semua negara anggota EU dan seterusnya.

Bagi makhluk veterinar haiwan makmal yang bekerja di makmal bukan Eropah, pensijilan kemudahan haiwan di peringkat Eropah akan menjadi sebahagian besar daripada memenuhi permintaan daripada syarikat-syarikat Eropah, ketika bekerja dengan kemudahan ini dan dari jurnal Eropah, ketika penerbitan kerja dilakukan di fasilitas tersebut.

Dengan sijil dari program LabVet Europe, anda mempunyai dokumentasi rasmi untuk kompetensi anda dan memenuhi keperluan Eropah untuk Doktor Veterinar yang Ditetapkan seperti yang dinyatakan dalam Arahan Kesatuan Eropah 2010/63 / EU, artikel no. 25:

"Negara-negara Anggota hendaklah memastikan bahawa setiap pembiak, pembekal dan pengguna, mempunyai doktor haiwan yang ditetapkan dengan kepakaran dalam bidang perubatan haiwan makmal, atau seorang pakar yang sesuai dengan syarat yang lebih sesuai, dipertanggungjawabkan dengan tugas penasihat berhubung dengan kesejahteraan dan rawatan haiwan"

Hasil pembelajaran untuk LabVet Eropah

Kecekapan

Setelah menamatkan program, pelatih sedang berjalan

 • Tahap kemasukan untuk Veterinar Ditetapkan (DV) seperti yang diterangkan dalam arahan 2010/63 / EU dan 'Dokumen kerja mengenai pembangunan rangka kerja pendidikan dan latihan bersama untuk memenuhi keperluan di bawah Arahan' 19-20 Februari 2014.

Pengetahuan terpadam

Apabila mendaftar dalam program ini, dianggap bahawa pelajar mempunyai kelayakan yang setara dengan kategori lama FELASA C atau fungsi EU baru A / B / D.

Pengetahuan

Setelah menyelesaikan program, pelatih tahu:

 • Pandangan etika yang berbeza mengenai eksperimen haiwan, termasuk prinsip Tiga R, serta prinsip kebajikan haiwan dan sains yang baik
 • Prinsip-prinsip peternakan haiwan makmal termasuk sistem pemangkin, keadaan persekitaran, pengayaan, kebersihan, dan kesihatan dan keselamatan pekerjaan
 • Ciri-ciri biologi utama spesies yang berkaitan dan kepentingan mereka untuk penjagaan dan penggunaan
 • Prinsip-prinsip untuk memodelkan penyakit manusia dalam haiwan, termasuk kaedah untuk merancang prosedur dan projek, untuk penciptaan dan penggunaan haiwan genetik yang diubah, dan untuk pembedahan eksperimen.

Kemahiran

Setelah menyelesaikan program, pelatih dapat:

 • Cari sumber maklumat yang diperlukan untuk melaksanakan tugas DV
 • Bunuh haiwan yang relevan dengan penghormatan tertinggi terhadap hasil saintifik dan kebajikan haiwan
 • Buat lawatan rumah binatang rutin, analisis bahaya-manfaat, pengawasan kesihatan, strategi untuk biosekuriti dan wabak penyakit, anestesia dan pelepasan sakit, dan kaitkannya dengan hasil saintifik dan kebajikan dalam eksperimen haiwan
 • Guna garis panduan antarabangsa untuk tatanama pada varian genetik haiwan makmal
 • Meringkaskan tugas berkanun dan keperluan profesional DV berhubung dengan interaksi kakitangan, badan kebajikan haiwan, penggunaan ubat, import dan eksport, dan pengangkutan haiwan makmal, penggunaan haiwan genetik yang diubah, dan pelaksanaan Tiga R
 • Jelaskan kepentingan kesihatan dan kebajikan haiwan yang baik, dan keperluan untuk budaya penjagaan dan sains yang baik

Kemasukan

Anda boleh memohon akses ke LabVet Europe atau LabVet Europe termasuk kursus ABD.

Proses permohonan

Lengkapkan borang permohonan dengan dokumentasi yang diperlukan.

Kami akan memproses permohonan anda untuk memastikan anda memenuhi kriteria kemasukan.

Sekiranya anda memenuhi kriteria permohonan, anda akan menerima surat pengakuan dan invois.

Apabila kami menerima pembayaran anda, anda akan mendapat akses kepada platform pembelajaran.

Memohon untuk menjadi peserta di LabVet Europe untuk € 3,500.

Memohon Labvet Europe termasuk fungsi pensijilan ABD untuk € 5000.

Program taught in:
English
Last updated February 12, 2019
This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
Sepenuh masa
Price
3,500 EUR
Memohon untuk menjadi peserta di LabVet Europe untuk € 3,500. Memohon kursus penuh Memohon Labvet Eropah termasuk fungsi pensijilan ABD untuk € 5000.
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date