Kursus Dalam Talian: CBT Dalam Talian (Terapi Tingkah Laku Kognitif)

Umum

Penerangan Program

CBT dalam talian

Tawaran CBT dalam talian ini adalah program yang berdiri sendiri bagi mereka yang tidak dapat menghadiri sijil CBT secara peribadi di Toronto.121422_coned_1..jpeg

Sijil CBT untuk Pengamal Klinikal

Kos: $ 895 HST setiap modul

Sorotan Kursus:
 • Program ini mengandungi dua peringkat; Asas CBT dan Amalan Lanjutan CBT; pelajar boleh mengambil satu atau kedua-dua peringkat
 • Setiap peringkat memerlukan 36 jam / mesti diselesaikan dalam masa maksimum 12 minggu
 • Pelajar akan memerlukan latihan dengan pelanggan (hidup atau "mengejek")
 • Sila ambil perhatian bahawa kursus ini sering mempunyai senarai tunggu (lihat di bawah)

Gambaran Keseluruhan Program CBT

Diluluskan oleh Akademi Terapi Kognitif, program CBT dalam talian kami adalah latihan yang mantap dalam kemahiran modaliti yang sangat diperlukan ini. Semasa kajian, pelajar meneruskan ceramah bertulis, ceramah, kajian kes dan demonstrasi video, dan tugasan amalan lengkap di sepanjang jalan. Pelajar menerima maklum balas peribadi dan perhatian dari pasukan pengajar veteran yang dikenali untuk menjadikan pembelajaran dalam talian menyeronokkan dan menarik. Walaupun asal Kanada, program CBT dalam talian adalah bersifat komprehensif dan direka dengan penonton yang luas dalam fikiran, baik dari segi budaya dan dengan mempraktikkan kepelbagaian. Sila ambil perhatian bahawa kelancaran lisan dan tulisan dalam bahasa Inggeris diperlukan.

Program ini dibahagikan kepada dua tahap. Di Tahap 1, CBT - Yayasan, para pelajar mempelajari asas-asas modaliti CBT. Dalam Tahap 2, CBT - Amalan Terperinci, para pelajar belajar bagaimana untuk menerapkan campur tangan ini dengan memilih salah satu daripada tiga aliran (pelajar boleh mengambil lebih daripada satu aliran jika mereka mahu). Pelajar akan meninggalkan kursus dengan kompetensi dalam modaliti yang penting ini dan dapat menerapkan latihan mereka dalam pelbagai konteks.

Garis Panduan Kursus

Semua kursus / peringkat dalam program ini adalah kursus pengajian selama 36 jam. Pelajar boleh memilih untuk menamatkan latihan mereka selepas Tahap 1, atau kemajuan ke salah satu daripada tiga aliran di Tahap 2. Apabila selesai setiap kursus / peringkat, pelajar akan mendapat asas akademik yang kuat dan pengetahuan berasaskan kemahiran, serta toolkit lembar kerja boleh didapati untuk pertindihan untuk digunakan dalam amalan mereka. Sila ambil perhatian bahawa untuk memenuhi syarat untuk Tahap 2, pelajar mesti telah menyempurnakan Tahap 1 (atau setara yang diluluskan). Kos untuk setiap kursus / tahap adalah $ 895 dan mesti diselesaikan dalam masa maksimum 12 minggu.

Kursus:
 • Tahap 1. Terapi Tingkah Laku Kognitif Online - Asas
 • Tahap 2. Terapi Tingkah Laku Kognitif Online - Amalan Terperinci
 • Stream A - CBT dengan Kesihatan Mental
 • Stream B - CBT dengan Kesihatan Mental Kompleks (prasyarat: Tahap 1
 • Stream C - CBT dengan Keluarga, Kanak-kanak121423_coned_2..jpeg

Kelayakan dan Persijilan

Apabila selesai dan menyerahkan semua tugasan, dan mengikuti semakan mereka oleh pasukan pengajaran, pelajar akan menerima Sijil Penyelesaian pada akhir setiap kursus.

Sila ambil perhatian bahawa melengkapkan mana-mana kursus dalam program ini tidak layak untuk mendaftar dengan Kolej Pekerja Sosial dan Pekerja Perkhidmatan Sosial Ontario atau College of Psychotherapists Berdaftar Ontario. Pada masa ini, tiada program latihan CBT yang diakreditasi di Kanada, kerana tidak ada proses akreditasi rasmi untuk CBT di Kanada. Sila ambil perhatian bahawa kursus-kursus ini diluluskan oleh Akademi Terapi Kognitif, dan penyiapan kursus ini akan memenuhi keperluan pendidikan yang paling berterusan. Kursus ini juga mematuhi keperluan untuk menyertai Persatuan Pengamal Kognitif dan Tingkah Laku Kanada.

Perhatikan kursus dalam program ini sesuai untuk pelajar yang mempunyai latar belakang klinikal sahaja, terlatih dan mampu mengurus pelanggan krisis.

Bermula

Sebaik sahaja pembayaran diterima, pelajar akan menerima kunci lesen dan boleh memulakan pengajian mereka. Kandungan kursus bervariasi dan terdiri daripada ceramah, paparan, demo, bacaan tambahan, dan latihan profesional / reflektif. Tiada ujian atau peperiksaan; Walau bagaimanapun, terdapat tugasan bagi setiap modul, yang mesti diselesaikan dan kemudian dihantar secara dalam talian. Tugasan dalam setiap kursus tidak perlu diselesaikan dalam satu persidangan tetapi sila ambil perhatian: anda mempunyai maksimum 12 minggu untuk menyelesaikan pengajian anda. Kami menegakkan dasar yang kami tidak melanjutkan atau membuka semula perisian itu kepada anda sebaik sahaja tempoh pembelajaran 12 minggu anda selesai. Rancang dengan sewajarnya; jika anda pergi, anda mesti mengejar kerja anda. Harap maklum bahawa sekiranya berlaku pembatalan, bayaran pentadbiran $ 100 akan dikenakan.

Waitlist

Oleh kerana tahap maklum balas individu yang diberikan kepada pelajar dalam semua program dalam talian kami, kami hanya boleh menerima bilangan pelajar yang terhad pada satu-satu masa. Ini mungkin menyebabkan anda menunggu senarai masa pendaftaran. Anda akan dimaklumkan dalam masa yang singkat sebanyak mungkin dengan tarikh permulaan anggaran.

Terapi Tingkah Laku Kognitif - Asas (Tahap 1)

36 jam / maksimum 12 minggu

Cukai dan buku teks $ 895

Terapi Perilaku Kognitif mula digunakan pada tahun 1950-an dan 1960-an, yang dipelopori oleh Psikiatri Amerika Dr Aaron Beck. 'Permohonan pertama adalah dengan pesakit hospital yang mengalami kemurungan klinikal. Tetapi seperti dekad yang berlalu, campur tangan Dr. Beck yang digunakan untuk menjalani penstrukturan diperlukan untuk digunakan dengan lebih banyak orang dalam banyak situasi lain. Akhirnya, CBT membuat jalan keluar dari unit pesakit dan ke dalam populasi global pada umumnya. Kursus ini adalah pengenalan menyeluruh kepada asas amalan kognitif-tingkah laku. Direka dengan implikasi budaya dan konteks pelbagai pelajar, pelajar akan meninggalkan teknik praktikal asas yang diperlukan untuk memulakan amalan, termasuk paket 20 helaian kerja (CBT "campur tangan") yang dapat disalin untuk amalan . Sila ambil perhatian bahawa anda akan memerlukan buku teks anda sebaik sahaja anda memulakan pengajian anda.

Buku teks yang diperlukan: Josefowitz, Nina dan Myran, David (2017). CBT Made Simple: Panduan Klinik untuk Mengamalkan Terapi Tingkah Laku Kognitif. Oakland, CA: Penerbitan Harbinger Baru (nota: teks ini mesti dibeli melalui New Harbinger untuk mendapatkan akses kepada alat yang digunakan sepanjang kursus).

Terapi Tingkah Laku Kognitif - Amalan Terperinci

Stream A: CBT Dengan Kesihatan Mental dan Ketagihan

36 jam / maksimum 12 minggu

Cukai $ 895

Atas sebab-sebab yang banyak, kejadian hampir semua gangguan kesihatan mental semakin meningkat dengan cepat. Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah meramalkan bahawa kemurungan klinikal sahaja akan menjadi penyebab utama ketidakupayaan tempat kerja di seluruh dunia pada tahun 2020, kedua hanya untuk penyakit jantung iskemik. Sesuai dengan mereka yang menjalani amalan klinikal dengan gangguan kesihatan mental dewasa, tahap ini akan menggunakan campurtangan CBT kepada gangguan DSM-5 yang paling biasa dilihat dalam amalan seharian, termasuk kemurungan, kegelisahan, dan penggunaan bahan. Kursus ini juga akan membantu para pengamal dalam belajar berfikir secara kritis tentang sifat "penyakit wabak" mental dan bagaimana menjadi ejen perubahan di dalamnya. Pelajar akan meninggalkan dengan "ringkasan rawatan" yang mudah untuk setiap gangguan ("pek kursus") yang mereka boleh merujuk pada sesi dan memohon untuk berlatih dengan serta-merta. Tiada buku teks diperlukan.

Stream B: CBT Dengan Kesihatan Mental Kompleks

36 jam / maksimum 12 minggu

Cukai $ 895

Pengamal secara rutin akan mendapati diri mereka dicabar oleh kes-kes yang lebih rumit. Cabaran-cabaran ini mungkin berlaku kerana senarai tanda-tanda yang membingungkan kerana terdapat lebih daripada satu diagnosis, atau kerana masalah penyampaian rumit pada asalnya. Topik yang diliputi dalam kursus ini termasuk gangguan keperibadian, OCD, PTSD (trauma akhlak tunggal dan episod) dan gangguan spektrum bipolar. Pelajar akan meninggalkan dengan "ringkasan rawatan" yang mudah untuk setiap gangguan ("pek kursus") yang mereka boleh merujuk pada sesi dan memohon untuk berlatih dengan serta-merta. Tiada buku teks diperlukan.

Stream C: CBT dengan Keluarga, Kanak-kanak, dan Belia

36 jam / maksimum 12 minggu

Cukai dan buku teks $ 895

Sebagai sebahagian daripada perubahan sistem keluarga berubah, seluruh unit mesti menyesuaikan diri. Kursus ini melihat cara untuk menerapkan model tingkah laku kognitif untuk bekerja dengan pasangan, kanak-kanak, dan belia. Melihat rapat dengan isu-isu yang biasa dan kontemporari yang hadir di dalam bilik terapi, para pelajar akan meninggalkan dengan pemahaman tentang cara menerapkan kemahiran yang dipelajari di Tahap 1 dengan cara kreatif dan konkrit untuk pasangan, kanak-kanak, dan remaja (4-18 tahun). Pelajar akan meninggalkan buku kerja alat 80-halaman yang termasuk lembaran kerja CBT yang diformatkan kepada pasangan, anak-anak, dan belia yang boleh dimuat turun dan diduplikasi. Kursus ini berakhir dengan melihat pertimbangan budaya "keluarga" dengan tumpuan khas untuk bekerja dengan negara-negara pertama, masyarakat asli dan asli. Sila ambil perhatian bahawa anda akan memerlukan buku teks anda sebaik sahaja anda memulakan pengajian anda.

Buku Teks yang Diperlukan (Tahap 2C): Datillio, Frank M (2010). Terapi Kognitif-Tingkah Laku dengan Pasangan dan Keluarga. New York, New York: The Guilford Press

Soalan Lazim Dalam Talian

Format apakah yang dimaksudkan dengan kursus?
 • Program dalam talian ini boleh disiapkan di mana sahaja anda berada tetapi anda memerlukan sambungan internet yang baik untuk berbuat demikian. Penjagaan yang baik telah diambil untuk memastikan penyampaian dan pembelajaran kandungan berkualiti tinggi tanpa menggunakan dewan kuliah. Anda akan menerima gred "lulus / gagal" yang ditentukan oleh kualiti tugasan yang dihidupkan. Sekiranya anda menggunakan sejumlah usaha yang munasabah, anda tidak sepatutnya mempunyai masalah untuk menyampaikan kursus tersebut.
Adakah saya mempunyai hubungan dengan Pengajar?
 • Ya. Pasukan pengajaran menandakan tugasan anda setiap minggu dan memberi anda maklum balas berterusan mengenai latihan dan pantulan anda. Kursus ini menggunakan pasukan pengajaran MSW atau jawatan yang lebih tinggi, yang juga pengamal dan penyelia veteran. Semua yang berkelayakan mengajar di peringkat siswazah, dan semua mempunyai pengalaman yang kuat dalam kedua-dua kerja klinikal, mengajar dan / atau menyelia.
Bagaimanakah perisian berfungsi?
 • Sebaik sahaja anda telah membayar pendaftaran anda, kunci lesen akan dihantar ke alamat e-mel yang anda berikan kepada kami. Ini boleh mengambil masa sehingga tujuh hari. Sila periksa folder spam anda dengan kerap semasa tempoh ini . Sebaik sahaja lesen anda aktif, anda perlu merancang untuk menghabiskan satu jam berorientasikan pada perisian sebelum memulakan kursus. Di sepanjang jalan, barisan sokongan tersedia untuk anda sekiranya anda menghadapi sebarang masalah (ini akan dibincangkan dalam sambutan dan orientasi anda).
Adakah kursus ini menawarkan sebarang bantuan kewangan?
 • Tidak pada masa ini. Walau bagaimanapun, pelajar yang berdaftar dengan OCSWSSW akan layak untuk $ 500.00 dari dana Pembangunan Profesional SWSSW, yang membayar balik kos yang layak untuk pembangunan profesional.
 • Semua pelajar akan menerima resit. Sekiranya anda mahu, anda juga boleh meminta pengeluaran T-2202 (atau Sijil Amaun Tuition, Education and Textbook) yang merupakan satu bentuk cukai pendapatan yang dikeluarkan setiap tahun yang mengiktiraf aktiviti berkaitan pendidikan dalam tahun cukai (kalendar). Ia menunjukkan jumlah tuisyen yang dibayar yang boleh dituntut untuk tujuan cukai pendapatan. Anda mesti meminta secara khusus dari Adler pada masa untuk memfailkan cukai pendapatan tahunan anda - ia tidak dikeluarkan secara automatik.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Built on Adlerian values of mutual respect and collaboration, ADLER continues a 40-year tradition of Adlerian education and training in Ontario.

Built on Adlerian values of mutual respect and collaboration, ADLER continues a 40-year tradition of Adlerian education and training in Ontario. Baca Ringkas