Kursus dalam aktiviti ritual di cruise minoan: bukti arkeologi dan ikonografi

Umum

Penerangan Program

Bukti Arkeologi dan Ikonografi

Minoan Crete adalah budaya kaya, pelbagai dan kompleks yang pencapaian dalam setiap aspek kehidupan telah dikaji dan masih dikaji di seluruh dunia. Dalam kursus ini , kami bertujuan untuk lebih memahami kepentingan Ritual Minoan dan hubungan mereka dengan ritual tamadun moden. Ritual adalah sejumlah amalan yang mempunyai ciri rohani dan / atau indikatif. Ia juga dianggap sebagai prestasi akta dengan formaliti dan kesungguhan.

Kandungan kursus dalam talian ini memberi kita peluang untuk bertemu dengan dunia di mana tuhan-tuhan, dewi, raksasa, sihir dan simbolisme agama memainkan peranan penting. Fikirkan berapa banyak ritual yang serupa, dengan bahan rasmi, beroperasi sebagai tonggak dalam kehidupan kita sekarang ini. Semua perkara di atas akan dianalisis lebih lanjut dan terperinci dalam bahagian kursus dalam talian ini dalam kategori Seni dan Budaya. Selepas berjaya menyelesaikan pelajaran, peserta akan menerima sijil latihan sambil memperoleh satu pengalaman masa yang hebat.

PESERTA PROFIL

Program ini bukan sahaja ditujukan kepada pelajar-pelajar Arkeologi tetapi juga kepada orang ramai yang lebih luas, terutama yang mempunyai minat khusus dalam zaman prasejarah / protohistorik di kawasan Mediterranean timur yang lebih luas.

Matlamat Program

Dalam program ini, kita akan mengatasi tema prestasi ritual Minoan seperti yang didokumenkan oleh bukti arkeologi dan ikonografi. Secara umum, upacara dan masih dilakukan di lokus tertentu, dalam urutan tertentu dan mungkin dalam tempoh tertentu. Budaya material tetap menyediakan data yang mencukupi untuk aktiviti keagamaan di ruang luar (kawasan terbuka makam, tempat perlindungan puncak) serta di dalam rumah (gua, tempat-tempat suci dan istana). Ikonografi, seperti lukisan dinding, meterai dan penyambungan, model tanah liat, pasu batu bantuan dan lain-lain, memperkayakan maklumat kami tentang apa yang telah disifatkan sebagai tindakan keagamaan atau ritual. Berikutan satu set kriteria, seseorang boleh meneruskan pengkategorian ritus Minoan: pengorbanan, kebiasaan, berkostum, bunga, ritual inisiasi dan lain-lain. Walau bagaimanapun, apabila kajian Minoan Crete diteruskan, bukti bergambar membuktikan kerumitan masalah secara menyeluruh.

Program penerangan

Pelajaran 1: Pengenalan - Arkeologi dan bukti ikonografi (Ritual Rujukan)

Pertama, kami membuat intro untuk tema pertunjukan ritual Minoan seperti yang didokumenkan oleh bukti arkeologi dan ikonografi dan kemudian kami meneruskan dengan empasis ke atas ritual Pengorbanan.

Pelajaran 2: Bukti Ikonografi (Baetylic - Robe Rituals)

Di sini, kita akan membincangkan tentang pertunjukan ritual Minoan seperti yang didokumenkan oleh bukti ikonografi dengan penekanan kepada Baetylic and Robe Rituals.

Pelajaran 3: Bukti Ikonografi (Ritual Bunga-Ritali Permulaan)

Dalam pelajaran ini, kita akan mengatasi tema pertunjukan ritual Minoan seperti yang didokumenkan oleh bukti ikonografi dengan penekanan pada upacara Bunga Ritual dan Inisiasi.

Pelajaran 4: Bukti Ikonografi (Ritual Dance - Procession - Muzik)

Akhirnya, kita akan menemui tema pertunjukan ritual Minoan seperti yang didokumenkan oleh bukti ikonografi dengan penekanan pada Tari Ritual, Procession, dan Muzik.

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Baca lebih lanjut

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Baca Ringkas