Read the Official Description

Kursus Coklat

Mengkhususkan diri dalam dunia coklat

Kursus coklat digubal untuk meletakkan asas-asas kerja menggunakan bahan luar biasa ini seperti coklat.

Kursus ini menawarkan anda semua rahsia coklat: rujukan sejarah, coklat marah, cara membuat coklat, teknik pada tahap pemulihan dan bengkel, kepingan rata, kesan beludru ... segala-galanya disatukan bersama dengan buku resipi coklat lengkap. Persiapan dengan gula, teknik khusus, satin, gula-gula. Kami menggabungkan teknik canggih dengan pastri tradisional.

agenda

  • Kajian coklat - Asal. Penemuan dan perdagangan pada abad keenam belas. Perkembangan koko di Eropah (XVII-XIX century). Koko dan era perindustrian. Loji dan buahnya. Pengkelasan
  • Bombonería - Asal. Coklat Merah dengan coklat Produk yang diperoleh daripada pes koko. Membuat coklat Resipi
  • Restoran pastri - adunan yang rapuh. Jenis pencampuran dan pemprosesan. Pettits-Fours. Pasta buah Caramel - Mou. Awan atau mash mellow atau guimauve. Kuki
  • Pastri coklat di kedai roti - Sistem pastri. Cupcakes Krim
  • Gula - Gula. Mata siram. Teknik yang berbeza digunakan untuk gula
  • Coklat Artistik - Bahan. Teknik coklat khusus

objektif

Dengan kursus Chocolate kami akan mendapat:

  • Tahu dunia coklat kompleks dengan teknik yang tepat untuk mengekspresikan kreativiti anda, membangunkan kedai coklat anda sendiri dan anda boleh mencipta produk mulia ini secara artistik.
  • Memperkayakan profil profesional anda, mengemas kini pengetahuan anda melalui integrasi bahan dan teknik mentah bukan tradisional.
  • Ketahui teknologi baru dan aplikasi mereka untuk mencapai persembahan moden dan dengan itu meletakkan profil profesional dan cadangan gastronomi.

prospek kerjaya

Kursus coklat bertujuan semua yang ingin memperoleh, memperbaiki dan mengemas kini latihan mereka dalam sektor ini dengan persediaan khusus untuk menyertai pekerjaan sebagai pengilang coklat coklat yang mengkhususkan diri dalam coklat.

Program taught in:
Sepanyol

See 42 more programs offered by Estudios Superiores Abiertos de Hostelería »

Last updated June 13, 2018
This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date