Baca keterangan rasmi

Anda ingin mengubah idea perniagaan anda menjadi permulaan yang berjaya? Anda mahu kerja sebagai usahawan yang diambil bekerja? Bagi anda, nasihat profesional mengenai permulaan adalah tugas yang menarik untuk membuka kawasan perniagaan baru melalui inovasi yang disasarkan dan untuk membangunkan perniagaan yang menguntungkan dengan strategi berprestasi tinggi? Kemudian program pembelajaran jarak jauh yang bekerja " Keusahawanan dan Inovasi - MBA " adalah perkara yang betul untuk anda! Program ijazah ini menawarkan kombinasi ideal perniagaan, pengetahuan ekonomi dan undang-undang yang digabungkan dengan inovasi, pengurusan permulaan dan kaedah pengurusan. Prospek karier rentas industri yang cemerlang - sebagai perunding kanan, perunding permulaan atau pengurus teknologi, misalnya - terbuka kepada anda dengan Master of Business Administration ini.

Struktur Kursus anda

Program pembelajaran jarak jauh AKAD " Keusahawanan dan Inovasi - Sarjana Pentadbiran Perniagaan " dibahagikan kepada empat semester berturut-turut:

 • Semester 1: Berorientasikan aplikasi, anda menggunakan pengetahuan yang diperoleh segera untuk menjawab soalan praktikal yang mencabar. Cita-cita anda diperlukan ketika datang untuk memeriksa penerimaan pasaran ide perniagaan anda dan mengembangkan pembiayaan yang baik. Anda akan memperoleh pengetahuan dalam Pemasaran, Undang-Undang, Cukai, Pengurusan Projek dan Pengurusan Perubahan, sama ada di Orientierungswerkstatt atau di akhir seminar teknikal - anda menentukan bagaimana anda meneruskan dan memperkuat kedua-dua kelayakan utama anda sendiri.
 • Semester 2: Aktiviti keusahawanan yang berjaya adalah pada kurikulum pada semester dua. Anda akan belajar tentang proses inovasi moden dari idea melalui pembangunan produk ke pengenalan pasaran. Mereka berurusan secara khusus dengan situasi membuat keputusan di persekitaran syarikat dan mengembangkan pendekatan penyelesaian berorientasikan amalan berdasarkan model perniagaan yang dipelajari.
 • Semester 3: Dalam permainan simulasi "Pengurusan Am" dan juga dalam kes-kes perniagaan anda sendiri atau diberikan, anda boleh menguji diri anda atau pasukan anda dalam keputusan strategik sebuah syarikat rekaan. Dengan cara ini, anda boleh menggunakan kepakaran yang disusun dari dua semester pertama secara holistik. Dalam semester ke-3 anda juga berpeluang untuk memilih daripada lima pengkhususan yang sesuai untuk anda. Kerja saintifik anda akan disokong oleh mentor, yang akan menasihati anda mengenai tugas penyelidikan atau aplikasi yang berorientasikan. Seminar tema sukarela meningkatkan pengetahuan dalam pengkhususan anda.
 • Semester 4: Tesis Master anda adalah penyelesaian pengajian MBA anda. Sebagai sebahagian daripada tesis tuan anda, anda menyelesaikan tugas anda menggunakan kaedah saintifik.

Jika anda berminat dengan kenalan antarabangsa, pilihlah lawatan belajar tiga minggu ke Sacramento, Amerika Syarikat, semasa kursus pembelajaran jarak jauh anda. Ketahui lebih lanjut mengenai Program Kampus California!

pengkhususan

 • Pembangunan Model Perniagaan UFU81 | UFU82 | UFU83
 • Pengurusan Inovasi Antarabangsa PEW82 | PEW83 | PEW84
 • Keusahawanan Elektronik INT80 | INT81 | | INT82
 • Kewangan Keusahawanan FDL80 | FDL81 | FDL82
 • Harta intelek dan undang-undang teknologi WIR80 | WIR81 | WIR82

perspektif

Perspektif untuk tujuan - dalam jarak pembelajaran ke MBA Keusahawanan dan Inovasi

Dalam dunia korporat yang sentiasa berubah, pengetahuan terkini dan fleksibel adalah modal terbaik untuk kedudukan dalam pengurusan atasan. Mempunyai idea dan berjaya menerjemahkannya ke dalam model perniagaan dan strategi atau memberi nasihat kepada pengasas adalah kompetensi yang sangat dicari. Sama ada anda menganggap diri anda seorang usahawan, seorang perunding atau pengasas, MBA Keusahawanan dan Inovasi menggabungkan semua yang anda perlukan untuk mengetahui kedudukan kepimpinan dan kepimpinan. Pengetahuan perniagaan dan undang-undang, pengetahuan praktikal mengenai pengurusan inovasi yang cekap dan alat pengurusan moden - pengetahuan pakar yang menjadikan anda seorang pengurus yang sangat dicari di sektor PKS, untuk perniagaan keluarga, tetapi juga di syarikat-syarikat antarabangsa yang besar. Mengalu-alukan peluang kerjaya industri di peringkat tertinggi!

ijazah Sarjana di AKAD: digital, di mana sahaja, bila-bila masa

Dengan kampus AKAD digital paling cekap kepada tuan

Menggunakan sumber-sumber masa anda secara optimum dan menyokong gaya pembelajaran anda dengan unit kajian disesuaikan, perancangan audit fleksibel dan campuran yang tepat kendiri dan aktiviti belajar!

The AKAD Campus digital memudahkan pembelian sambilan ijazah sarjana universiti: Sebagai hab pusat dalam kajian pasaran maya ini menawarkan segala keperluan pengajian siswazah yang berjaya: Bila dan bagaimana anda mahu berdiri di sana bahan kajian Online perancangan audit yang disediakan adalah dilakukan dengan cekap dan mudah terus berhubung dengan rakan-rakan pelajar anda. Rascher, manakala pemerolehan pengetahuan yang berwibawa ke atas Kampus AKAD yang meningkatkan motivasi anda dan menunjukkan kejayaan pembelajaran anda dengan segera. Campus AKAD membolehkan anda untuk cara individu anda kepada Master:

 • Jarak Pembelajaran: praktikal, tepat pada masanya dan jelas berstruktur surat kajian - memahami unit yang datang dengan mudah ke rumah anda belajar!
 • Jarak e-learning: pembelajaran yang berkesan melalui latihan dalam talian, bimbingan dalam talian dan berasaskan web latihan - kebolehpercayaan, supaya kandungan adalah selamat!
 • Interaktif E-Learning: secara peribadi diselia oleh tutor dan pertukaran langsung dengan rakan-rakan pelajar - nilai pengetahuan ditambah dan ketersediaan langsung kandungan untuk meningkatkan motivasi!
 • Seminar (pilihan): sebagai tambahan kepada pembelajaran maya seminar di lokasi - menggunakan kaedah yang dipelajari dalam soalan konkrit serta-merta!

syarat kemasukan

Pada permulaan pengajian anda, anda mestilah berjaya menyelesaikan pengajian di universiti yang diiktiraf di Jerman atau di luar negara (Berufsakademie, Sarjana Muda, Diplom, Uni / FH-Abschluss). Di samping itu, anda masih memerlukan sekurang-kurangnya satu tahun amalan profesional yang berkelayakan. Di samping itu, kemahiran bahasa dalam bahasa Inggeris diperlukan untuk berjaya menyelesaikan modul bahasa Inggeris.

Apa yang sebenarnya menanti anda dalam Keusahawanan Pembelajaran Jarak Jauh dan Inovasi - Sarjana Pentadbiran Perniagaan?

Satu topik kursus MBA " Keusahawanan dan Inovasi " adalah pengurusan inovasi cekap. Surat kajian MA_Entrepreneurship_and_Innovation_PEW603 memperkenalkan anda kepada penemuan konsep dan kaedah analisis kejayaan. Pensyarah anda, Prof. dr. Horst Geschka dan Martina Geschka, membiasakan anda dengan inovasi sistematik dan pendekatan berstruktur. Untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya, anda belajar dari awal untuk melibatkan pelanggan, pembekal, institut penyelidikan dan freelancer atau menerapkan inovasi terbuka dalam bentuk crowdsourcing. Dalam surat kajian kursus "Keusahawanan dan Inovasi - Sarjana Pentadbiran Perniagaan", anda akan belajar bagaimana menggunakan teknik kreativiti, termasuk lapan kaedah dari brainstorming kepada konfrontasi perkataan rangsangan untuk jadual morfologi untuk brainstorming. Kemahiran anda sebagai pengurus inovasi dilatih dan membolehkan anda mengenal pasti pendekatan inovasi yang menjanjikan dan F

Dalam petikan surat kajian "Brainstorming and Concept Development" dari AKAD University juga AKAD University dapat mengetahui topik ini:

 • Keperluan dan rakaman masalah untuk inovasi
 • Penyertaan pelanggan dalam pembangunan konsep untuk inovasi
 • Buka inovasi sebagai sumber idea
 • mencipta inovasi melalui teknik kreativiti
 • Pemilihan idea inovasi
 • pengurusan idea

Meyakinkan diri anda: Kampus AKAD dengan model pembelajaran yang fleksibel , individu dan cekap memudahkan anda mengakses semua kandungan MBA Keusahawanan dan Inovasi: Anda akan belajar di mana dan kapan anda inginkan dan akan menggabungkan kajian tambahan dengan pekerjaan anda dengan sumber-sumber masa individu anda - seperti yang anda mahukan.

Tawaran kami kepada anda: Uji kajian Master anda di AKAD University 4 minggu perbicaraan. Untuk soalan mengenai "Kajian sambilan" adalah AKAD kajian nasihat yang mesra dan berkualiti kami dengan memanggil 0711 81495-400 seperti untuk anda secara peribadi Kami berharap untuk kenalan anda -. Dan membantu anda dengan pencapaian matlamat yang cepat!

Program diajar dalam:
Jerman
AKAD University

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh AKAD University »

Tarikh Akhir Kemaskini March 9, 2019
This course is Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
24 - 30 
Sambilan
Price
13,560 EUR
Jumlah yuran pengajian
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date