Read the Official Description

Keperluan Sijil Siswazah Perniagaan

Sijil Siswazah Graduan 12-jam dalam Essentials of Business menyediakan alat untuk pelbagai bidang perniagaan, termasuk perakaunan, kewangan, pengurusan, ISQS, dan pemasaran. Kursus dalam sijil ini boleh digunakan untuk ijazah MBA pada penerimaan dan boleh digunakan sebagai pilihan dalam program ijazah lain.

Sijil Siswazah

Rawls College of Business mengiktiraf bahawa ramai individu berkelayakan ingin mendapatkan pengetahuan lanjutan tetapi tidak dapat melakukan program penuh. Suatu sijil menunjukkan keinginan individu untuk menguasai bidangnya atau mencari pengetahuan baru tentang bidang minat tertentu. Pengetahuan yang diperoleh dapat meningkatkan prestasi kerja. Sijil boleh meningkatkan resume dan membantu individu menonjol dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif.

Melengkapkan kursus pengajian yang ditetapkan membawa kepada sijil, diiktiraf secara rasmi oleh universiti, dan bukannya ijazah. Sekiranya pelajar memilih untuk mengikuti ijazah siswazah, kursus kursus yang lengkap boleh digunakan untuk pelan ijazah tersebut.

Untuk mengejar sijil siswazah, pelajar mesti memenuhi kriteria berikut:

 • Ijazah Sarjana Muda diperlukan untuk memulakan program sijil lepasan. Nota: Siswazah Texas Tech, dalam tempoh 12 jam setelah tamat pengajian ijazah sarjana muda, boleh memulakan kursus ke arah sijil lepasan dengan kelulusan penasihat.
 • Pelajar mestilah memperoleh ijazah sarjana muda untuk menerima sijil siswazah.
 • Untuk menerima sijil, pelajar mesti mempunyai IPK minimum 3.0 dalam program sijil.

Mengenai Keperluan Program Sijil Siswazah Siswazah

Sijil Siswazah Gred 12-dalam Essentials of Business menyediakan alat untuk pelbagai bidang perniagaan, termasuk perakaunan, kewangan, sistem maklumat dan sains kuantitatif, pengurusan, dan pemasaran. Kursus-kursus dalam sijil ini boleh digunakan untuk mendapatkan ijazah MBA pada penerimaan.

Gambaran Keseluruhan Program

 • 12 jam kredit
 • Semua kursus ditawarkan secara dalam talian.
 • Prasyarat: ijazah sarjana muda
 • Pelajar tidak perlu mendaftarkan diri dalam beberapa kursus setiap semester, jadi masa penyelesaiannya berbeza mengikut individu.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University. Pelajar baru boleh mendaftar pada permulaan mana-mana satu daripada empat semester sepanjang tahun.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir aplikasi, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum memproyeksikan kemasukan awal.

1. Lengkapkan aplikasi ApplyTexas.

 • Apabila diminta memilih utama anda, anda akan memilih Program Sijil Siswazah.
 • Apabila diminta untuk menunjukkan bidang minat / kepakaran utama anda, taip Essentials of Business.
 • Apabila ditanya sejauh mana tahap yang anda akan cari, pilih Sijil.
 • Dalam bahagian Pertanyaan Tersuai permohonan, pastikan untuk memilih Essentials of Business dari senarai program Sijil Siswazah yang tersedia.
 • Jika anda berada di luar Texas Tech, anda perlu melengkapkan aplikasi ApplyTexas untuk program Sijil. Walau bagaimanapun, jika anda kini pelajar siswazah anda TIDAK perlu melakukan ApplyTexas, anda hanya memerlukan borang ADD / CHANGE.

2. Lengkapkan permohonan tambahan seperti yang digariskan oleh Texas Tech University Graduate School.

 • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).
 • Pelajar yang merancang untuk mengejar hanya Sijil Siswazah Kepimpinan Komunikasi Pertanian dan tidak merancang untuk mendapatkan ijazah sarjana tidak perlu mengemukakan markah Gred Records Exam (GRE) ke Universiti.
 • Pemohon mesti mempunyai transkrip rasmi dari semua kolej dan universiti yang sebelum ini dihadiri dihantar ke Sekolah Siswazah Texas Tech University.
 • Pelajar antarabangsa juga perlu mengemukakan Ujian Bahasa Inggeris sebagai mata pelajaran Bahasa Asing (TOEFL) ke Sekolah Siswazah.

3. Rawls College of Business mempunyai aplikasi yang mesti diselesaikan bebas dari permohonan kepada Sekolah Siswazah.

4. Semak tab Aplikasi di Raiderlink anda untuk pemberitahuan perubahan status kemasukan anda.

5. Penasihat fakulti di bangunan kami hanya bekerja dengan pelajar PhD, bukan pelajar Sarjana atau Sijil. Tiada pelan ijazah untuk pelajar Sijil.

Keperluan Program

Program sijil boleh dijalankan secara bebas atau serentak dengan program sarjana.

Kursus yang Dikehendaki: 12 jam

Bagi Keperluan Sijil Perniagaan yang akan dianugerahkan, seorang pelajar mestilah mempunyai IPK Rawls 3.0 atau lebih tinggi.

Walaupun segala usaha telah dilakukan untuk memastikan ketepatan kursus, dasar dan kenyataan laporan, Universiti berhak untuk membuat perubahan pada bila-bila masa tanpa notis.

Program taught in:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

See 65 more programs offered by Texas Tech University Worldwide eLearning »

Last updated April 25, 2018
This course is Online
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
12 
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Jun 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jun 2019

Location
Application deadline
End Date

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date