Ringkasan kursus

Kursus yang menarik ini, yang disampaikan dalam talian, adalah kerjasama antara University of East London dan Institute of Child Education and Psychology Eropah ( ICEP Europe ). Dikuasai oleh penyelidikan terkini dalam pendidikan khas, kursus ini membina kemahiran dan kecekapan sedia ada peserta. Matlamatnya adalah untuk meningkatkan kualiti pendidikan untuk kanak-kanak dan golongan muda dengan keperluan pembelajaran tambahan dan tambahan dalam tetapan di seluruh dunia. Kursus ini mempunyai rasa antarabangsa, menarik pelajar dari negara-negara seperti Australia, Hong Kong, Kuwait, UAE, Ireland, Kanada dan New Zealand. Ia tidak hanya memberi tumpuan kepada UK tetapi juga melihat bagaimana dasar dilaksanakan di seluruh dunia. Salah satu aspek yang paling menarik dalam kursus ini ialah pengetahuan dibina bersama melalui papan perbincangan dalam talian. Sebagai pelajar, anda akan berkongsi pengalaman dan pengetahuan anda tentang dasar dan amalan dalam konteks anda sendiri, yang membawa kepada pemahaman yang lebih kaya mengenai isu global dalam keperluan pembelajaran khas dan tambahan untuk semua peserta. Penyelesaian yang berjaya dalam program Sarjana ini, membawa kepada anugerah MA Khas dan Pembelajaran Tambahan Keperluan dari University of East London.

Kursus ini menawarkan pelbagai modul yang direka oleh pakar dalam bidang. Kami telah merangka modul untuk meningkatkan pengetahuan anda tentang pelbagai keperluan pembelajaran, serta untuk memajukan pemikiran reflektif dan kritis anda mengenai teori-teori inklusi dan pembelajaran.

  1. UEL dan Institute of Child Education and Psychology Eropah (ICEP) mempunyai rekod yang panjang dalam menyediakan kursus berkualiti tinggi dalam bidang keperluan pendidikan khas di UK, Ireland, dan antarabangsa.
  2. Format kursus dalam talian dan fleksibiliti untuk membayar modul secara individu menawarkan anda peluang untuk bekerja di sekitar jadual sedia ada anda dan mendapatkan kelayakan universiti yang diiktiraf tanpa mengira lokasi.

Syarat kemasukan

Dari KEGIATAN Minimum 2: 2 Kepujian Laluan masuk lain Kami juga akan mempertimbangkan sijil pendidikan; latihan profesional peringkat tinggi di SEN dengan pariti yang boleh dilihat dalam pengalaman. Keperluan Bahasa Inggeris Keseluruhan IELTS 7.0 dengan minima 6.5 dalam Menulis, Bercakap, Membaca dan Mendengar (atau setara yang diiktiraf).

Bagaimana anda akan belajar

Kursus ini disampaikan sepenuhnya dalam talian. Setiap modul terdiri daripada bahan bacaan dan pautan kepada dasar berkaitan dan semasa, serta bahan audio dan video yang digunakan untuk meningkatkan pembelajaran. Sebagai pelajar, anda boleh menggunakan kemudahan perpustakaan dalam talian kami, yang membolehkan akses kepada pelbagai e-buku dan jurnal elektronik. Anda turut mengambil bahagian dalam beberapa siri tugas interaktif di mana anda dan rakan-rakan anda membincangkan isu yang dibangkitkan dalam konteks pengajaran dan latar belakang pendidikan anda sendiri. Tugas-tugas ini menggalakkan interaksi antara peserta, membolehkan anda meneroka teori dan amalan dengan sesama profesional. Tugas juga menyokong anda untuk mengembangkan idea anda melalui perbincangan dengan orang lain sebelum mendekati tugas penilaian. Selain perbincangan dalam talian, yang melibatkan tutor modul secara mingguan, anda mempunyai akses kepada tutor modul melalui tutorial dalam talian. Anda juga mempunyai akses ke pelbagai kepakaran pakar dalam bidang Keperluan Pembelajaran Khas dan Tambahan sepanjang kursus. Para tutor semuanya bekerja secara profesional ke tahap yang tinggi di dalam bidang dan mempunyai pengalaman bekerja dengan para peserta dari pelbagai budaya, latar belakang dan konteks profesional. "Kursus ini mempunyai kecanggihan yang dibawa oleh pengalaman pelajar kami yang pelbagai," kata Pemimpin Kursus Nicole Whitelaw. "Kami mempunyai guru, belajar pembantu sokongan, pekerja sosial, pekerja sokongan dewasa dan lebih banyak lagi mengambil bahagian dan berkongsi perspektif mereka tentang spesial keperluan dan kemasukan. Ini dipertingkatkan lagi oleh jangkauan antarabangsa kursus ini. Kami mempunyai pelajar dari seluruh dunia belajar secara kolaboratif dan menyokong satu sama lain. "Pembelajaran profesional anda terus dibangunkan melalui modul Penyelidikan dan Metodologi, yang mempersiapkan anda untuk menulis 14,000 disertasi perkataan. Untuk melengkapkan disertasi, anda menjalankan penyelidikan berskala kecil dalam suasana pendidikan. Anda akan menghubungkan teori dan penyelidikan semasa ke kawasan minat, yang membolehkan anda merenungkan amalan anda sendiri dan merancang perubahan.

Apa yang anda akan pelajari

Kursus ini relevan dengan kedua-dua arus perdana dan pakar yang khusus dan matlamat keseluruhannya ialah membina kapasiti guru dan profesional lain untuk bertindak balas dengan berkesan kepada pelbagai keperluan pendidikan semua pelajar, termasuk mereka yang mempunyai keperluan pendidikan khas dan tambahan. Anda akan mendapat landasan kukuh dalam memahami pelbagai keperluan pendidikan khas. Anda akan mengembangkan pengetahuan terperinci mengenai keperluan khas khusus, termasuk masalah autisme, disleksia dan masalah kesihatan mental dan emosi. Sepanjang kursus, anda akan disokong untuk membangunkan pemahaman kritikal mengenai teori bersama dengan pengetahuan praktikal yang anda akan dapat. Peserta digalakkan untuk membuat hubungan antara teori dan amalan mereka sendiri dan menjadi pengamal reflektif yang dapat berfikir secara proaktif dan strategik mengenai peruntukan untuk murid-murid dengan keperluan pembelajaran khas dan tambahan.

Apa yang akan anda pelajari

Modul

  • Gangguan Autisme Spektrum: Perspektif kontemporari dan amalan terbaik (opsyen)
  • Disleksia dan Literasi: Isu, perspektif dan amalan terbaik (opsyen)
  • Memahami perspektif Perilaku dan amalan terbaik (opsyen)
  • Pendidikan Inklusif: Kerjasama dan amalan terbaik (opsyen)
  • Pelajar yang sangat mampu: Perspektif teori dan amalan terbaik (opsyen)
  • Analisis Tingkah Laku Gunaan: Pengkajian dan amalan kritikal (pilihan)
  • Kaedah Penyelidikan dan Disertasi (teras)

Kerjaya masa depan anda

Kursus ini akan membantu anda mengembangkan pelbagai kemahiran yang boleh dialihkan yang diinginkan dalam pelbagai bidang kerjaya. Kemahiran ini termasuk pengetahuan teori, undang-undang, dasar dan amalan, literasi komputer, perancangan dan pengurusan masa dan komunikasi bertulis. Anda juga akan menunjukkan kemampuan anda untuk berfikir secara kritis dan merancang dan menjalankan penyelidikan berskala kecil. Kemahiran dan pengetahuan yang akan anda usahakan dalam kursus ini akan membolehkan mereka yang bekerja dalam pengajaran untuk mendapatkan kepakaran dalam kawasan yang semakin dicari keperluan khusus. Walau bagaimanapun, kursus ini juga boleh menyokong kerjaya dalam bidang seperti terapi, kerja sokongan, kerja sosial, psikologi pendidikan dan bekerja dengan orang dewasa dengan keperluan tambahan.

Apa yang kita penyelidikan

Dr Paula Bosanquet, yang mengajar di kedua-dua kursus MA Pendidikan dan kursus Keperluan Khas MA, adalah seorang pakar yang terkenal di dunia dalam pembelajaran bebas dan perancah. Ceramah beliau mengenai subjek ini adalah permintaan yang tinggi di dalam dan di luar negara bagi pembimbing dan guru mengajar, memberi tumpuan kepada bagaimana mereka dapat membolehkan murid, khususnya mereka yang mempunyai keperluan pendidikan khas, menjadi pelajar bebas. Dr Wayne Tennent, yang mengajar kursus Pendidikan MA, pakar dalam pemahaman bacaan, menulis dua buku mengenai subjek dan membawa banyak projek di sekolah yang telah menunjukkan kesan pencapaian murid di kawasan ini. Beliau bekerja secara meluas dengan Persatuan Literasi United Kingdom. Penyelidikan Nicole Whitelaw dan Julie Gariazzo, kedua-duanya mengajar di kursus Keperluan Pendidikan Khas MA, adalah di bidang autisme, manakala Dr Margaret Etherington, pemimpin kursus MA Pendidikan, adalah seorang pakar seni dan jantina dalam pendidikan . John Macklin, ketua Kepimpinan MA dalam Pendidikan, menjalankan penyelidikan ke dalam kepimpinan di sekolah yang berkaitan dengan teori kerumitan. Warren Kidd, Pengajaran dan Pembelajaran PGCert dalam Pemimpin Kursus Pengajian Tinggi, penyelidikan dalam bidang identiti guru dan telah menerbitkan secara meluas dalam bidang sosiologi dan pengajaran dan pembelajaran. Kursus Doktor Profesional kami (EdD) menarik kepada para penyelidik dari seluruh Sekolah Pengajian dan Komuniti Cass. Ia diketuai oleh Dr. Gerry Czerniawski, yang telah banyak menerbitkan bidang pengajaran dan pembelajaran, identiti pendidik guru dan guru, pembangunan profesional berterusan (CPD) dan suara murid. Seorang ahli pengasas Forum Pengembangan Pendidikan Guru Antarabangsa (InFoTED), beliau berkhidmat di Persatuan Penyelidikan Pendidikan British (BERA) dan merupakan pengerusi Forum Kurikulum British BERA. Gerry adalah Felo Pengajar Kebangsaan Akademi Pengajian Tinggi.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini May 13, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Sep 23, 2019
Duration
2 - 6 
Sambilan
Price
1,120 GBP
Harga yang disenaraikan di atas adalah kos setiap modul. Yuran dibayar atas modul berdasarkan modul, pelan cicilan boleh didapati.
Deadline
Ogo 30, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 23, 2019
End Date
Dis 2, 2019
Tarikh tutup permohonan
Ogo 30, 2019

Sep 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Ogo 30, 2019
End Date
Dis 2, 2019