Kajian Ekonomi Kesihatan Master (MAHE)

Umum

Penerangan Program

Kursus pembelajaran jarak jauh kepada Master of Health Economics (MAHE) direka khas untuk menyediakan pengetahuan praktisi yang berkaitan dengan akademik industri berkaitan industri penjagaan kesihatan. Dengan berbuat demikian, anda akan memperoleh profil yang dicari yang berjaya melaksanakan reorientasi ke arah pertumbuhan sektor kesihatan. Dalam kombinasi dengan pengalaman kerja terdahulu anda, anda akan mendapat ijazah universiti yang lain, yang sangat dihargai di pentas antarabangsa. Ia melengkapkan kelayakan anda dahulu dengan ekonomi kesihatan, pentadbiran perniagaan, komunikasi, pengetahuan organisasi dan undang-undang. Ini membuka laluan kerjaya baru untuk anda, sebagai ahli akademik terlatih yang diperlukan dalam sektor penjagaan kesihatan yang akan datang.

Akademik semua jalur menerima kelayakan utama dengan Master of Health Economics (MAHE) untuk merapatkan jurang dalam fungsi penjagaan kesihatan kanan.

 • Teknik perundingan untuk perundingan isu-isu ekonomi
 • Kemahiran pengurusan yang komprehensif untuk pengurusan kemudahan / projek kesihatan seperti: B.
  • teknik komunikasi profesional
  • Pengurusan kualiti dan proses
  • strategi penyelesaian masalah antara disiplin
 • Pengurusan kewangan dan pengawalan serta retorik, untuk menyelidik penemuan terbaru dari penyelidikan dan sains serta membentangkannya secara mudah difahami

kandungan kajian

Master of Health Economics (MAHE) memberikan anda kemahiran yang anda perlukan untuk memahami struktur, mekanisme dan perubahan dasar dalam industri. Kandungan teori kursus ini berkait rapat dengan amalan melalui latihan kes biasa. Anda belajar mengenai situasi masalah khas bagi kemudahan penjagaan kesihatan, bagaimana pasaran bekerja, yang pelaku perlu diambil kira dan instrumen mana yang boleh anda bertindak dengan cara yang kreatif. Dengan kurikulum yang dibangunkan oleh pengamal kesihatan, Apollon Hochschule Sciences menawarkan semua pelajar sekular sebagai asas yang kuat untuk pengubahsuaian profesional. Terima kasih kepada pilihan anda, anda boleh menumpukan pada tepat di mana anda boleh membawa kemahiran dan kekuatan anda yang sedia ada ke pasaran penjagaan kesihatan.

Fokus teknikal adalah kandungan yang paling berkaitan dengan industri:

 • Hubungan ekonomi kesihatan
 • Perundingan dan Pengurusan IT
 • Pengurusan Kewangan dan Kawalan
 • Pengetahuan struktur dalam sistem penjagaan kesihatan juga
 • pengetahuan kesihatan awam
 • Penyelidikan Perkhidmatan Kesihatan Gunaan

Kemahiran lembut juga memainkan peranan penting. Dengan campuran ini, anda boleh membina kemahiran akademik anda menjadi profil yang sangat disukai dalam memberikan fungsi pengurusan ke pasaran penjagaan kesihatan masa depan.

syarat kemasukan

Untuk memperoleh Master of Health Economics (MAHE), anda akan mengikuti program pendidikan lanjut. Untuk berbuat demikian, anda mesti mempunyai ijazah sarjana muda yang diiktiraf di Jerman atau ijazah dalam program pengajian peringkat tunggal tradisional (ijazah sarjana, diploma, pemeriksaan negeri pertama dalam undang-undang atau pengajaran, ijazah perubatan) dan sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman profesional. Terutama untuk ahli akademik dari profesion lain, Master of Health Economics (MaHE) menawarkan akses pendidikan yang disesuaikan kepada pasaran penjagaan kesihatan yang semakin meningkat.

asas

bila-bila masa

siap

Mereka memperoleh Master of Health Kesihatan (MAHE) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam bidang ekonomi kesihatan.

tempoh pengajian

Tempoh pengajian standard 24 bulan atau 32 bulan (120 kredit).

kajian ujian

Dengan pendaftaran anda di Apollon Hochschule anda boleh menguji secara percuma selama 4 minggu. Dalam masa ini, anda boleh membatalkan pendaftaran anda pada bila-bila masa. Tiada kos untuk anda.

akreditasi

Program Master of Health Economics (MaHE) diakreditasi oleh Agensi Antarabangsa untuk Jaminan Kualiti dan Akreditasi Program dan Institusi Kajian (FIBAA).

Sambungan percuma

Sehingga 50% daripada varian pengajian terpilih (12 atau 16 bulan).

http://www.apollon-hochschule.de/redirect.php?id=1248

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Seit ihrer Gründung im Herbst 2005 hat sich die staatlich anerkannte APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft auf Fernstudiengänge (Bachelor, Master und Zertifikatskurse) für das Gesundheitswesen ... Baca lebih lanjut

Seit ihrer Gründung im Herbst 2005 hat sich die staatlich anerkannte APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft auf Fernstudiengänge (Bachelor, Master und Zertifikatskurse) für das Gesundheitswesen spezialisiert. Die mehrfach ausgezeichnete Hochschule mit Sitz in Bremen gehört zur leistungsstarken Klett Gruppe, zu der auch die Euro-FH gehört. Die junge Hochschule freut sich über zahlreiche Auszeichnungen wie z.B. "beliebteste Fernhochschule" und "Fernkurs des Jahres 2014"... Baca Ringkas