Ijazah Sarjana dalam Pendidikan Khas

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pelajari Master Rasmi dalam Pendidikan Khas dalam talian dengan UNIR

Sarjana secara rasmi dalam Pendidikan Khas Online akan memberi anda latihan, kemahiran dan kecekapan yang diperlukan untuk bertindak balas dengan berkesan kepada tuntutan khusus yang diberikan oleh pelajar dengan keperluan pendidikan khas (SEN) .

Dengan Master dalam Pendidikan Khas Online anda bukan sahaja akan mengetahui semua jenis SEN, tetapi anda akan belajar untuk mendiagnosis, mengesan, dan mengintervensi kecacatan pelajar anda dalam semua peringkat pendidikan.

Sebagai guru, anda akan memperoleh kelayakan yang diperlukan untuk menilai pelajar, menilai keadaan mereka di dalam kelas, menghormati irama dan gaya pembelajaran mereka dan mereka bentuk dan melaksanakan penyesuaian kurikulum khusus dan berkesan untuk mereka . Latihan ini bertujuan untuk mempromosikan perhatian kepada kepelbagaian di sekolah awam, swasta dan swasta.


Maklumat am

 • Kredit: 60 ECTS
 • Tempoh: 1 tahun akademik
 • Kaedah: Jauh, 100% dalam talian
 • Internship: Subjek Pilihan
 • Peperiksaan: Peperiksaan bersemuka pada akhir setiap semester
 • Akses ke Doktor: Ijazah sarjana rasmi ini membenarkan penggabungan kepada program doktoral rasmi dan meningkatkan skor anda, selagi ia sepadan dengan bidang pengetahuan yang sama, dalam skala peperiksaan, senarai interim, pertandingan pemindahan dan pertukaran pekerjaan. Semak asas tawaran awam.


kurikulum

Semester Pertama 30 ECTS

 • Dasar-dasar Neuropsychologi Pembangunan dan Pembelajaran
 • Kecacatan Kognitif: Asas Evolusi, Pendidikan, Sosial dan Keluarga
 • Kecacatan Sensor dan Motor: Aspek Evolusi, Pendidikan, Sosial dan Keluarga
 • Kaedah dalam Penyelidikan Pendidikan dan Pendidikan Khas
 • Gangguan Pembangunan yang meluas dan Gangguan Kelakuan: Aspek Evolusioner, Pendidikan, Sosial dan Keluarga

Semester Kedua 30 ECTS

 • Campur tangan Neuropsychological dalam Kecacatan dan Gangguan Pembelajaran
 • Kerja Penyelidikan dalam Pendidikan Khas
 • Subjek Pilihan 1
 • Subjek pilihan 2

Subjek pilihan

 • Perhatian kepada Kapasiti dan Bakat yang Tinggi
 • Teknologi Sokongan dan ICT dalam Pendidikan Khas
 • Campurtangan dalam Bahasa dan Gangguan Komunikasi
 • Amalan Luar

metodologi

Kaedah kajian UNIR adalah fleksibel, diperibadikan dan berkesan. Metodologi ini didasarkan pada kelas langsung dalam talian dan tutor peribadi untuk menawarkan latihan terbaik.

Model pedagogi UNIR adalah berkesan kerana ia berdasarkan kaedah secara menyeluruh dalam talian supaya setiap pelajar dapat belajar mengikut kadar mereka sendiri:

 • Kelas dalam talian secara langsung: Terdapat kelas yang dijadualkan setiap hari dalam seminggu pada waktu pagi dan petang supaya anda boleh menghadiri kelas apabila ia adalah yang terbaik untuk anda.
 • Kelas dalam talian ditangguhkan: Jika anda tidak dapat menghadiri kelas atau anda tinggal dengan soalan, anda boleh mengakses semua kelas anda ditangguhkan. Anda dapat melihatnya setiap kali anda mahu dan seberapa banyak yang anda perlukan.
 • Tutor peribadi: Hari pertama anda akan diberikan tutor peribadi. Anda akan berhubung dengannya melalui telefon dan e-mel. Dia akan menyokong anda dalam hari anda dan menyelesaikan sebarang keraguan yang mungkin timbul.
 • Kampus Maya: Semua yang anda perlukan untuk belajar di UNIR adalah di kampus: kelas, guru, rakan sekelas, perpustakaan, sumber pengajaran, jadual, sembang, forum dan banyak lagi.
 • Sumber pengajaran: Anda akan mempunyai akses kepada sumber pembelajaran yang berbeza untuk melengkapkan latihan anda: bacaan saling melengkapi, gambar rajah dengan idea utama, ujian penilaian sendiri, dan sebagainya.


peluang kerjaya

Setelah melengkapkan Master in Special Education anda boleh bekerja di:

Sekolah-sekolah Pendidikan Bayi, Utama dan Menengah, Institut Pendidikan Wajib dengan kanak-kanak dengan SEN di mana penguatkuasaan dan campur tangan psikologi dibutuhkan, dan di pusat Pendidikan Khas. Ia juga menyediakan latihan yang diperlukan untuk guru-guru semasa Pedagogi Terapeutik untuk penyatuan profesional dan pekerjaan.

Di samping pengetahuan praktikal, kepentingan pengetahuan saintifik dalam amalan pendidikan perlu diketengahkan:

Komitmen pendidikan Guru dalam Pendidikan Khas dengan orang-orang dengan SEN melibatkan pelaksanaan garis-garis penyelidikan untuk memperdalam pengetahuan penduduk ini yang bertujuan untuk membangun alat-alat untuk mengenali awal keperluan sokongan dan strategi intervensi pendidikan bilik darjah Penyelidikan dalam bidang Pendidikan Khas adalah berbeza daripada penyelidikan dalam Pendidikan kerana kebolehubahan dan kepelbagaian penduduk yang terlibat dan kepelbagaian persekitaran.


profil Siswazah

Profil siswazah dari Ijazah Sarjana dalam Pendidikan Khas adalah ijazah lepasan ijazah yang dikaitkan dengan bidang pendidikan, yang latihan kompetensi yang diperolehi semasa ijazah induk telah memberikan pengetahuan teori praktikal yang diperlukan untuk mengesan, mencegah dan campur tangan dengan orang-orang yang mempunyai keperluan pendidikan yang sangat tinggi. pelbagai sifat (intelektual, deria dan motor, gangguan perkembangan dan tingkah laku, gangguan bahasa dan komunikasi, kebolehan yang tinggi, dll.).

Kecekapan akademik, profesional dan saintifik yang diperoleh oleh siswazah sarjana meletakkan mereka sebagai profesional yang mampu bertindak dengan berkesan dalam bidang kerja berikut:

 1. Sebagai guru atau guru tahap pendidikan bayi dan rendah, bekerjasama dalam campur tangan dengan kanak-kanak dengan apa-apa jenis keperluan pendidikan khas.
 2. Sebagai profesional pendidikan di pusat pendidikan khas tertentu, memberikan sokongan kepada orang yang mempunyai jenis kecacatan tertentu.
 3. Sebagai seorang profesional pendidikan yang mampu merancang dan melaksanakan penyelidikan yang berkualiti di dalam bilik darjah, di pusat atau dalam konteks sosial, dengan tujuan berikut: a. Menyumbang kepada pengetahuan mengenai jenis kecacatan dan kepelbagaian yang berlainan dalam lingkungan pendidikan, b. Merancang program intervensi yang berkesan untuk kumpulan sasaran dan c. Memudahkan kemasukan pelajar dengan keperluan pendidikan khas di bilik darjah dan dalam masyarakat.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The mission of UNIR is the comprehensive training of students in the skills, competences and knowledge required to excel in today’s society. UNIR is committed to meeting the needs and expectations of ... Baca lebih lanjut

The mission of UNIR is the comprehensive training of students in the skills, competences and knowledge required to excel in today’s society. UNIR is committed to meeting the needs and expectations of our stakeholders: students, teaching and research faculty, administrative staff, public administrations and society in general- by providing quality education that strives for continuous improvement and excellence. Baca Ringkas