Kita hidup dalam masyarakat di mana keseluruhan pengetahuan dan interaksi manusia secara langsung berkaitan dengan komunikasi dalam tiga aspek: hiburan, maklumat dan latihan.

Komunikasi bersama dengan kemajuan teknologi telah menjadikan proses penciptaan, pengedaran dan manipulasi itu menentukan faktor-faktor di dunia. Globalisasi, sebagai fenomena ekonomi dan sosial, dan masyarakat sendiri memahami ICT sebagai enjin pembangunan baru, berikutan peningkatan kapasiti untuk menyimpan dan mengedarkan maklumat, dan terutamanya penggunaan massa.

Master mengintegrasikan konsep asas komunikasi dalam bentuk tertulis, audiovisual dan multimedia. Program ini menganalisis aspek utama di mana proses komunikasi berlaku. Struktur Ijazah Sarjana dalam Komunikasi menjamin pesertanya menyesuaikan diri dengan pelbagai bidang yang membentuk penciptaan, rawatan, penyimpanan dan pengedaran maklumat.


Tempoh, struktur kredit dan ijazah

Master mempunyai dua jadual mengikut profesional berdaftar:

  • Pengkhususan Pertama: Berorientasikan kepada profesional dalam Komunikasi Audiovisual dan Multimedia
  • Pengkhususan ke-2: Berorientasikan kepada profesional Jurnalisme dan Komunikasi Sosial

Tempoh anggaran program Master dalam Komunikasi adalah 900 jam (90 kredit).

Mengenai pengagihan masa, ia telah ditetapkan bahawa:

  • Sebagai program jarak jauh dan tidak tertakluk kepada kelas tatap muka, tiada tarikh permulaan tertentu ditetapkan, jadi pelajar boleh memformalkan pendaftaran pada bila-bila masa, selagi terdapat tempat yang tersedia.
  • Atas alasan akademik dan pembelajaran, ada tempoh minimum program 12 bulan.
  • Masa maksimum yang tersedia untuk melengkapkan Master adalah 24 bulan. Dalam tempoh ini, pelajar mestilah berjaya meluluskan semua aktiviti yang telah dinilai dan meluluskan Projek Sarjana Akhir atau Skor Tesis.


Beasiswa

Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER) secara berkala memperuntukkan item ekonomi luar biasa untuk FUNIBER Latihan FUNIBER .

Untuk memohon, anda hanya perlu menghantar permohonan biasiswa anda dari halaman utama portal dengan maklumat yang diperlukan, dan Jawatankuasa Penilaian akan mengkaji kesesuaian permohonan anda untuk pemberian bantuan kewangan, dalam bentuk Geran Latihan FUNIBER .

Program diajar dalam:
Sepanyol

Lihat 27 lagi program yang ditawarkan oleh Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER) »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
12 - 24 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date