Baca keterangan rasmi

Lesen jarak jauh dalam undang-undang persendirian pertama memberikan prinsip undang-undang secara umum dan kemudian undang-undang persendirian. Latihan undang-undang ini membolehkan anda menyediakan persaingan kebangsaan (notarial, pemeriksaan ...) dan mengejar kajian dalam induk dan / atau penyelidikan.droit

Lulusan lesen jarak jauh ini mesti menguasai asas-asas undang-undang persendirian; hak kontrak, syarikat, bekerja ..., tetapi juga perlu belajar untuk menganalisis dan memperoleh "refleks undang-undang". Kursus diploma ini dalam undang-undang persendirian menawarkan kes-kes praktikal yang diambil dari hukum dan hukum dan doktrin antarabangsa, membolehkan pembelajaran secara langsung melalui perkongsian dengan firma undang-undang terkenal dan membuka perspektif antarabangsa dengan universiti rakan kongsi, terutamanya di Perancis dan Jerman.

Dengan lesen, anda boleh mengkhususkan diri dengan Master in Business and Corporate Law, atau keahlian lain untuk memiliki dual competence dalam administrasi publik, kewartawanan, manajemen sumber daya manusia ... Anda juga dapat lulus pertandingan notari kebangsaan, pemeriksa buruh.

Program diajar dalam:
Perancis

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Université Virtuelle (UIV) »

Tarikh Akhir Kemaskini June 14, 2018
This course is Online
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan