Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Falsafah, Politik dan Ekonomi. (Online) Inter-University Deusto dan Comillas

bachelor116

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Falsafah, Politik dan Ekonomi memastikan latihan asas dalam tiga disiplin dan melihat kandungan tambahan yang penting dari bidang undang-undang, sosiologi dan hubungan antarabangsa. pembelajaran ini digabungkan membantu untuk menjelaskan mekanisme membuat keputusan, memupuk senaman penting tanggungjawab yang terlibat dalam proses tersebut, membina kefahaman yang jelas bahawa rakyat dan melindungi maruah mereka, dan mesti, tujuan sebenar keseluruhan sosio-politik dan rangka kerja ekonomi dan, akhirnya, untuk merangka cadangan dari perspektif yang tidak boleh dicapai melalui satu disiplin sahaja atau beberapa.

Program dalam talian bertujuan untuk pelajar yang sudah belajar ijazah yang lain yang berminat untuk memperkayakan latihan mereka dalam semua atau beberapa kawasan; kepada pelajar dari negara-negara lain yang mahu belajar, melalui pembelajaran jarak jauh, Ijazah Sarjana Muda dengan kedua-dua Universiti (University of Deusto dan Comillas Pontifical University); dan pada orang yang berminat dalam mengkaji Ijazah Sarjana Muda yang boleh disesuaikan pada ketersediaan mereka untuk menyiapkannya dalam tempoh masa.

Kemasukan

Profil Pemohon:

Untuk dapat secukupnya belajar Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Falsafah, pemohon dinasihatkan untuk memastikan bahawa profil mereka meliputi ciri-ciri berikut:

  • Penguasaan mencukupi bahasa Sepanyol supaya berjaya menjalankan aktiviti pembelajaran asas mengenai program falsafah, seperti berikut penjelasan teori yang diberikan oleh pensyarah dan pemahaman teks falsafah.
  • Rasa ingin tahu intelektual dan kecenderungan ke arah pantulan teratur dan analisis kritikal terhadap isu-isu mengenai kewujudan manusia yang timbul dalam falsafah.
  • kesediaan untuk mengambil bahagian dalam perbahasan, menghormati titik orang lain pandangan dan membangunkan pendapat bebas.

Syarat kemasukan:

Seperti yang ditetapkan dalam peraturan akademik (Art yang sepadan. 1), untuk mendapatkan diterima masuk sebagai pelajar tahun pertama Fakulti Universiti yang mengajar Ijazah Sarjana Muda menggabungkan Falsafah, Politik dan Ekonomi, memenuhi semua keperluan yang diperlukan untuk mengkaji rasmi Ijazah Sarjana Muda di universiti Sepanyol mesti disahkan sebagaimana yang dinyatakan dalam semasa undang-undang.

Di samping itu, untuk diterima ke Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Falsafah, Politik dan Ekonomi, permohonan berkaitan hendaklah dikemukakan mengikut cara dan dalam tempoh yang ditetapkan, dan tanda pas mesti diperolehi untuk peperiksaan kemasukan yang ditubuhkan oleh Kemasukan Jawatankuasa Ijazah Sarjana Muda berkaitan. Keputusan mengenai kemasukan jatuh di bawah kuasa bertempoh daripada Dekan Fakulti bertanggungjawab untuk Ijazah Sarjana Muda.

Pertukaran akademik

Comillas Pontifical University:

Fakulti Kemanusiaan dan Sains Sosial mempunyai perjanjian pertukaran dengan lebih 60 universiti luar negara di 4 benua (perjanjian dua hala di bawah rangka kerja Socrates-Erasmus) dan (rangka kerja SICUE) dengan 6 universiti negara.

Walaupun ijazah ini diajar dalam talian, adalah diharapkan bahawa pelajar yang tinggal di Madrid (atau mereka yang ingin melengkapkan proses pentadbiran di Madrid) boleh mendapat manfaat daripada mengambil bahagian dalam pertukaran akademik menggunakan struktur semasa di Fakulti.

University of Deusto:

Perjanjian Erasmus dan SENECA / SICUE semasa, serta orang-orang dengan universiti luar negara dan kebangsaan, disemak dan diperbaharui untuk menilai perkaitan darjah ini dengan mengambil kira objektif Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Falsafah, Politik dan Ekonomi di Universiti daripada Deusto. Dalam hal ini, darjah telah dinilai dengan mengambil kira jenis mereka, tempoh pada tahun-tahun dan kredit, meletakkan penekanan khas kepada perbandingan yang dijangkakan, prospek kerjaya dan kemahiran, bersama-sama dengan kandungan setiap satu.

perjanjian keutamaan telah ditubuhkan dengan 2 universiti Eropah dan 1 universiti Amerika untuk tujuan membangunkan satu pelan mobiliti yang membolehkan darjah untuk dapat kerjasama ditubuhkan dengan universiti ini. Perjanjian-perjanjian keutamaan melibatkan tempoh pengajian yang berlangsung sekurang-kurangnya satu tahun dan pergerakan salingan 5 pelajar setiap tahun akademik.

Geran dan bantuan kewangan

Universiti sebagai sebuah institusi Gereja Katolik khusus untuk semua ahli masyarakat, menawarkan pelbagai geran dan bantuan kewangan kepada pelajar, untuk membantu dengan kos pengajian dan untuk memastikan peluang yang sama berdasarkan keperluan individu setiap pelajar.

Bantuan ini datang secara langsung dari Universiti, daripada sumbangan yang dibuat oleh Universiti Yayasan Comillas-ICAI, Kumpulan Wang Gereja Grants, yayasan itu bukan autonomi untuk calon-calon untuk keimamatan dan daripada organisasi dan individu lain.

Universiti ini menawarkan bantuan kewangan sendiri kepada pelajar-pelajar Ijazah Sarjana Muda dengan sumber yang terhad, dalam bentuk pengurangan sebahagian daripada yuran pengajian.

Pelajar di Universiti layak mendapat manfaat yang sama seperti lain-lain pelajar universiti Sepanyol dengan mengambil kira insurans sekolah, geran rasmi dan geran lain.

Comillas menawarkan program Ijazah Sarjana Muda untuk pelajar memulakan pendidikan peringkat tinggi. Kami juga menawarkan program pascasiswazah untuk graduan dan profesional.

Career & prospek akademik

Laluan akademik utama berpunca daripada Ijazah Sarjana Muda adalah program Rasmi Sarjana Muda dalam Falsafah Penyelidikan (menjurus ke arah PhD dalam Falsafah) dan Ijazah Rasmi Sarjana Pengajaran Pendidikan Menengah dan Pra-Universiti (Graduan boleh memilih untuk mengajar falsafah dan sejarah). Di samping itu, Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Falsafah membuka peluang kepada graduan, pada dasarnya, dengan Ijazah sebarang Sarjana lain di universiti-universiti Sepanyol, dengan syarat bahawa pemohon memenuhi keperluan kajian tambahan yang melibatkan diberikan tahap latihan khusus sebagai graduan.

Set kemahiran profesional graduan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Falsafah mesti menyesuaikan diri dengan perubahan secara beransur-ansur dalam profil Ijazah ini.

profil Siswazah

Serta pengajaran dan penyelidikan, kedua-dua disiplin berasaskan dan antara disiplin, prospek kerjaya lain termasuk pengurusan budaya, penerbitan, media massa atau dalam Jawatankuasa Etika.

Pemegang Ijazah Sarjana Muda juga boleh bekerja dalam profesion yang lain, termasuk: di atas peringkat penjawat awam Tadbiran Awam Negara, dengan meluluskan peperiksaan berdaya saing, dan dalam peranan teknikal atau pakar.

  • penasihat sosio-politik dan perunding
  • penganalisis sosio-politik
  • Pengurus organisasi
Program diajar dalam:
Sepanyol

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Universidad Pontificia Comillas »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date