iesf1

Usaha berterusan untuk mengemaskini pelbagai saintifik, untuk berada di barisan hadapan dalam pendidikan dan Perniagaan di Portugal, bersama-sama dengan penyelidikan dan pembangunan dalam bidang sama, meletakkan Atlantic Business School (dahulunya IESF) dalam bidang sekolah perniagaan yang tinggi di dunia .

Hanya satu sekolah dengan sifat keusahawanan dilahirkan of genesis mereka sendiri, tangan sebuah syarikat yang besar dan berdedikasi sepenuhnya kepada pembangunan perusahaan dan komuniti perniagaan Portugis mempunyai ciri-ciri ini, yang mengejar tanpa henti.

Keperluan akses

Mereka boleh memohon kursus yang membawa kepada Ijazah Sarjana bagi semua pemegang ijazah atau yang setaraf; Pemegang kurikulum akademik, sains dan profesional yang diiktiraf sebagai membuktikan kemampuan untuk mencapai kitaran ini kajian oleh Business School Atlantik; Pemegang ijazah akademik asing yang diberikan berikutan kitaran 1st kajian disusun mengikut Proses Bologna ini oleh suatu Negara yang menyetujui kepadanya; Pemegang ijazah akademik asing yang diiktiraf sebagai memenuhi objektif ijazah oleh Majlis Sains Atlantik Business School teknikal

penerima

Kursus pengajian yang membawa kepada Ijazah Sarjana Perniagaan dan Pengurusan menyediakan berminat dalam pengurusan pandangan 360 darjah Syarikat, kedua-dua dalam analisis dan pada tahap amalan dan strategi, yang membolehkan pembangunan kemahiran untuk membuat keputusan yang bertindak balas terhadap cabaran utama yang dihadapi oleh syarikat-syarikat kursus termasuk mata pelajaran dari pelbagai bidang Pengurusan dan Perniagaan, dari Kewangan Sistem Maklumat, melalui Pemasaran dan Sumber Manusia, termasuk model perniagaan baru di Internet untuk realiti perniagaan difahami dengan cara yang pelbagai disiplin, semua disiplin ini telah berstruktur dengan matlamat yang sama, membentuk satu keseluruhan yang koheren dan bersepadu, berpusat pada satu projek bersama untuk membangunkan syarikat dipilih pada awal tahun persekolahan Diploma Akhir ialah Diploma Sarjana dalam Pengurusan dan Perniagaan, yang sama seperti dalam program kelas, diiktiraf oleh Kementerian Sains, Teknologi dan Pengajian Tinggi (Notis No. 19753/2010), kerana kursus ini, mata pelajaran, guru dan penilaian adalah sama. Hanya bentuk pengajaran ia berbeza Deklarasi Bologna menjadikan Diploma diiktiraf ini dalam semua negara-negara Kesatuan Eropah Program ini adalah dinasihatkan untuk calon-calon dari negara-negara berbahasa Portugis (Angola, Mozambique, Brazil, ...) yang ingin mendapatkan Ijazah Sarjana, melalui kursus Bahasa Portugis diiktiraf di seluruh kawasan Eropah, untuk memajukan kerjaya mereka. Program ini juga menarik kepada kader Portugis yang berhijrah ke negara-negara lain dan ingin untuk membangunkan kemahiran mereka, dalam bahasa ibunda mereka.

program

modul I

Kepimpinan dan Pembangunan Peribadi (6ECTS) - 1 tahun

modul II

Pengurusan emosi Sumber Manusia (6ECTS) - 1 tahun

modul III

Strategy pada Sistem Maklumat (6ECTS) - 1 tahun

modul IV

Ekonomi untuk Pengurus (6ECTS) - 1 tahun

modul V

Kewangan Gunaan (6ECTS) - 1 tahun

modul VI

Pemasaran Strategik (6ECTS) - 1 tahun

modul VII

Pemasaran Digital dan Perniagaan di Internet (6ECTS) - 1 tahun

modul VIII

Seminar (6ECTS) - 1 tahun

modul IX

bengkel pilihan (12ECTS) - 1 tahun
menetapkan bengkel dan dipilih berdasarkan projek yang pelajar akan berkembang di dalam tahun ke-2

modul X

Sarung Strategi Perniagaan (40ECTS) - Tahun ke-2

modul XI

Projek (20ECTS) - Tahun ke-2

metodologi

Metodologi yang diterima pakai adalah tipikal sebuah sekolah perniagaan dibina mengikut falsafah yang berpunca dari amalan semasa di sekolah terbaik di Kesatuan Eropah dan Amerika Syarikat. Badan-badan pengurusan Business School Atlantic (dahulunya IESF) mengekalkan yang amat proaktif berhubung dengan kebimbangan mengenai format dan kaedah pengajaran diamalkan di Business School Atlantic, menunjukkan watak Business School, sentiasa menghadap kebolehgunaan dalam persekitaran perniagaan , kemahiran yang diperolehi oleh pelajar sepanjang laluan akademik.

KAJIAN KES
Kajian kes adalah satu kaedah yang berasaskan kepada kajian keadaan sebenar dalam dunia perniagaan, berkhidmat untuk menunjukkan kesesuaian pengetahuan yang diperolehi dengan realiti. Banyak daripada mata pelajaran menggunakan kaedah ini. The Atlantic Business School adalah perintis dalam bidang ini, telah menjadi yang pertama untuk digunakan dalam Portugal PBL - Pembelajaran Berdasarkan (Pembelajaran Berasaskan Masalah) Harvard School yang berprestij.

PROJEK
Kebanyakan disiplin termasuk, lebih atau kurang sangat, merealisasikan projek-projek alam yang berbeza, yang melengkapkan kandungan akademik beberapa kursus. Pada akhir setiap kursus, ada disiplin struktur, selama sekurang-kurangnya satu semester, dengan tujuan untuk melaksanakan projek-projek dalam persekitaran rendaman perniagaan, usaha sama antara pelajar disusun mengikut kumpulan, guru dan ketua-ketua syarikat di mana projek-projek yang dijalankan.

PENYEDIAAN KERJA
Kebanyakan kursus memerlukan pembangunan individu atau kumpulan.

SIMULASI
Kebanyakan subjek yang mengambil jalan keluar dengan permainan simulasi yang membolehkan hubungan secara langsung dengan syarikat-syarikat dalam usaha untuk mensimulasikan masalah sebenar perniagaan sehari-hari dan pasaran kewangan.

LAWATAN KE SYARIKAT
Dalam beberapa kursus, pelajar pergi ke syarikat untuk merealisasikan tempat, operasi mereka dan spesifikasi mereka. Pelaksanaan projek-projek di bawah disiplin struktur kursus akhir memuncak proses integrasi beransur-ansur dan progresif dalam persekitaran perniagaan.

USAHAWAN LAWATAN
Antara peranan pihak melibatkan lawatan dari kakitangan dan usahawan dari Sekolah Perniagaan Atlantic, menghantar pengetahuan dan kemahiran kepada pelajar kursus yang berlainan.

SEMINAR
Sejak beberapa kursus yang berbeza, pelajar mendapat manfaat daripada bengkel mengenai topik-topik tertentu, yang diajar oleh pakar-pakar negara dan luar negara.

penilaian

The Atlantic Business School memberi tumpuan kepada kajian kes sebenar, merealisasikan projek-projek alam yang berbeza, pembangunan projek-projek individu atau kumpulan, permainan simulasi, antara lain.

tutor

Pusat Pengajian Fakulti Antlântico Perniagaan dikenali dan diiktiraf personaliti dalam aktiviti mereka dan keputusan aktivitinya adalah berkaitan. Guru mempunyai kualiti akademik jelas dan di atas semua menggunakan pengetahuan mereka dalam aktiviti harian mereka profesional. Antara guru-guru ini berkait rapat dengan Business School Atlantik dan communing cita-cita dan metodologi yang terdiri daripada bekas Menteri dan bekas Setiausaha Negeri Kerajaan Portugal dan juga Presiden syarikat rujukan. Di samping itu kepada guru-guru, pelajar-pelajar hubungi terus dengan personaliti pelepasan kebangsaan yang, pada seminar eksklusif, membincangkan isu-isu terkini dan relevan di Portugal dan dalam konteks Eropah.

Dr. Adelino Cunha; Prof. Doktor Jorge Sequeira; Prof. Henrique berkata; Prof. Dra. Ana Lisa Moutinho; Prof. João Monteiro; Prof. Dr. Elizabeth Serra; Dr. Vasco Marques; Prof. Dr. John Paul Peixoto; Dra. Fátima Araújo; Prof. Dr. Carlos Magno; Dra. Cristina Azevedo

Prospek kerjaya

Kawasan Perniagaan dan Pengurusan

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Lihat 44 lagi program yang ditawarkan oleh IMF Business School Portugal »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date