Ijazah Maklumat dan Dokumentasi (Jarak Modality)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Mengenai

Ijazah dalam Maklumat dan Dokumentasi Universiti León adalah ijazah kompetitif dan disesuaikan dengan tuntutan masyarakat pengetahuan dan ditawarkan dalam modaliti Semipresencial dan Dalam Talian.

Masyarakat abad ke-21 menghasilkan jumlah maklumat yang tumbuh pesat dan yang perlu dipilih dan dianjurkan untuk mencapai penggunaan yang berkesan. Pembangunan masyarakat maklumat yang dipanggil telah meningkatkan peranan yang semua tugas yang berkaitan dengan pengurusan maklumat dimainkan dalam organisasi. Oleh itu, semakin ramai profesional dalam maklumat dan dokumentasi terlatih dan berpengalaman dalam organisasi pengetahuan, rawatan dan pengambilan maklumat yang berkesan diminta.

Oleh itu, maklumat dan dokumentasi menjadi satu disiplin strategik dalam masyarakat pengetahuan. Profesional maklumat adalah pakar dalam pengurusan maklumat dalaman dan luaran sesebuah organisasi untuk menjadikannya aset yang bernilai. Ijazah Maklumat dan Dokumentasi adalah berorientasikan kepada latihan para pengurus yang berkesan aliran maklumat di institusi awam atau di syarikat swasta.

Jika anda berminat untuk belajar

  • Urus unit dan perkhidmatan maklumat awam dan swasta.
  • Mengurus aliran maklumat dan pengetahuan dalam organisasi dan syarikat.
  • Reka bentuk kandungan digital dan uruskan rangkaian sosial
  • Membangunkan projek digitalisasi dalam institusi ingatan untuk memelihara dan menyebarkan kandungan budaya dan saintifik.
  • Menguruskan maklumat yang berkaitan dengan ketelusan dan e-kerajaan dalam pentadbiran awam

Apa yang kami tawarkan kepada anda

  • Pelbagai latihan di institusi awam dan swasta.
  • Perhatian peribadi dan susulan pelajar.
  • Interaksi pelajar-guru langsung menerusi platform pengajaran Moodle.
  • Latihan profesional serba boleh disesuaikan dengan tuntutan masyarakat dalam perubahan berterusan.
  • Program pergerakan kebangsaan dan antarabangsa (Jerman, Argentina, Australia, Brazil, Kanada, Chile, China, Colombia, Amerika Syarikat, Estonia, Finland, Perancis, Hungary, Itali, Jepun, Mexico, Peru, Portugal, Rusia, Taiwan dan Vietnam) .

Pertunjukan profesional

Arkivis, pustakawan dan dokumentari • Pengurus kandungan digital, pengawasan data dan teknologi • Pengurus maklumat korporat syarikat dan organisasi • Perunding maklumat • Pakar dalam standardisasi dokumen dan proses teknikal • Bertanggungjawab untuk projek penciptaan, penyelenggaraan sistem maklumat dan pangkalan data dokumentari • Bertanggungjawab untuk kandungan dan organisasi laman web dan portal korporat (pengurus komuniti, kurator kandungan).

kecekapan

kecekapan teras

CB1- Murid-murid yang telah menunjukkan untuk memiliki dan memahami pengetahuan dalam bidang pengajian yang bermula dari pangkalan pendidikan menengah umum, dan biasanya didapati pada tahap yang, walaupun disokong oleh buku teks maju, juga termasuk beberapa aspek yang menyiratkan pengetahuan yang datang dari barisan hadapan bidang pengajian mereka.

CB2- Bahawa pelajar tahu cara menerapkan pengetahuan mereka untuk kerja atau kerjaya mereka secara profesional dan memiliki kemahiran yang biasanya ditunjukkan melalui penjelasan dan pembelaan hujah dan penyelesaian masalah dalam bidang pengajian mereka.

CB3 - Para pelajar mempunyai keupayaan untuk mengumpulkan dan mentafsirkan data yang relevan (biasanya dalam bidang pengajian mereka) untuk membuat pertimbangan yang termasuk refleksi mengenai isu sosial, saintifik atau etika yang relevan.

CB4- Pelajar boleh menghantar maklumat, idea, masalah dan penyelesaian kepada orang awam khusus dan bukan khusus.

CB5- Bahawa pelajar telah membangunkan kemahiran belajar yang diperlukan untuk menjalankan kajian lanjut dengan tahap autonomi yang tinggi.

Akses dan kemasukan pelajar

Akses kepada Pengajian Universiti Bachelor Rasmi Universiti León serta prosedur kemasukannya dikawal oleh Dekri Diraja 1892/2008, sebagaimana yang dipinda dan oleh perjanjian yang dicapai oleh Suruhanjaya Kepelbagaian Castilla y León.

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Existen al menos diez razones para escoger León como destino académico aunque estamos seguros de que tú encontrarás muchas más.

Existen al menos diez razones para escoger León como destino académico aunque estamos seguros de que tú encontrarás muchas más. Baca Ringkas
León , Ponferrada + 1 Lagi Kurang