Filter
Ijazah Bersekutu
Secara: Semua

Terbaik Online Ijazah Bersekutu dalam Teologi 2019/2020

darjah Associate dapat membantu pelajar memajukan pendidikan mereka dan belajar lebih lanjut mengenai subjek tertentu. Program jenis ini boleh membantu meningkatkan kelayakan dan mengukuhkan pemahaman konsep penting. Banyak pelbagai program dan bidang pengajian yang ada untuk pelajar yang berminat.

Teologi adalah satu kajian yang menarik daripada tradisi agama sepanjang abad dan kesannya terhadap ekonomi dunia, politik dan sejarah. Walaupun sesetengah pelajar boleh pergi untuk bekerja dalam iman tertentu, orang lain boleh menggunakan tahap ini untuk mendalami pemahaman mereka tentang ketuhanan serta kepercayaan rakyat.

Online Ijazah Bersekutu dalam Teologi

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Teologi

Florida Christian University

Program Teologi kami berorientasikan kepada kajian tentang sifat Tuhan dan hubungan Tuhan dengan dunia, kemanusiaan, keselamatan, dan eskatologi (kajian terakhir kali). K ... [+]

Associate of Arts dalam Teologi - 60 kredit

Program Teologi kami berorientasikan kepada kajian tentang sifat Tuhan dan hubungan Tuhan dengan dunia, kemanusiaan, keselamatan, dan eskatologi (kajian terakhir kali). Kajian-kajian ini akan membekalkan anda dalam Teologi, Misi, dan isu semasa di Kementerian, dan akan membawa kemahiran komunikasi yang diperlukan untuk berjaya dalam jemaat abad ke-21.

KurikulumKursus Pendidikan Am: 36 KreditAD1410 Kemanusiaan dalam Global TimesTeori Keperibadian CC3520: Penghargaan DiriCH3013 Komunikasi dan Pembangunan ManusiaKomposisi I CM2101CM2108 Komunikasi BerkesanTeori Ekonomi EC4320ED1109 Kaedah KajianPS1304 Psikologi AmSejarah Gereja RG2101Kajian SC2101 mengenai Sejarah AmerikaPemikiran Philosophical SC2102SC2205 Kajian Manusia dan KebudayaannyaKursus Teologi: 15 KreditTinjauan Perjanjian Lama BI1102Penyiasatan Perjanjian Baru BI1103MI2101 Misi SayaTH2102 Pengenalan kepada TeologiTH4301 ChristologyPilihan (3): 9 KreditObjektif... [-]
Amerika Syarikat Orlando
Pendaftaran Terbuka
English,Sepanyol,Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu