Read the Official Description

Apakah objektif kursus ini?

Lean Six Sigma adalah satu konsep pengurusan moden dan gabungan dua kaedah berasingan; Lean dan Six Sigma. Lean adalah suatu kaedah yang direka untuk meningkatkan perniagaan dengan mengekalkan kualiti dan nilai, tetapi dengan kerja yang kurang dan Six Sigma adalah satu sistem yang direka untuk meningkatkan kualiti output proses dengan mengenal pasti dan menghapuskan punca-punca kesilapan dengan menggunakan kaedah statistik.

  • The Tentukan fasa mentakrifkan bagaimana projek-projek yang dipilih, unsur-unsur sisa kemudiannya dikenal pasti dan item tindakan ditakrifkan.
  • Fasa Measure digunakan untuk katalog dan menganalisis proses yang sedia ada untuk menentukan yang asas operasi yang boleh digunakan untuk mengira keupayaan potensi masing-masing.
  • Fasa Kawalan kemudian membantu untuk memantau setiap perubahan yang dibuat dan merekodkan apa-apa penyelewengan daripada faedah yang diramalkan, maka bagaimana untuk tindakan ke atas keputusan.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

The Lean Six Sigma Yellow Belt adalah untuk sesiapa sahaja yang mahu memahami Lean konsep dan fungsi Six Sigma asas sebagai seorang ahli penting dalam mana-mana projek, proses atau pengurusan kualiti pasukan.

KEPERLUAN

Tiada prasyarat untuk mengambil kursus ini.

Apa menandakan kursus ini selain?

The Lean Six Sigma Yellow Belt merupakan tempat yang ideal untuk memulakan jika anda ingin membangkitkan selera anda dalam strategi penambahbaikan proses, anda boleh menggunakan asas ini untuk pergi ke matlamat lagi belajar untuk memenuhi pembangunan kerjaya anda. Biasanya disahkan tali pinggang kuning akan mempunyai peranan kerja seperti penganalisis proses perniagaan dan penambahbaikan proses penyelaras, dengan purata gaji sebanyak £ 29,000.

Sumber: www.payscale.com

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program taught in:
English

See 173 more programs offered by E-Careers »

This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
12 
Sambilan
Price
100 GBP
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date