ITIL® peringkat pertengahan - sokongan operasi & analisis (osa) latihan & peperiksaan pakej

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Apakah objektif kursus ini?

The ITIL® Sokongan Operasi dan kursus Analisis akan membantu pelajar untuk menguasai prinsip-prinsip dimasukkan untuk lebih baik menganalisis dan melaksanakan operasi untuk memenuhi keperluan perniagaan dari pengguna perkhidmatan mereka, tanpa menjejaskan negatif hal-hal perniagaan lain.

  • Merancang dan melaksanakan kitaran tindakan untuk mengendalikan acara sistem dan organisasi.
  • Dengan menggunakan jawapan pra-merancang untuk membaik kejadian dengan tujuan untuk mengurangkan kesan negatif dan memberikan hasil yang memuaskan.
  • Proses pengurusan akses yang melindungi keselamatan data dalaman.
  • Bagaimana untuk memenuhi permintaan pengguna-pengguna perkhidmatan tanpa menjejaskan operasi lain dan menyampaikan hasil mengikut tahap perkhidmatan yang dipersetujui.
  • alat pengurusan perkhidmatan meja dan teknik yang digunakan untuk merakam kejadian, permintaan dan acara-acara dan untuk bersetuju perjanjian tahap perkhidmatan yang sesuai.
  • Fungsi dan peranan yang membolehkan anda membina sokongan dan analisis operasi perkhidmatan yang kukuh dan menyokong setiap proses yang ditakrifkan sebelum ini.
  • Penggunaan teknologi untuk membantu meningkatkan dan menyokong rangka kerja dan proses OSA.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini adalah untuk sesiapa sahaja yang mempunyai ITIL® Yayasan Kelayakan dan mahu melanjutkan pemahaman mereka rangka kerja ITIL® itu. Kursus ini adalah sesuai untuk profesional IT yang bertanggungjawab bagi pengurusan konfigurasi, operasi dan ketersediaan. Peranan yang biasanya akan jatuh di bawah kategori ini akan menjadi pengurus konfigurasi, operasi pengurus IT atau pengurus ketersediaan.

KEPERLUAN

Dalam usaha untuk mengambil Sokongan Operasi dan peperiksaan Analisis, anda mesti telah lulus Peperiksaan Yayasan ITIL®. Tiada pra-syarat untuk mengambil kursus ini tetapi kami mengesyorkan anda mempunyai pengetahuan yang baik dalam pengurusan perkhidmatan dan mengambil kursus ITIL® Foundation.

Apa menandakan kursus ini selain?

Setelah Sokongan dan Analisis peperiksaan Operasi telah diluluskan anda akan dapat bekerja dengan pasti dalam peranan termasuk pentadbir pangkalan data, sokongan rangkaian, pengurus konfigurasi dan pengurus ketersediaan. Kiraan tentu sebagai empat daripada yang diperlukan 17 kredit untuk bergerak ke seluruh Urusan tentu Kitaran Hayat yang membawa kepada gelaran "ITIL® Pakar".

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020