Apakah objektif kursus ini?

Kursus ini memberi tumpuan kepada unsur-unsur peralihan perkhidmatan rangka kerja ITIL® itu. Ia akan memperkenalkan pelajar kepada konsep di sebalik tawaran perkhidmatan mereka bentuk, bagaimana untuk beralih antara model dan bagaimana unsur peralihan perkhidmatan sesuai dengan rangka kerja ITIL® yang lebih luas yang lama dan baru.

  • Prinsip di sebalik peralihan perkhidmatan, seperti pengoptimuman dan input dan output yang perlu dipertimbangkan semasa fasa reka bentuk.
  • Proses yang menyokong projek peralihan perkhidmatan dan kemahiran dan teknik yang diperlukan untuk betul menilai dan menguruskan peralihan.
  • Bagaimana untuk menguruskan elemen manusia apa-apa projek peralihan perkhidmatan IT, termasuk jangkaan pihak berkepentingan dan komunikasi.
  • Menilai kesan organisasi dan perubahan sepanjang projek peralihan perkhidmatan.
  • Implikasi teknikal peralihan perkhidmatan dengan pertimbangan khas daripada langkah dari di lokasi untuk perkhidmatan Cloud.
  • Memandangkan faktor-faktor kejayaan dan risiko yang berkaitan dengan peralihan perkhidmatan dan cara terbaik untuk bertemu satu sama.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini adalah untuk Ketua Pegawai Maklumat, Ketua Pegawai Teknologi, Ketua Pegawai Operasi, IT Operasi dan Pengurus Perkhidmatan dan Perubahan Pengurus Kawalan yang ditugaskan untuk melaksanakan model penyampaian perkhidmatan baru untuk organisasi mereka atau menyediakan tangan-sumber untuk rangka kerja baru.

KEPERLUAN

Dalam usaha untuk mengambil peperiksaan Perkhidmatan Peralihan, anda mesti telah lulus Peperiksaan Yayasan ITIL®. Tiada pra-syarat untuk mengambil kursus ini tetapi kami mengesyorkan anda mempunyai pengetahuan yang baik dalam pengurusan perkhidmatan dan mengambil kursus ITIL® Foundation.

Apa menandakan kursus ini selain?

Setelah peperiksaan ST telah diluluskan anda akan dapat untuk melaksanakan peranan seperti pengurus perubahan, sokongan projek, pengurus perkhidmatan dan operasi pengurus IT. Kursus ini diambil kira sebagai tiga daripada yang diperlukan 17 kredit yang diperlukan untuk bergerak ke Urusan Di seluruh kursus Kitaran Hayat yang membawa kepada gelaran "ITIL® Pakar".

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
12 
Sambilan
Price
395
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date