Apakah objektif kursus ini?

Pensijilan ITIL® Intermediate Perkhidmatan Operasi menunjukkan pengetahuan kerja penuh prinsip Operasi ITIL® Service dan proses, bersama-sama dengan bagaimana mereka patut ke dalam rangka kerja ITIL® yang lebih luas untuk memenuhi keperluan perniagaan.

  • Faktor-faktor yang menjelaskan mengapa sistem dan perkhidmatan yang disampaikan dalam cara yang mereka berada dan nilai yang mereka berikan kepada perniagaan.
  • Cara dengan mana perkhidmatan IT disusun serta dilaksanakan, seperti pengurusan acara dan menggunakan pengurusan insiden bagi memulihkan perkhidmatan cepat.
  • Pemantauan dan kawalan operasi IT untuk menyampaikan perkhidmatan yang diperlukan dan untuk menyampaikan tindakan pembetulan apabila diperlukan.
  • Pengurusan infrastruktur teknologi dalam apa-apa cara bahawa ia menjadi satu aset untuk penyampaian perkhidmatan.
  • Melaksanakan perkhidmatan meja dan menyokong struktur untuk menangkap kejadian dan memulakan tindakan penyelesaian yang diperlukan.
  • Mengenal pasti cabaran dan faktor-faktor kejayaan yang kritikal dan menyediakan rancangan yang memastikan mereka semua ditangani mengikut piawaian ITIL®.

Siapakah yang dimaksudkan untuk?

Kursus ini adalah untuk operasi pengurus IT, pengurus meja perkhidmatan atau sesiapa sahaja yang mempunyai Yayasan ITIL® dan sedang mencari untuk meningkatkan pemahaman mereka tentang rangka kerja ITIL® di peringkat Intermediate.

KEPERLUAN

Dalam usaha untuk mengambil peperiksaan Operasi Perkhidmatan, anda mesti telah lulus Peperiksaan Yayasan ITIL®. Tiada pra-syarat untuk mengambil kursus ini tetapi kami mengesyorkan anda mempunyai pengetahuan yang baik dalam pengurusan perkhidmatan dan mengambil kursus ITIL® Foundation.

Apa menandakan kursus ini selain?

Setelah peperiksaan Operasi Perkhidmatan telah diluluskan anda akan dapat berfungsi sebagai pengurus operasi, pengurus penyampaian perkhidmatan dan pengurus kemudahan. Kiraan tentu sebagai tiga daripada yang diperlukan 17 kredit untuk bergerak ke seluruh Urusan tentu Kitaran Hayat yang membawa kepada gelaran "ITIL® Pakar".

Apa yang berlaku selepas meminta maklumat?

Sebaik sahaja anda telah bertanya anda akan dihubungi oleh salah seorang pakar kerjaya penasihat kami yang akan dapat menyediakan anda dengan apa-apa maklumat lanjut yang anda perlukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 173 lagi program yang ditawarkan oleh E-Careers »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
12 
Sambilan
Price
395 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date