Read the Official Description

Gambaran Keseluruhan

Memacu inovasi dan membangunkan minda keusahawanan

Temui peluang perniagaan baru dan inovasi utama dengan gelar sarjana dalam talian dari HEC Paris, salah satu sekolah perniagaan peringkat tertinggi di Eropah. Program ini akan membolehkan anda mengenal pasti dan mengembangkan peluang komersil yang inovatif dan berpotensi tinggi dan amat relevan kepada pemimpin perniagaan semasa dan bercita-cita yang bertujuan untuk memimpin pembangunan perniagaan, memacu inovasi produk, atau melancarkan usaha perniagaan baru.

Objektif Program

Belajar bagaimana untuk:

 • Membangunkan peluang komersil yang inovatif dan berpotensi tinggi
 • Memacu inovasi dan pembangunan perniagaan
 • Buat produk atau perkhidmatan dalam konteks permulaan atau dalam organisasi yang sedia ada
 • Memohon semua yang anda pelajari dengan bekerja pada projek pasukan, dibimbing oleh profesor terkemuka dan profesional yang berpengalaman

Faedah Utama

 • Dapatkan ijazah Sarjana dari sekolah perniagaan peringkat # 2 di Eropah tanpa perlu meninggalkan rumah atau tempat kerja anda
 • Rangkaian dengan ahli perniagaan yang dihormati, usahawan yang berjaya, dan rakan sekelas dalam talian
 • Dapatkan bimbingan pasukan dari pakar perniagaan yang berpengalaman
 • Gunakan kemahiran anda untuk projek pasukan untuk mengkomersialkan ide, produk, teknologi, atau cadangan perniagaan

Siapakah ijazah ini untuk:

 • Program ini direka untuk profesional yang bertanggungjawab, atau berminat, inovasi produk dan pembangunan perniagaan. Usahawan, usahawan yang bercita-cita, dan usahawan intrapreneur (profesional yang ingin memimpin projek keusahawanan dalam organisasi yang sedia ada) juga akan menemui program yang sangat relevan.
 • Program ini akan membantu anda untuk menyediakan kerjaya dalam perniagaan sebagai:
 • Seorang usahawan
 • Seorang perunding dalam pengurusan inovasi

Seorang pembuat keputusan untuk melancarkan projek inovatif dan membuat pelaburan R & D

Seorang ahli pasukan eksekutif dalam sebuah syarikat

AKADEMIK

Program OMIE terdiri daripada dua bahagian yang berbeza. Pada bahagian pertama, anda akan menyiapkan satu siri kursus mandiri, asas. Kursus asas ini akan membantu anda mengenal pasti dan mengembangkan peluang komersil yang inovatif dan berpotensi tinggi, memahami bagaimana untuk mengumpulkan bakat dan modal, dan mengurus pertumbuhan pesat dan risiko yang signifikan menggunakan kemahiran membuat keputusan etika. Perspektif keusahawanan program juga memberikan wawasan tentang bagaimana menangani peluang baru dalam usaha sosial, kerajaan, dan projek lain.

Dalam bahagian dua, anda akan melengkapkan kurikulum berasaskan projek enam bulan yang diajar oleh fakulti HEC Paris. Objektif utama adalah membantu anda mengubah idea anda menjadi realiti perniagaan, berpuncak di padang akhir. Bahagian berasaskan projek ini akan membolehkan anda menerapkan semua teori dan kepakaran praktikal yang diperoleh semasa program membangunkan produk, jenama atau organisasi baru. Anda akan bekerjasama dengan projek pasukan (idea yang dipilih oleh pasukan) dari konsep awal kepada pengkomersialan, dibimbing oleh usahawan berpengalaman dan pemimpin perniagaan.

Pengalaman ijazah adalah ...

 • 100% ONLINE: Kursus yang sama anda akan dapati di kampus, dengan fleksibiliti untuk belajar bila dan di mana anda mahu.
 • INTERAKTIF: Bekerjasama dengan rangkaian rakan sekelas, tenaga pengajar, dan alumni terkemuka di dunia.
 • MENGISI: Kursus inovatif dengan ceramah dari beberapa pengajar dan projek terbaik di dunia.
 • KERETA YANG BERTANGGUNGJAWAB: Kursus praktikal yang direka untuk membantu anda menguasai kemahiran yang anda boleh mula menggunakan kerjaya anda dengan segera.

Apabila anda lulus, anda akan dapat:

 • Membangunkan peluang komersil yang inovatif dan berpotensi tinggi
 • Memacu inovasi dan pembangunan perniagaan
 • Membangunkan produk atau perkhidmatan dalam konteks permulaan atau dalam organisasi yang sedia ada
 • Bekerja secara berkesan dalam pasukan untuk merancang dan melaksanakan inisiatif perniagaan yang kompleks

Kemasukan

KEPERLUAN

Pemohon untuk program ijazah mestilah mempunyai:

 • ijazah Sarjana Muda
 • sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman profesional
 • Penguasaan bahasa Inggeris

Proses permohonan

Matlamat kami adalah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai motivasi dan kemahiran peribadi anda untuk memahami bagaimana program ini akan membantu anda mencapai matlamat profesional anda.

Pemohon yang tidak memenuhi kriteria kelayakan minimum, tetapi telah menunjukkan prestasi akademik yang kuat dalam Sijil Dalam Talian HEC Paris Inovasi Pengurusan, akan dipertimbangkan untuk kemasukan dan harus dikenakan.

Pemilihan akhir adalah berdasarkan aplikasi dalam talian anda, termasuk esei, cadangan, dan penyampaian video dalam talian mengenai projek dan motivasi anda. Dalam sesetengah kes, anda boleh dijemput ke temuramah dalam talian dengan salah satu daripada Pengarah Program.

Keputusan kemasukan dikomunikasikan dalam masa 2-3 minggu selepas mengemukakan permohonan anda, bergantung kepada sama ada kami memerlukan temuduga tambahan dengan anda.

Mengenai HEC

Mengkhususkan diri dalam pendidikan dan penyelidikan pengurusan, HEC Paris menawarkan program pendidikan yang lengkap dan unik untuk para pemimpin esok.

Ditubuhkan pada tahun 1881 oleh Dewan Perniagaan dan Industri Paris, HEC Paris adalah ahli pengasas Université Paris-Saclay. Ia mempunyai fakulti 138 profesor sepenuh masa, lebih daripada 4,400 pelajar dan lebih 8,000 pengurus dan eksekutif dalam latihan setiap tahun.

Program taught in:
English

See 3 more programs offered by Coursera »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
10 - 16 
Sambilan
Price
20,000 EUR
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date