Gambaran keseluruhan kursus

Kursus pembelajaran jarak jauh kursus HNC kejuruteraan adalah untuk pelajar yang ingin bekerja sebagai jurutera / juruteknik teknisi dalam sektor kejuruteraan proses, pembuatan, penyelenggaraan dan ujian. Dibangunkan dalam perundingan dengan industri tempatan, ia menggabungkan teori dan kerja praktikal dengan fokusnya pada aplikasi perindustrian.

Kejuruteraan Proses Sijil Tinggi Tinggi (HNC) oleh Pembelajaran Terbuka Fleksibel menyediakan program pengajian ke atas pelbagai bidang untuk membantu anda mengembangkan kemahiran untuk memajukan kerjaya anda melalui pekerjaan atau pendidikan lanjutan di peringkat ijazah. Ini adalah anugerah Teesside University diberikan di bawah lesen dari Edexcel oleh Teesside University Open Learning (Kejuruteraan).

Butiran kursus

Anda mengkaji lapan unit yang meliputi pelbagai keperluan industri dan perniagaan tempatan dan nasional. HNC menyediakan pemahaman yang kukuh mengenai semua prinsip utama.

Struktur kursus

Modul teras

 • Rekabentuk kejuruteraan
 • Matematik Kejuruteraan
 • Sains Kejuruteraan
 • Asas Termodinamik
 • Prinsip Instrumentasi dan Kawalan
 • Menguruskan Projek Kejuruteraan Profesional (TUOLE)

Modul pilihan

 • Instrumentasi analitik
 • Aplikasi Pneumatik dan Hidraulik
 • Mekanis Fluida
 • Pemindahan haba dan pembakaran
 • Pengukuran Pembolehubah Proses
 • Pengawal Logik Boleh Diprogram

Modul yang ditawarkan mungkin berbeza-beza.

Bagaimana anda belajar

Kursus ini dihantar melalui laman e-pembelajaran kami. Anda disediakan dengan pek pembelajaran komprehensif lengkap untuk setiap modul. Setiap modul terdiri daripada folder atau folder yang mengandungi satu siri pelajaran yang dikumpulkan ke dalam topik. Setiap pelajaran mempunyai pengantar, matlamat anda, nasihat pengajian, soalan penilaian diri dan ringkasan.

Adalah penting untuk anda sedar bahawa kajian pembelajaran terbuka memerlukan tahap disiplin diri. Anda mesti bersedia untuk menumpukan masa dan usaha untuk belajar bersama dengan komitmen lain yang mungkin anda miliki.

Setiap modul disokong melalui e-learning@tees.ac.uk.

Bagaimana anda dinilai

Hasil pembelajaran modul dinilai melalui tugasan bertulis tutor (TMA). Sesetengah unit juga memerlukan kerja praktikal - kami menyediakan perisian tambahan dan / atau kit praktikal untuk ini. Setelah anda menyelesaikan penilaian untuk modul, tutor anda akan mengatur wawancara keluar yang membolehkan mereka mengesahkan kerja anda dan mengesahkan gred. Wawancara ini boleh dilakukan secara peribadi, melalui telefon atau Skype.

TMA adalah cara penilaian berterusan. Mereka mengandungi satu siri soalan yang boleh digunakan untuk memenuhi hasil pembelajaran modul. TMA untuk modul boleh dimuat turun dari modul laman eLearning dalam talian.

Semua jawapan yang lengkap bagi TMA harus diserahkan melalui laman web dalam talian, elearning @ tees. Tutor modul anda akan menilai jawapan anda dan memberikan maklum balas melalui elearning @ tees.

Syarat kemasukan

Anda harus mempunyai tiga GCSE pada gred C atau ke atas (atau setaraf) termasuk matematik, ditambah salah satu daripada yang berikut:

 • sekurang-kurangnya satu Tahap dalam subjek yang sesuai
 • Sijil Kebangsaan BTEC dalam disiplin kejuruteraan yang sesuai
 • Diploma Nasional BTEC dalam disiplin kejuruteraan yang sesuai
 • Akses kepada HE dalam Kejuruteraan
 • mana-mana kelayakan UK atau kelayakan antarabangsa Tahap 3 yang lain dalam subjek yang sesuai


Sekiranya anda sudah mempunyai kelayakan pada Tahap 4 (atau ke atas) dan anda ingin memohon Pengiktirafan Pembelajaran Bersertifikat Terdahulu (RPCL) kemudian gunakan pautan di sini.

Tempoh pendaftaran maksimum untuk melengkapkan HNC dengan pembelajaran terbuka adalah lima tahun. Anda dikehendaki oleh peraturan-peraturan anugerah untuk berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya dua modul (30 kredit) setiap tahun tetapi adalah mungkin untuk melengkapkan HNC dalam tempoh yang lebih singkat dengan berjaya menyelesaikan lebih daripada dua modul setahun.

Modul merapatkan
Terdapat modul penyambungan yang tersedia. A Tahap 3 matematik merapatkan modul Yayasan Matematik untuk Jurutera.

Rujukan
Kami tidak memerlukan rujukan jika anda memohon untuk belajar melalui pembelajaran terbuka.

Sijil
Anda mesti memasukkan sijil kelayakan anda semasa memohon. Kami mencari kelayakan matematik Level 3 seperti tahap AS, BTEC, NC atau setaraf dengan kemasukan langsung ke HNC.

Keperluan bahasa Inggeris
Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda dan anda belum menamatkan pengajian dua tahun terakhir anda dalam bahasa Inggeris, anda mesti menunjukkan keupayaan dalam Bahasa Inggeris pada tahap setara dengan tahap di bawah:

 • Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa B2 level
 • Gred bahasa Inggeris GCSE C
 • PTE 51
 • IELTS 5.5 - membaca dan menulis mestilah pada 5.5 (atau setaraf).

Peluang kerjaya

Pelajar yang melengkapkan kursus ini boleh maju ke HND atau terus ke tahun kedua yang bersesuaian di Universiti. Harap maklum bahawa ijazah tidak ditawarkan oleh pembelajaran jarak jauh tetapi kebanyakannya tersedia pada hari keluaran yang menghadiri Universiti setiap minggu.

Kursus ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mendapatkan pekerjaan dalam proses dan industri berkaitan dalam bidang pengurusan.

Kelayakan ini memberikan peluang untuk mendapatkan pembangunan kerjaya dalam kedudukan kanan dalam syarikat-syarikat nasional dan antarabangsa.

Kos kursus

Untuk Sijil Tinggi Tinggi (HNC) anda mengkaji lapan modul pada £ 495 untuk setiap modul. Untuk Diploma Nasional Tinggi (HND) anda belajar maksimum 16 modul, sekali lagi pada £ 495 setiap satu. Anda biasanya membayar satu modul pada satu masa. Sesetengah modul tertakluk kepada ketersediaan.

Sekiranya anda menyertai kursus ini tanpa melengkapkan modul HNC yang sesuai sebelum ini, jumlah kos HNC pada masa ini ialah £ 3,960 untuk lapan modul yang diperlukan dan HND adalah satu lagi £ 3,960 di atas ini untuk lapan modul tambahan yang anda perlu belajar. Semua bayaran untuk modul mesti dibuat melalui Kedai Dalam Talian. Pautan akan disediakan dalam surat tawaran anda.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 15 lagi program yang ditawarkan oleh Teesside University »

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 7, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Ogo 2020
Duration
2 - 4 
Sambilan
Price
3,960 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2020
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date