HNC dalam Kejuruteraan Kimia oleh Pembelajaran Terbuka Fleksibel

Umum

Penerangan Program

Kursus jarak jauh pembelajaran kejuruteraan kimia HNC ini adalah untuk pelajar yang ingin bekerja sebagai jurutera / jurutera teknisi dalam sektor kejuruteraan kimia atau proses, pembuatan, penyelenggaraan dan ujian. Ia telah dibangunkan dengan perundingan dengan industri tempatan dan menggabungkan teori dan kerja praktikal dengan tumpuan kepada aplikasi perindustrian.

Kejuruteraan Kimia Sijil Tinggi (HNC) oleh Pembelajaran Terbuka Fleksibel memberikan anda program pengajian ke atas pelbagai disiplin untuk membantu anda mengembangkan kemahiran untuk memajukan kerjaya anda melalui pekerjaan atau pendidikan lanjutan di peringkat ijazah. Ini adalah anugerah Teesside University diberikan di bawah lesen dari Pearson oleh Teesside University Open Learning (Kejuruteraan).

Butiran kursus

Anda mengkaji lapan modul yang meliputi pelbagai keperluan tempatan dan kebangsaan dalam industri dan perniagaan. HNC menyediakan pemahaman yang kukuh mengenai semua prinsip utama. Daripada lapan modul ini, terdapat tujuh modul teras yang mesti anda selesaikan - selebihnya akan dipilih dari senarai pilihan.

Struktur kursus

Modul teras

 • Rekabentuk kejuruteraan
 • Matematik Kejuruteraan
 • Sains Kejuruteraan
 • Mekanis Fluida
 • Menguruskan Projek Kejuruteraan Profesional (TUOLE)
 • Baki Massa dan Tenaga

Modul pilihan

 • Instrumentasi analitik
 • Kejuruteraan Bahan
 • Pengukuran Pembolehubah Proses

Modul yang ditawarkan mungkin berbeza-beza.

Bagaimana anda belajar

Berikutan bayaran untuk setiap modul anda, anda akan diberi akses kepada bahan pembelajaran dan penilaian untuk modul itu melalui laman e-pembelajaran kami. Bahan pembelajaran dibahagikan kepada pelajaran individu, masing-masing mempunyai pengenalan, tujuan, nasihat kajian, soalan penilaian diri dan ringkasan. Adalah penting untuk anda sedar bahawa kajian pembelajaran terbuka memerlukan tahap disiplin diri. Anda mesti bersedia untuk menumpukan masa dan usaha untuk belajar walaupun ada gangguan lain yang mungkin hadir. Setiap 15 modul kredit memerlukan usaha selama 150 jam nosional; ini, misalnya, bersamaan dengan kira-kira 10 jam seminggu selama 3-4 bulan.

Bagaimana anda dinilai

Hasil pembelajaran modul dinilai melalui tugasan bertulis tutor (TMA). Sesetengah unit juga memerlukan kerja praktikal - kami menyediakan perisian tambahan dan / atau kit praktikal untuk ini. Setelah anda menyelesaikan penilaian untuk modul, tutor anda akan mengatur wawancara keluar yang membolehkan mereka mengesahkan kerja anda dan mengesahkan gred. Wawancara ini boleh dilakukan secara peribadi, melalui telefon atau Skype.

TMA adalah cara penilaian berterusan. Mereka mengandungi satu siri soalan yang boleh digunakan untuk memenuhi hasil pembelajaran modul. TMA untuk modul ini boleh dimuat turun dari modul laman eLearning dalam talian.

Semua jawapan yang lengkap bagi TMA harus diserahkan melalui laman web dalam talian, elearning @ tees. Tutor modul anda akan menilai jawapan anda dan memberikan maklum balas melalui elearning @ tees.

Syarat kemasukan

Anda harus mempunyai tiga GCSE pada gred C atau ke atas (atau setaraf) termasuk matematik, ditambah salah satu daripada yang berikut:

 • sekurang-kurangnya satu Tahap dalam subjek yang sesuai
 • Sijil Kebangsaan BTEC dalam disiplin kejuruteraan yang sesuai
 • Diploma Nasional BTEC dalam disiplin kejuruteraan yang sesuai
 • Akses kepada HE dalam Kejuruteraan
 • mana-mana kelayakan UK atau kelayakan antarabangsa Tahap 3 yang lain dalam subjek yang sesuai

Sekiranya anda sudah mempunyai kelayakan pada Tahap 4 (atau ke atas) dan anda ingin memohon Pengiktirafan Pembelajaran Bersertifikat Terdahulu (RPCL) kemudian gunakan pautan di sini.

Tempoh pendaftaran maksimum untuk melengkapkan HNC dengan pembelajaran terbuka adalah lima tahun. Anda dikehendaki oleh peraturan-peraturan anugerah untuk berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya dua modul (30 kredit) setiap tahun tetapi adalah mungkin untuk melengkapkan HNC dalam tempoh yang lebih singkat dengan berjaya menyelesaikan lebih daripada dua modul setahun.

Modul merapatkan
Terdapat modul penyambungan yang tersedia. A Tahap 3 matematik merapatkan modul Yayasan Matematik untuk Jurutera. Terdapat juga modul jambatan Proses Kimia untuk Kejuruteraan Kimia HNC.

Rujukan
Kami tidak memerlukan rujukan jika anda memohon untuk belajar melalui pembelajaran terbuka.

Sijil
Anda mesti memasukkan sijil kelayakan anda semasa memohon. Kami mencari kelayakan matematik Level 3 seperti tahap AS, BTEC, NC atau setaraf dengan kemasukan langsung ke HNC.

Keperluan bahasa Inggeris
Sekiranya Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda dan anda tidak menamatkan pengajian dua tahun terakhir anda dalam Bahasa Inggeris, anda mesti menunjukkan keupayaan dalam bahasa Inggeris pada tahap setara dengan tahap di bawah:

 • Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa B2 level
 • Gred bahasa Inggeris GCSE C
 • PTE 51
 • IELTS 5.5 - membaca dan menulis mestilah pada 5.5 (atau setaraf).

Peluang kerjaya

Pelajar yang melengkapkan kursus HNC ini boleh maju ke Diploma Nasional Tinggi atau terus ke tahun kedua yang bersesuaian di Universiti. Harap maklum bahawa ijazah tidak ditawarkan oleh pembelajaran jarak jauh tetapi kebanyakannya tersedia pada hari keluaran yang menghadiri Universiti setiap minggu.

Kursus ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mendapatkan pekerjaan dalam proses dan industri berkaitan dalam bidang pengurusan.

Kelayakan ini memberikan peluang kepada anda untuk mendapatkan perkembangan kerjaya dalam kedudukan senior dalam syarikat-syarikat nasional dan antarabangsa.

Kos kursus

Untuk Sijil Tinggi Tinggi (HNC) anda mengkaji lapan modul pada £ 495 untuk setiap modul. Untuk Diploma Nasional Tinggi (HND) anda belajar maksimum 16 modul, sekali lagi pada £ 495 setiap satu. Anda biasanya membayar satu modul pada satu masa. Sesetengah modul tertakluk kepada ketersediaan.

Sekiranya anda menyertai kursus ini tanpa melengkapkan modul HNC yang sesuai sebelum ini, jumlah kos HNC pada masa ini ialah £ 3,960 untuk lapan modul yang diperlukan dan HND adalah satu lagi £ 3,960 di atas ini untuk lapan modul tambahan yang anda perlu belajar. Semua bayaran untuk modul mesti dibuat melalui Kedai Dalam Talian. Pautan akan disediakan dalam surat tawaran anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place.

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place. Baca Ringkas