HNC dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik oleh Pembelajaran Terbuka Fleksibel

Umum

Penerangan Program

Kursus jarak jauh pembelajaran kursus kejuruteraan elektrik dan elektronik HNC ini adalah untuk pelajar yang ingin bekerja sebagai juruteknik atau jurutera teknik dalam reka bentuk, pembuatan, penyelenggaraan, pengujian atau penemuan kesalahan elektrik dan elektronik. Program ini telah dibangunkan melalui perundingan dengan industri tempatan dan menggabungkan teori dan kerja praktikal yang memberi tumpuan kepada aplikasi perindustrian.

Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik yang Sijil Tinggi Tinggi (HNC), oleh Pembelajaran Terbuka Fleksibel, menyediakan anda dengan program pengajian ke atas pelbagai bidang untuk membantu anda mengembangkan kemahiran untuk memajukan kerjaya anda melalui pekerjaan atau pendidikan lanjutan di peringkat ijazah. Ini adalah anugerah Teesside University diberikan di bawah lesen dari Pearson oleh Teesside University Open Learning (Kejuruteraan).

Butiran kursus

Anda mengkaji lapan unit yang meliputi keperluan industri dan perniagaan tempatan dan nasional.

HNC menyediakan pemahaman yang kukuh mengenai semua prinsip utama dan termasuk modul teras dalam Prinsip Elektrik, Kaedah Analisis, Sains Kejuruteraan dan projek. Subjek pakar yang lebih lanjut mungkin termasuk Pengawal Logik Boleh Atur dan Elektronik.

Struktur kursus

Modul teras

 • Prinsip Elektrik dan Elektronik
 • Rekabentuk kejuruteraan
 • Matematik Kejuruteraan
 • Sains Kejuruteraan
 • Menguruskan Projek Kejuruteraan Profesional (TUOLE)

Modul pilihan

 • Mesin Elektrik
 • Sistem Mikropemproses
 • Pengawal Logik Boleh Diprogram

Modul yang ditawarkan mungkin berbeza-beza.

Bagaimana anda belajar

Kursus ini dihantar melalui laman e-pembelajaran kami. Anda disediakan dengan pek pembelajaran komprehensif lengkap untuk setiap modul. Setiap modul terdiri daripada folder atau folder yang mengandungi satu siri pelajaran yang dikumpulkan ke dalam topik. Setiap pelajaran mempunyai pengantar, matlamat anda, nasihat pengajian, soalan penilaian diri dan ringkasan.

Adalah penting untuk anda sedar bahawa kajian pembelajaran terbuka memerlukan tahap disiplin diri. Anda mesti bersedia untuk menumpukan masa dan usaha untuk belajar bersama dengan komitmen lain yang mungkin anda miliki.

Setiap modul disokong melalui e-learning @ tees.ac.uk

Bagaimana anda dinilai

Hasil pembelajaran modul dinilai melalui tugasan bertulis tutor (TMA). Sesetengah unit juga memerlukan kerja praktikal - kami menyediakan perisian tambahan dan / atau kit praktikal untuk ini. Setelah anda menyelesaikan penilaian untuk modul, tutor anda akan mengatur wawancara keluar yang membolehkan mereka mengesahkan kerja anda dan mengesahkan gred. Wawancara ini boleh dilakukan secara peribadi, melalui telefon atau Skype.

TMA adalah cara penilaian berterusan. Mereka mengandungi satu siri soalan yang boleh digunakan untuk memenuhi hasil pembelajaran modul. TMA untuk modul ini boleh dimuat turun dari modul laman eLearning dalam talian.

Semua jawapan yang lengkap bagi TMA harus diserahkan melalui laman web dalam talian, elearning @ tees. Tutor modul anda akan menilai jawapan anda dan memberikan maklum balas melalui elearning @ tees.

Syarat kemasukan

Anda harus mempunyai tiga GCSE pada gred C atau ke atas (atau setaraf) termasuk matematik, ditambah salah satu daripada yang berikut:

 • sekurang-kurangnya satu Tahap dalam subjek yang sesuai
 • Sijil Kebangsaan BTEC dalam disiplin kejuruteraan yang sesuai
 • Diploma Nasional BTEC dalam disiplin kejuruteraan yang sesuai
 • Akses kepada HE dalam Kejuruteraan
 • mana-mana kelayakan UK atau kelayakan antarabangsa Tahap 3 yang lain dalam subjek yang sesuai


Sekiranya anda sudah mempunyai kelayakan pada Tahap 4 (atau ke atas) dan anda ingin memohon Pengiktirafan Pembelajaran Bersertifikat Terdahulu (RPCL) kemudian gunakan pautan di sini.

Tempoh pendaftaran maksimum untuk melengkapkan HNC dengan pembelajaran terbuka adalah lima tahun. Anda dikehendaki oleh peraturan-peraturan anugerah untuk berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya dua modul (30 kredit) setiap tahun tetapi adalah mungkin untuk melengkapkan HNC dalam tempoh yang lebih singkat dengan berjaya menyelesaikan lebih daripada dua modul setahun.

Modul Bridging
Terdapat modul penyambungan yang tersedia. A Tahap 3 matematik merapatkan modul Yayasan Matematik untuk Jurutera.

Rujukan
Kami tidak memerlukan rujukan jika anda memohon untuk belajar melalui pembelajaran terbuka.

Sijil
Anda mesti memasukkan sijil kelayakan anda semasa memohon. Kami mencari kelayakan matematik Level 3 seperti tahap AS, BTEC, NC atau setaraf dengan kemasukan langsung ke HNC.

Keperluan bahasa Inggeris
Sekiranya Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda dan anda tidak menamatkan pengajian dua tahun terakhir anda dalam Bahasa Inggeris, anda mesti menunjukkan keupayaan dalam bahasa Inggeris pada tahap setara dengan tahap di bawah:

 • Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa B2 level
 • Gred bahasa Inggeris GCSE C
 • PTE 51
 • IELTS 5.5 - membaca dan menulis mestilah pada 5.5 (atau setaraf).

Peluang kerjaya

Selepas berjaya menamatkan kursus ini, anda boleh maju ke Diploma Tinggi Negara atau terus ke tahun kedua yang bersesuaian di Universiti. Harap maklum bahawa ijazah tidak ditawarkan oleh pembelajaran jarak jauh tetapi kebanyakannya tersedia pada hari keluaran yang menghadiri Universiti setiap minggu.

Anugerah HNC membuka kemungkinan kerjaya dalam pelbagai disiplin kejuruteraan termasuk reka bentuk, pembuatan, pengurusan projek dan IT. Kelayakan ini memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan pembangunan kerjaya dalam jawatan kanan dalam syarikat-syarikat nasional dan antarabangsa.

Kos kursus

Untuk Sijil Tinggi Tinggi (HNC) anda mengkaji lapan modul pada £ 495 untuk setiap modul. Untuk Diploma Nasional Tinggi (HND) anda belajar maksimum 16 modul, sekali lagi pada £ 495 setiap satu. Anda biasanya membayar satu modul pada satu masa. Sesetengah modul tertakluk kepada ketersediaan.

Sekiranya anda menyertai kursus ini tanpa melengkapkan modul HNC yang sesuai sebelum ini, jumlah kos HNC pada masa ini ialah £ 3,960 untuk lapan modul yang diperlukan dan HND adalah satu lagi £ 3,960 di atas ini untuk lapan modul tambahan yang anda perlu belajar. Semua bayaran untuk modul mesti dibuat melalui Kedai Dalam Talian. Pautan akan disediakan dalam surat tawaran anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place.

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place. Baca Ringkas