Graduan dalam Pengurusan, Teknologi dan Kualiti

Umum

Penerangan Program

Program pascasiswazah Pengurusan, Teknologi dan Kualiti mempunyai misi terasnya:

 • penyediaan pengetahuan dan praktik khusus dalam bidang Pengurusan, Teknologi dan Kualiti. Selain itu, ia membolehkan graduan menggunakan pengetahuan dan kemahiran ini untuk persekitaran kerja mereka.
 • menyediakan eksekutif peringkat tinggi untuk bertindak secara kreatif dan produktif.

Lebih khusus lagi, Program ini mempunyai objektif berikut:

 • Untuk menyumbang kepada pengijazahan para eksekutif yang akan mempunyai pengetahuan moden mengenai proses perakaunan dan komprehensif.

Memahami oleh pelajar isu-isu perakaunan teori dan aplikasi. Menganalisis penyata perakaunan menggunakan alat saintifik khusus bertujuan untuk membuat kesimpulan tentang kinerja keuangan dan masa depan organisasi ekonomi, dengan tujuan utama untuk membuat keputusan lebih efisien oleh eksekutifnya (atau oleh pengguna luar informasi seperti pelabur berpotensi). Menyediakan pengetahuan dan alat yang sesuai untuk mendidik pelajar dalam pemikiran kewangan dan menerapkan teori ekonomi kepada perniagaan domestik dan antarabangsa. Penyelidikan mendalam tentang isu-isu seperti mengenal pasti keperluan pembiayaan perniagaan, pengurusan modal kerja, pengurusan inventori, pengurusan aset dan pengurusan tunai. Memandangkan bentuk pembiayaan perniagaan alternatif. Pelajar harus mengiktiraf kewajiban undang-undang dan etika mereka sebagai profesional dan ahli masyarakat. Pelajar membangunkan kemahiran komunikasi mereka menggunakan pelbagai alat. Untuk membangunkan pemikiran kritikal pelajar mengenai bagaimana teknologi baru muncul dapat digunakan dengan lebih baik dalam perniagaan dengan melihat peningkatan data teknologi, maklumat dan pengetahuan organisasi. Sediakan asas yang baik untuk sistem maklumat dan teknologi yang diperlukan dalam perniagaan moden. Penggunaan teknik dan strategi pemasaran yang inovatif yang perlu bersaing dalam persekitaran yang tidak menentu. Menyumbang kepada pengijazahan para eksekutif yang akan mempunyai pengetahuan moden dan bersepadu mengenai Pengurusan Kualiti Keseluruhan dan Model Kecemerlangan. Menyediakan pelajar dengan pemahaman yang luas dan penghargaan terhadap bidang pengurusan sumber manusia. Memperkenalkan dan menerangkan konsep pengurusan projek dan apakah ciri-ciri yang diperlukan untuk pelaksanaan yang berjaya.

Program ini bertujuan untuk:

 • Graduan yang ingin memohon pekerjaan di bidang yang berkaitan dengan Pentadbiran Perniagaan, Pengurusan Kualiti dan Pengurusan Projek
 • Profesional yang ingin membangunkan pengetahuan asas dan kemahiran pentadbiran dalam bidang Teknologi, Pengurusan Kualiti, Pengurusan Projek dan Pembangunan Perniagaan.
 • Profesional yang ingin meningkatkan dan mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam bidang Teknologi dan Pengurusan Projek dan Kualiti.

Struktur Program

Ijazah Sarjana memerlukan kehadiran dan pemeriksaan yang berjaya dalam enam (6) unit tematik , ditawarkan pada asas enam bulan, dan berjaya menyelesaikan Tesis Guru .

Tajuk Tema Prasyarat Semester ECTS
Prinsip Pentadbiran DTP 511 Semester 1 10
DTP 512 Prinsip Kewangan, Perakaunan dan Kewangan Semester 1 10
DTP 513 Pentadbiran Perniagaan, Rantaian Pembekalan dan Pengurusan Projek Semester 1 10
DTP 521 Pengurusan Kualiti dan Model Kecemerlangan Semester 2 10
Pengurusan Sistem Teknologi Maklumat dan Maklumat DTP 522 Semester 2 10
Strategi dan Pemasaran DTP 523 Semester 2 10
Tesis Sarjana DTP 701A dan DTP701B DTP511, DTP512,
DTP513, DTP521,
DTP522, DTP523
Semester ke-3 30
Tesis Sarjana DTP 701A1 Semester ke-3 10
Tesis Sarjana DTP 701B1 DTP701A Semester 4 20

Memanfaatkan Judul Pengajian

Program ini menawarkan badan pengetahuan yang bersepadu dan disiplin dan kemahiran yang diperlukan dan digunakan dalam sektor yang pelbagai seperti kesihatan, pendidikan, telekomunikasi, pelancongan, makanan, perbankan, perundingan dan pengeluaran, walaupun dalam sektor awam.

Graduan boleh bekerja dalam semua bidang ini - menggunakan pengetahuan khusus yang ditawarkan dalam bidang Pengurusan, Teknologi dan Kualiti Keseluruhan.

Lulusan yang lebih terperinci dari Program ini akan dapat berfungsi sebagai:

 • Pengurus Pengeluaran dalam organisasi yang menghasilkan produk
 • Pengurus Projek dalam IT, Pembinaan, Farmasi, Kewangan, dan lain-lain
 • Pengurus Cawangan dalam sektor perbankan, sektor runcit,
 • Pengurus Kualiti dalam organisasi yang menawarkan perkhidmatan atau produk
 • Pengurus kilang yang menghasilkan produk atau organisasi yang menawarkan perkhidmatan
 • Pengurus Pembelian dan Inventori
 • Pengurus Syarikat yang menawarkan perkhidmatan kewangan


Seorang graduan Program ini boleh digunakan dalam sebarang fungsi organisasi pemasaran, kewangan dan / atau perniagaan. Lebih khusus, aktiviti yang boleh dilibatkan adalah:

 • Terjemahkan pengetahuan pasaran untuk pelanggan ke dalam pengurusan produk, perkhidmatan dan proses dan pengurusan
 • Bantu organisasi berbuat lebih banyak dengan kurang sumber
 • Memastikan sumber (manusia, peralatan, bahan dan maklumat) dan proses diselaraskan
 • Mengambil kesempatan daripada teknologi untuk meningkatkan produktiviti
 • Untuk membina kualiti produk, perkhidmatan dan proses / proses
 • Buat prestasi tempat kerja yang tinggi
 • Menyumbang kepada pembelajaran berterusan dan penyesuaian organisasi kepada perubahan global dan persekitaran

Keperluan kemasukan

 • Adalah perlu untuk memperoleh ijazah dari institusi universiti yang diiktiraf
 • Pengetahuan bahasa Inggeris yang baik
 • Pengetahuan tentang Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel, Access)

Permohonan

Aplikasi hanya boleh dikemukakan secara elektronik melalui laman web Universiti di pautan berikut https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EN

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas