French kursus tahap

Umum

Penerangan Program

Perancis Kursus Tahap terus dari kandungan yang dilindungi pada GCSE Tahap dan bertujuan menggalakkan pengambilalihan empat kemahiran penting: mendengar, bertutur, membaca dan menulis dalam bahasa Perancis.

Course Level A ini meliputi spesifikasi linear baru bertujuan untuk peperiksaan pada bulan Mei / 2018 Jun atau tahun kemudian.

Kursus ini merangkumi mengikuti 8 unit:

  • Unit 1: L'evolusi de la société française
  • Unit 2: La budaya politique et artistique dans le monde français
  • Unit 3: Sastera pilihan: Albert Camus: L'étranger
  • Unit 4: AS Mendengar, Membaca dan Terjemahan
  • Unit 5: L'lmmigration et la Société multiculturelle française
  • Unit 6: L'Pekerjaan et la Résistance
  • Unit 7: pilihan Kesusasteraan: Jean-Paul Sartre: Les sesalur jualan
  • Unit 8: Persediaan untuk Peperiksaan A-level

Setiap pelajaran bermula dengan satu set objektif dinyatakan dengan jelas dan penjelasan tempatnya dalam keseluruhan program pengajian. pembelajaran yang berkesan adalah digalakkan melalui aktiviti-aktiviti yang kerap dan soalan penilaian kendiri. Terdapat 17 Tugasan Tutor-Bertanda (dikenali sebagai TMAS).

Kursus ini menyediakan pelajar sebagai calon persendirian supaya mereka boleh menempah peperiksaan mereka di sebuah pusat peperiksaan sesuai setelah selesai pengajian.

Kemahiran Amali / Kerja Kursus

Tiada Kursus dengan sukatan pelajaran ini.

Prasyarat

Kami akan masukkan Calon A Kursus Tahap yang mempunyai sekurang-kurangnya 4 GCSE di gred C dan ke atas. Ini termasuk GCSE Perancis di gred C ke atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Distance Learning Courses Limited (t/a Distance Learning Centre) is a leading provider of distance learning / home study / Open Learning courses and a respected course developer. As well as developing ... Baca lebih lanjut

Distance Learning Courses Limited (t/a Distance Learning Centre) is a leading provider of distance learning / home study / Open Learning courses and a respected course developer. As well as developing our own course materials we are also agents for many other top distance learning providers and currently offer over 250 distance learning courses through the Distance Learning Centre website and we are also an authorised partner for distributing the official CIW Self Study Kits. Baca Ringkas