Fotografi Gelar BA (Hons) Dalam Talian (Atas Atas)

Umum

Penerangan Program

Kursus ini akan membolehkan anda mengakses pengajaran yang ketat bahawa Institut Fotografi di Falmouth terkenal tanpa perlu melakukan jadual waktu yang sukar atau menghadiri kampus.

Ringkasan

The BA (Hons) Photography Top Up course bertujuan untuk:

 • Membangunkan kemahiran praktikal pakar dalam, dan pengetahuan tentang teknologi, bahan dan proses berasaskan fotografi dan lensa, dapat menghasilkan hasil praktikal yang progresif dan progresif.
 • Memperdalamkan kuasa intelektual dan pemahaman konteks falsafah, budaya dan ekonomi serta hubungan mereka dengan amalan fotografi kontemporari dan budaya visual.
 • Meningkatkan kemahiran analisis dan kesedaran diri kritikal untuk membolehkan anda menjajarkan amalan anda dalam pelbagai format dan kepada pelbagai penonton.
 • Galakkan pengertian dalam membuat dan menyelesaikan kerja praktikal, dan keupayaan untuk membangun dan meningkatkan projek praktikal dalam tempoh masa yang panjang.
 • Menyokong pembangunan pelbagai kemahiran yang boleh dipindahmilik, termasuk kemahiran komunikasi, keusahawanan dan penghakiman bebas untuk membolehkan anda beroperasi dengan berkesan dan profesional dalam pelbagai konteks pekerjaan pada skala global selepas anda lulus.

Gabungan BA (Hons) dan pakej Masters

Mendaftar untuk belajar sama ada dengan BA (Hons) dan Sarjana Fotografi dengan kami dan anda akan menerima tawaran yang dijamin dan tempat untuk MA serta menjimatkan £ 3,600 (hanya tersedia kepada pelajar yang menerima 2: 1 atau lebih tinggi).

Siapakah kursus ini?

Biasanya, para pelajar akan menyelesaikan kursus asas 2 tahun atau kursus peringkat HND dalam bidang yang berkaitan, dan kini ingin menerima ijazah sarjana muda yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari Jabatan Fotografi yang terkemuka.

Fotografi BA (Hons) (Top Up) mencari pelajar yang:

 • Inquisitive, imaginative, resourceful and inventive.
 • Komited untuk bekerja dan belajar dari rakan-rakan.
 • Berkomitmen untuk meningkatkan kualiti pengalaman sendiri, dan pengalaman orang lain.
 • Komited untuk membuat kerja praktikal yang menyumbang kepada masyarakat, ekonomi dan alam sekitar.

Kelayakan ini akan memberi anda peluang untuk mengakses pelbagai pekerjaan dan kerjaya di peringkat siswazah, sama ada melengkapi pembuat gambar dalam media dan perniagaan kreatif, atau dalam industri yang berbeza.

Ramai pemohon sudah tahu bahawa mereka mungkin meneruskan pengajian mereka ke peringkat Sarjana di mana mereka akan dapat meningkatkan semangat, pengetahuan dan kemahiran mereka. Bagi pelajar-pelajar ini, kami boleh menjamin kedua-dua tawaran dan tempat yang kami cari selepas Fotografi MA, dengan syarat anda diberikan 2: 1.

Kandungan kursus

Dalam modul pertama, anda akan diperkenalkan kepada tema utama dan konsep dalam fotografi kontemporari. Anda akan digalakkan untuk bereksperimen dengan pelbagai pendekatan praktikal dan kreatif, dan menghasilkan projek bebas yang kecil untuk dinilai pada akhir modul.

Dalam modul kedua, anda akan belajar tentang pelbagai konteks profesional untuk fotografi kontemporari. Di samping itu, anda akan mengambil kerja praktikal yang dihasilkan semasa modul pertama, dan membangunkan projek praktikal bebas yang secara kritis dan sejajar dengan konteks profesional yang relevan.

Dalam modul akhir, anda akan melanjutkan projek praktikal yang anda mulakan dalam modul terdahulu, atau bekerja pada satu badan yang baru. Pada akhir modul ini anda akan menghasilkan projek fotografi yang luas, idealnya dengan standard yang boleh diterbitkan.

Modul Teras

 • Pendekatan Kontemporari dalam Amalan
 • Konteks Profesional dan Pembangunan
 • Projek Utama

Penilaian

Semua kerja praktikal dan bertulis dikemukakan dan dinilai secara dalam talian. Nisbah amalan-ke-teori adalah kira-kira 60% praktikal, 40% teori.

 • Modul 1: portfolio kerja praktikal dan 'Jurnal Kritikal' yang mencerminkan.
 • Modul 2: portfolio kerja praktikal; dan laporan yang secara kritis membincangkan fotografi anda berkaitan dengan konteks profesional yang relevan.
 • Modul 3: portfolio projek akhir, Jurnal Penyelidikan Kritikal dan Semakan Kritikal Amalan yang akan menyediakan analisa mendalam mengenai projek anda.

Bagaimana anda belajar

Anda boleh memilih untuk:

 1. Kajian sepenuhnya dalam talian.
 2. Belajar secara dalam talian dan menghadiri acara tatap muka bersemuka

Anda akan diberikan peluang untuk menghadiri dua acara bersemuka pada tahun ini. Tarikh dan lokasi kejadian ini akan berubah setiap tahun.

Matlamatnya adalah untuk melengkapkan pembelajaran dalam talian anda, berjumpa rakan dan kakitangan akademik anda dan meneroka topik yang berkaitan dengan kursus anda. Mereka mungkin bertepatan dengan acara tatap muka yang diadakan untuk pelajar MA Fotografi. Kehadiran sangat digalakkan tetapi tidak wajib.

Syarat kemasukan

Anda harus mempunyai:

 • 240 kredit HE dalam mata pelajaran yang berkaitan misalnya, dari 2 tahun pertama ijazah, Ijazah Sarjana Muda atau HND.
 • Bukti kecekapan dalam bahasa Inggeris (skor keseluruhan minimum IELTS 6.0 dengan sekurang-kurangnya 5.5 dalam Reading, Writing, Speaking and Listening atau TOEFL IBT (Ujian Berbasis Internet) dengan sekurang-kurangnya 88 keseluruhan dan sekurang-kurangnya 21 dalam semua 4 komponen).
 • Semua permohonan dipertimbangkan secara individu, dan mungkin atau tidak termasuk wawancara.

Jika anda lulus dengan 2: 1 atau lebih tinggi dari Fotografi BA, anda akan dijamin tawaran dan tempat, bersama dengan penjimatan £ 3,600, untuk Fotografi MA kami.

Kami juga menerima pelbagai kelayakan bahasa Inggeris yang diiktiraf setaraf. Calon tanpa ijazah atau kelayakan formal masih digalakkan untuk memohon.

Cara memohon

 • Hantar borang permohonan dalam talian.
 • Hantar salinan kelayakan, sijil dan transkrip.
 • Serahkan portfolio praktik digital yang menunjukkan kualiti amalan fotografi anda, dan potensi kreatif anda. Ini mungkin termasuk kerja yang diterbitkan, projek peribadi, atau kerja yang dibuat pada kursus baru-baru ini.

Aplikasi lewat boleh dipertimbangkan jika tempat tersedia.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth.

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth. Baca Ringkas