Baca keterangan rasmi

EMBA (Eksekutif MBA) dalam Kepimpinan Global

Tarikh Mula Yang Akan Datang 28 Oktober, 6 Januari

Mengapa Program ini Diperlukan

Adalah penting bahawa pasukan kepimpinan hampir setiap syarikat mesti mengiktiraf secara kolektif bahawa mereka menguruskan organisasi mereka dalam rangkaian global pembekal, pesaing, rakan kongsi dan pelanggan yang kompleks - dengan semua risiko dan peluang yang diperlukan. Dalam pandangan kami, konteks global ini tidak perlu dikhuatiri. Sebaliknya, ia mesti dipeluk, dan pasukan kepimpinan dan pengurusan kami mesti dididik dan disediakan dengan sewajarnya.

Bagi Siapa Program ini Direka

MBA Eksekutif dalam talian kami dengan tumpuan kepada Kepimpinan Global direka untuk profesional kerjaya canggih yang berminat untuk memimpin syarikat mereka ke arah prestasi yang lebih tinggi dalam rangkaian global mereka. Ia bermula dengan liputan asas pengurusan asas seperti kemahiran kewangan, analitik dan membuat keputusan, dan pengetahuan mengenai fungsi dan interaksi teras organisasi. Tetapi program ini jauh lebih jauh daripada itu. Tumpuan utamanya adalah teknik kepemimpinan, terutamanya kepimpinan kolaboratif dalam konteks global sempadan yang kompleks, baik di dalam syarikat dan di antara syarikat.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan profesional dan pengurus kerjaya yang lebih tinggi untuk jawatan pengurusan kanan, dan mempersiapkan mereka untuk berjaya dalam jawatan itu, semuanya tanpa mengganggu momentum kerjaya mereka. Untuk mencapai matlamat pendidikan kami, kami menggunakan pelbagai alat pendidikan dan teknik, termasuk beberapa aplikasi pengajaran dan pembelajaran dalam talian yang paling maju yang tersedia, dan suite kursus yang direka dengan teliti yang disediakan dalam fokus dan jadual yang fleksibel.

TIMELINE

Terdapat empat belas kursus: sepuluh kursus asas, tiga kursus pengkhususan termasuk satu pilihan, dan satu projek integrasi batu permata. Kursus diselesaikan dalam format agenda tetap tujuh minggu. Jika kursus diambil dalam format agenda tetap tujuh minggu yang tipikal, tempoh program EMBA adalah dua tahun, lima bulan.

Pengalaman Dalam Talian

Untuk memaksimumkan pengalaman pembelajaran global sepanjang program pelajar kami akan mengambil bahagian dalam seminar "live" dan / atau persidangan dengan pemimpin berpengalaman dari organisasi global. Pelajar dan fakulti kami tidak terhad kepada sempadan geografi, yang memberikan pengalaman pendidikan baru yang membolehkan pelajar berfikir dengan perspektif global semasa mengendalikan kajian kes dan projek dengan rakan-rakan lain dari seluruh dunia.

Program ini juga direka untuk mengintegrasikan pengetahuan merentas subjek. Pelajar menyimpan jurnal / portofolio sepanjang program mereka, mengumpul projek dan tugasan ketika mereka maju melalui program dan menggunakan karya sebelumnya ini sebagai bahan sumber untuk projek akhir mereka. Terdapat juga aktiviti dan tugasan portfolio khusus di seluruh program di mana pelajar diminta untuk menggabungkan atau membandingkan pengetahuan merentasi kursus.

Syarat Kemasukan

Individu yang ingin memohon ke MBA Eksekutif dalam Kepimpinan Global akan mempunyai ijazah sarjana muda dan lima tahun pengalaman kerja, termasuk dua tahun dalam pengurusan.

Tuisyen untuk program EMBA ialah $ 24,500 CDN. Pelajar boleh membayar kursus tuisyen-pada-masa atau secara ansuran.
Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Sandermoen School of Business »

This course is Online
Start Date
Sep 2019
Duration
29 
Price
24,500 CAD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date