Gambaran keseluruhan

Program Doktor Sains Sosial (DSocSci) merespon permintaan yang semakin meningkat di peringkat kebangsaan dan antarabangsa untuk para pengamal sarjana yang dapat menyediakan kepimpinan intelektual di tempat kerja, dan membantu membina organisasi, komuniti dan masyarakat yang berkesinambungan dalam usia ketergantungan global.

Alternatif kepada program doktoral tradisional, Doktor Sains Sosial memberi tumpuan kepada aplikasi interdisipliner sains sosial kepada masalah rumit, dunia sebenar yang membimbangkan langsung kepada organisasi, masyarakat, dan masyarakat secara umum.

Program pengajaran dirancang untuk membina pengetahuan dan pemahaman anda tentang pelbagai metodologi penyelidikan sosial yang terpakai dan kaitannya dengan tujuan sosial praktikal khusus. Program DSocSci didasarkan pada kepakaran akademik dan profesional fakulti di Royal Roads University . Program pengajian doktoral harus sejajar dengan salah satu daripada empat tema penyelidikan strategik universiti dan dikaitkan dengan kepakaran subjek pengaturcaraan akademik universiti.

  1. Pembelajaran Inovatif
  2. Organisasi yang Meningkat
  3. Komuniti Lestari, Penghidupan
  4. Alam sekitar

Siapa Itu Untuk

Anda adalah seorang profesional kerjaya dengan ijazah sarjana dalam salah satu sains sosial atau disiplin yang berkaitan dengan sekurang-kurangnya 10 tahun pengalaman kerja dalam kedudukan otoritas pengambilan keputusan. Anda juga berusaha untuk memajukan kemahiran penyelidikan anda dan memberikan kepimpinan analitik untuk menyelesaikan masalah dunia yang rumit.

Reka bentuk program disesuaikan untuk profesional kerjaya dan bercakap kepada penyelidikan Kanada baru-baru ini yang menunjukkan dua daripada tiga Ph.D. graduan akan bekerja dalam tetapan bukan universiti, bukannya sebagai profesor universiti.

Tahap ini akan menjadi kepentingan khusus kepada penganalisis dasar, pentadbir kanan atau eksekutif dari sektor awam, swasta atau bukan keuntungan yang bekerja di bidang seperti pengurusan sumber asli, penjagaan kesihatan, keselamatan global, komunikasi profesional, bantuan bencana, bantuan kemanusiaan, pengurusan konflik, kepimpinan berasaskan nilai, kemampanan alam sekitar atau pembelajaran dan teknologi.

RRU Lion & Peacock

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh Royal Roads University »

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 1, 2019
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Jan 14, 2020
Duration
Sambilan
Price
85,990 CAD
Kos pengajian adalah untuk keseluruhan program, dan sama untuk pelajar domestik dan antarabangsa.
Deadline
Permintaan Maklumat
4 Years | Blended Delivery
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 14, 2020
End Date
Jan 14, 2024
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
4 Years | Blended Delivery

Jan 14, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
4 Years | Blended Delivery
End Date
Jan 14, 2024

How we're different

oyal Roads University’s Unique Doctor of Social Sciences Program

2012 Social Science Doctoral Theses Presentations

Roads to Research - Doctor of Social Science Students

Royal Roads University Campus Tour