Gambaran keseluruhan

Doktor Penyelidikan Sosial Terapan kami direka bentuk untuk mengubah cara anda berfikir sebagai seorang profesional dan memastikan anda dapat membuat kesan yang kuat dalam bidang anda.

Jika anda seorang profesional berpengalaman yang ingin memajukan kepakaran anda dan meluaskan peluang kerjaya anda, kursus ini adalah perlawanan yang ideal. Dari awal lagi, anda akan mendapat kemahiran penyelidikan berkualiti tinggi yang boleh digunakan dengan segera di tempat kerja dan ditapis melalui akses kepada seminar dan peluang latihan lanjutan. Anda juga akan mendapat manfaat daripada bimbingan kakitangan pakar kami dan interaksi anda dengan rakan-rakan profesional dan eksekutif dari pelbagai latar belakang sains sosial.

Kursus ini sangat fleksibel dan kehadiran adalah minimum untuk memastikan anda dapat memenuhi pengajian anda di sekitar kerjaya anda. Anda juga akan mempunyai peluang untuk menyesuaikan Doktor anda berdasarkan profesion anda - memilih salah satu daripada enam Pathways :

  • kerja sosial
  • keadilan jenayah
  • kajian demensia
  • perumahan
  • kajian dadah dan alkohol
  • penyelidikan sosial

Pada akhirnya, anda akan memperoleh kemahiran yang membawa anda terkini dengan idea terkini, penemuan dan kaedah penyelidikan dalam bidang anda, yang mana anda boleh memberi suapan untuk mengoptimumkan tempat kerja dan mengambil tindakan tegas yang meningkatkan perkhidmatan dan memajukan kerjaya anda .

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Menyesuaikan kursus anda dengan memilih salah satu daripada enam Pathways profesional

# 2 Bekerja semasa anda belajar dan meletakkan kepakaran baru anda menjadi amalan

# 3 Belajar komponen besar dalam talian untuk fleksibiliti maksimum

Objektif kursus

Kursus ini direka untuk meningkatkan cara anda berfikir sebagai seorang profesional dan memberi anda kemahiran penyelidikan yang anda perlukan untuk memberi impak sebenar kepada persekitaran kerja anda. Kami akan membawa anda terkini dengan idea, penemuan dan kaedah terkini dalam bidang anda, andaian mencabar dan mengubah bagaimana anda berfikir tentang hubungan antara penyelidikan, biasiswa dan kepakaran. Anda akan digalakkan untuk melihat idea-idea baru tentang sistem, bagaimana keputusan dibuat dan bagaimana mereka bentuk persekitaran profesional supaya anda dapat melihat, memahami, menilai, merancang dan mengambil tindakan dengan kelajuan dan kecekapan maksimum.

Serta melengkapi anda dengan pemahaman asas dalam proses penyelidikan melalui enam modul teras, anda juga akan masuk ke dalam kawasan khusus melalui pelbagai pilihan Pathway . Pathways ini memastikan kelayakan anda memenuhi permintaan khusus peranan profesional anda atau cita-cita kerjaya anda, dan termasuk:

Perumahan

Pathway termasuk pilihan modul pakar dalam Menyediakan Perkhidmatan Perumahan; Komuniti Lestari; Kelakuan Organisasi; Menyampaikan Perumahan Mampu; Tadbir Perumahan; Perumahan Sihat.

Kerja sosial

Pathway Kerja Sosial kami termasuk pilihan modul pakar dalam Memahami Kanak-kanak dan keperluan Orang Muda; Memahami Kanak-kanak dan Keperluan Rakyat Muda; Meningkatkan Hasil untuk Kanak-kanak dan Orang Muda; dan beberapa yang lain.

Keadilan jenayah

Pathway Keadilan Jenayah termasuk pilihan modul pakar dalam Perspektif Kriminologi; Jenayah, Kawalan Sosial dan Hak Asasi Manusia dan Kaedah Penyelidikan dalam Kriminologi dan Pengajian Sosiologi.

Pengajian Dementia

Pathway termasuk pilihan modul pakar dalam Penilaian dan Penilaian dalam Dementia Care dan Research Dementia.

Kajian Dadah dan Alkohol

Pathway Kajian Dadah dan Alkohol kami termasuk pilihan modul pakar dalam Memahami Ketagihan: Masyarakat, Dasar dan Amalan dan Memahami Ketagihan: Rawatan dan Pemulihan.

Penyelidikan Sosial Gunaan

Pathway Penyelidikan Sosial Gunaan termasuk pilihan modul pakar dalam Penyelidikan Sosial Perbandingan; Penyelidikan Analisis dan Penilaian Dasar.

Akreditasi profesional

Kami adalah sebahagian daripada Sekolah Sains Siswazah Siswazah Scotland dan latihan penyelidikan kami diiktiraf sebagai sebahagian daripada Pusat Latihan Doktor ESRC Scotland.

Butiran kursus

Pilih Pathway profesional yang sesuai untuk anda dengan pelbagai modul pilihan dalam enam bidang yang berbeza.

Modul teras memberi anda peluang untuk membina kemahiran penyelidikan berkualiti tinggi dan belajar dari pengalaman masing-masing sebagai profesional. Setiap Pathway profesional kemudian menawarkan pilihan modul dari mana dua boleh dipilih untuk menyesuaikan kursus anda sendiri.

Mengajar

Kaedah pengajaran disesuaikan mengikut matlamat setiap modul, dan termasuk kuliah, seminar, bengkel berasaskan komputer dan kerja kumpulan. Terdapat banyak peluang untuk perbincangan dan maklum balas daripada rakan-rakan dan kakitangan pengajar. Di peringkat tesis, anda akan mempunyai dua penyelia, dengan Penyelia Utama mempunyai kepakaran dalam bidang minat yang anda pilih. Di samping itu, anda juga akan mempunyai akses kepada kursus, seminar dan peluang pembangunan yang ditawarkan oleh Sekolah Penyelidik Siswazah Stirling (SGRS) dan Sekolah Sains Siswazah Siswazah Scotland, termasuk program latihan dan musim panas yang canggih.

Penilaian

Anda akan dinilai menerusi pelbagai kaedah yang berbeza, termasuk esei kursus, ulasan kritis kritis, ulasan buku, cadangan penyelidikan, kertas penyelidikan, poster persidangan, laporan projek kumpulan dan persembahan lisan.

Jam bilik darjah

Bagi kemudahan pelajar sambilan, kehadiran setiap modul Penyelidikan Sosial Gunaan "teras" tertumpu kepada tiga atau empat blok satu hari. Modul profesional juga direka untuk pelajar separuh masa, dengan beberapa yang ditawarkan dalam talian (Perumahan dan Pengajian Dementia). Kehadiran di kampus adalah minimum.

Pengarah kursus

Richard Simmons, Pengarah Kursus

44 (0) 1786 466314

a.simmons@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Luar Negara (bukan EU): £ 38,030
  • Rumah / EU: £ 13,670
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh University of Stirling »

Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Duration
36 - 96 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
13,670 GBP
Luar Negara (bukan EU): £ 38,030 - Rumah / EU: £ 13,670
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date