Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Selama tahun satu dan dua Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) anda, anda akan mengikuti enam kursus belajar sendiri melalui platform pembelajaran dalam talian kami yang inovatif. Ini dirancang untuk melengkapkan anda dengan kemahiran yang anda perlukan untuk projek penyelidikan perniagaan anda pada tahun ketiga dan terakhir anda.

Projek anda boleh menumpukan pada situasi perniagaan kehidupan sebenar atau masalah yang anda hadapi dalam situasi pekerjaan anda sekarang. Ini juga boleh menjadi idea perniagaan yang ingin anda terokai atau fokus atau idea semasa yang mempengaruhi industri tempat anda bekerja.

Sepanjang masa anda di Geneva Business School anda akan disokong oleh Pengurus Program DBA dan pasukan program di Barcelona. Pada tahun terakhir anda, anda juga akan mendapat sokongan langsung dari profesional yang berpengalaman dari bidang minat anda.

Setelah projek selesai, anda akan mengemukakannya kepada panel pakar di bidang anda.

140309_pexels-photo-4050315.jpeg

Fakta

 • Tempoh: 3 tahun
 • Kredit: 240 ECTS
 • Bahasa Inggeris
 • Pengambilan: Februari dan September
 • Ijazah yang dianugerahkan: Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA)

Syarat Kemasukan

 • Ijazah Sarjana atau setaraf, lebih baik dalam bidang yang berkaitan.
 • IELTS 7.0 / TOEFL 85 / DET 115-120 (keputusan peperiksaan Bahasa Inggeris rasmi) atau bukti belajar sebelumnya dalam persekitaran berbahasa Inggeris sekurang-kurangnya 3 tahun.
 • Salinan imbasan semua diploma akademik, transkrip, sijil yang diperlukan.
 • Pengalaman perniagaan / profesional yang luas sebelumnya.
 • Salinan passport / ID kebangsaan yang sah.
 • Resume / CV.
 • Surat rujukan dari bekas institusi akademik dan dari majikan semasa (jika berkenaan).
 • Melengkapkan Borang Cadangan Tesis.

Protokol Kemasukan

 • Permohonan dihantar: Permohonan dari calon pelajar dikaji hanya setelah semua dokumen dihantar dan kriteria kemasukan dipenuhi.
 • Peperiksaan Bahasa Inggeris: Oleh kerana Bahasa Inggeris adalah bahasa umum yang digunakan di Geneva Business School , skor ujian TOEFL / IELTS / DET, dalam talian, telefon, atau temu ramah bersemuka mengukur tahap penguasaan Bahasa Inggeris setiap pelajar. Ujian Bahasa Inggeris dalam talian boleh menjadi alternatif jika perlu
 • Temu ramah: Setelah semua rujukan diperiksa, wawancara terakhir dilakukan dan kemudian surat kemasukan terakhir dihantar kepada calon pelajar.
 • Pengesahan: Pendaftar mengesahkan permohonan dan memberitahu pelajar. Pendaftar menyemak permohonan yang mungkin tidak sepenuhnya memenuhi kriteria kemasukan dan boleh menerimanya berdasarkan bukti kecekapan berdasarkan bukti. Dalam beberapa keadaan, "ujian masuk" dapat ditambahkan untuk menilai kemampuan calon dalam membaca, menulis, lisan, analitis, dan kemahiran kuantitatif.

Kriteria Kemasukan untuk Pelajar Pemindahan Kredit

Elaun pemindahan kredit: Tiada pemindahan kredit diterima.

Syarat kemasukan yang luar biasa - COVID-19

Mengingat pandemik COVID-19, Lembaga Pengurusan Geneva Business School telah memutuskan bahawa ia akan menerima pelajar walaupun mereka tidak dapat memperoleh keputusan peperiksaan Bahasa Inggeris TOEFL / IELTS kerana wabak tersebut. Semasa temu duga permohonan, kami akan menerapkan penilaian yang sama dan juga menilai tahap pemahaman calon dalam bahasa Inggeris untuk memastikan bahawa setiap orang mempunyai keupayaan untuk mengikuti kelas. Calon yang diterima di Geneva Business School tanpa TOEFL / IELTS atau keputusan peperiksaan sekolah menengah akan diberikan satu tahun akademik tambahan, sejak mereka bergabung dengan sekolah kami, untuk memberikan dokumen yang hilang. Pemohon boleh mengemukakan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo (DET), yang menggabungkan ujian penguasaan bahasa Inggeris dengan wawancara video ringkas. Teknologi dan format Duolingo membolehkan pemohon menyelesaikan ujian pada bila-bila masa atau tempat dengan akses internet. Maklumat lebih lanjut di sini. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai syarat kemasukan kami yang luar biasa di blog kami.

Bayaran

 • Yuran permohonan: € 150 (tidak boleh dibayar balik, dibayar atas permohonan)
 • Bayaran Pentadbiran: € 1,900
 • Tuisyen setiap penggal: € 3,900 (program 3 tahun / 9 penggal)
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Geneva Business School is a leading institution that provides cutting-edge Swiss Quality Education. Taught in numerous campuses around the world, including major European cities such as Geneva, Barcel ... Baca lebih lanjut

Geneva Business School is a leading institution that provides cutting-edge Swiss Quality Education. Taught in numerous campuses around the world, including major European cities such as Geneva, Barcelona and Madrid. Our innovative methodology means students are taught in small and focused classrooms by carefully chosen faculty members, all of whom are top-level professionals, dedicated to guiding them on their journey to becoming future business leaders. Baca Ringkas
Geneva , Barcelona , Madrid + 2 Lagi Kurang