Objektif Program

Pelajar yang berjaya melengkapkan program ijazah KWU DBA akan dilengkapi untuk bekerja dalam peranan pengurusan peringkat kanan dalam persekitaran perniagaan global.

  • Graduan KWU DBA boleh memilih untuk mengikuti laluan kerjaya dalam perundingan pengurusan, menjadi usahawan, atau menggunakan pengetahuan dan kepakaran baru mereka untuk memberi manfaat kepada syarikat dan organisasi yang sedang mereka kerjakan.
  • Kepekatan program boleh diperolehi dalam Keusahawanan dan Pengurusan Antarabangsa.
  • Penyelesaian yang berjaya dalam program KWU DBA juga menyediakan graduan dengan kelayakan yang diperlukan untuk mengajukan banyak pengajaran, penyelidikan dan kedudukan pentadbiran yang tersedia di bidang pendidikan tinggi.

Konsentrasi Program

Keusahawanan

Terdapat lebih daripada dua puluh tujuh juta perniagaan kecil di Amerika Syarikat. Mengikut Pentadbiran Perniagaan Kecil AS, perniagaan kecil menghasilkan sekitar 50 peratus daripada keluaran dalam negara kasar (KDNK) negara.

Penyelidikan baru yang diterbitkan oleh Pusat Perdagangan Antarabangsa (agensi bersama Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan Pertubuhan Perdagangan Dunia), mendapati bahawa perusahaan kecil dan sederhana juga memainkan peranan utama dalam ekonomi global, mencakupi kira-kira 70% daripada semua pekerjaan formal di seluruh dunia.

DBA KWU dengan tumpuan dalam Keusahawanan membolehkan mereka yang berminat dalam pengajaran dan penyelidikan untuk membangunkan kemahiran analisis dan penyelidikan yang canggih dalam bidang penting ini.

Pelajar yang berminat dalam pengkhususan dengan tumpuan memulakan perniagaan mereka sendiri akan mendapat kemahiran praktikal dan wawasan yang berguna untuk membiayai usaha keusahawanan, pemasaran keusahawanan, keusahawanan sosial dan menguruskan inovasi.

  • Pengurusan Antarabangsa

S

Transformasi persekitaran perniagaan yang pesat akibat globalisasi dan teknologi telah menyebabkan keperluan perniagaan menjadi lebih tangkas. Syarikat-syarikat multinasional mesti responsif terhadap perubahan permintaan pelanggan di pasaran antarabangsa.

Mengikuti DBA dalam Pengurusan Antarabangsa membolehkan pelajar KWU menyelidik dan menggunakan pemahaman mereka tentang bagaimana komunikasi silang budaya, kewangan antarabangsa, e-dagang, logistik dan pengurusan rantaian bekalan, pengurusan projek dan sumber manusia memberi kesan kepada kejayaan perniagaan global.

Keperluan Kemasukan

Individu yang ingin masuk ke program DBA KWU mesti mempunyai pengalaman kerja profesional minimum lima tahun, dan telah melengkapkan Ijazah MBA atau Sarjana dalam bidang berkaitan perniagaan dengan IPK minimum 3.0.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Key West University »

Kursus ini Online
Start Date
Feb 10, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
325 USD
Deadline
Feb 3, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 10, 2020
End Date
Apr. 21, 2023
Tarikh tutup permohonan
Feb 3, 2020

Feb 10, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Feb 3, 2020
End Date
Apr. 21, 2023