Doktor Pendidikan Dalam Pentadbiran Pendidikan

California Coast University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Doktor Pendidikan Dalam Pentadbiran Pendidikan

California Coast University

Doktor Pendidikan dalam Pentadbiran Pendidikan

Doktor Muda Pendidikan dalam Pentadbiran Pendidikan adalah satu program pembelajaran kendiri, yang boleh diselesaikan di luar kampus. Program pengajian tidak berstruktur dalam semester, kuarters atau istilah, membolehkan pelajar untuk memulakan program ijazah mereka pada bila-bila masa sepanjang tahun.


The Ed.D. Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Pendidikan terdiri daripada 62 unit semester kredit. Calon-calon mesti memenuhi 3 Kursus Kelayakan (12 unit semester), 5 Kursus Teras (18 unit semester) dan 4 Kursus Pengkhususan (16 unit semester). Calon-calon juga mesti melengkapkan 14 unit semester untuk Cadangan, Disertasi dan Pertahanan Lisan. Sebelum Disertasi ini, pelajar mesti berjaya menyelesaikan Peperiksaan Komprehensif (2 unit semester).

Online Library Sumber


Calon kedoktoran akan mempunyai 24 jam akses percuma ke sumber perpustakaan dalam talian. Perpustakaan dan Sumber Maklumat Network, Inc. (LIRN) menyediakan pelajar dengan akses kepada pangkalan data penyelidikan berbilang. Sumber-sumber ini akan menjadi penting kepada pelajar di peringkat Disertasi dan juga akan memberikan maklumat rujukan sepanjang program mereka.

Prasyarat kepada Kemasukan

Pemohon mesti telah memperoleh Ijazah Sarjana dalam Pendidikan; atau, Ijazah Sarjana dalam bidang lain boleh diterima jika penilaian Jawatankuasa Kemasukan menunjukkan pemohon mempunyai asas yang perlu untuk berjaya dalam program ini. Pemohon kemudian mesti melengkapkan seperti berikut 5 kursus pra-syarat: EDU 510 Model Pengajaran, EDU 532 Sekolah dan Masyarakat, EDU 545 Kepimpinan dan Teknologi, EDU 546 Dasar Awam dan EDU 547 Aspek Perundangan Pendidikan.

Kursus Kelayakan


Kursus yang diperlukan adalah seperti berikut.

 • EDU 602 Asas Falsafah Pendidikan
 • EDU 610 Teori Pembelajaran
 • EDU 614 Sejarah Pendidikan
 • EDU 615 Peperiksaan Kelayakan

Kursus Teras


Kursus yang diperlukan adalah seperti berikut.

 • EDU 618 Analisis Isu-isu Semasa dalam Pendidikan
 • EDU 621 Kelakuan Organisasi dan Kepimpinan Adaptive
 • EDU 591 Dasar Awam
 • EDU 592 Aspek Perundangan Pendidikan
 • EDU 652 Pendidikan Penyelidikan

Kursus Pengkhususan

Kursus yang diperlukan adalah seperti berikut.

 • EDU 627 Urusan Sumber Manusia
 • EDU 630 Pendidikan Kewangan
 • EDU 645 Pembangunan Kurikulum Advanced
 • EDU 647 Piawaian Pendidikan dan Akauntabiliti

Peperiksaan Komprehensif

 • EDU 687 Peperiksaan Komprehensif

Penyelidikan dan Disertasi Fasa

 • GRM 712 Cadangan
 • GRM 715 Disertasi dan Pertahanan Oral

Tuisyen


Tuisyen kedoktoran: $ 290,00 per unit

Tuisyen tentera di California Coast University adalah berdasarkan kos per unit kredit. Buku teks tidak termasuk dalam yuran pengajian, tetapi boleh didapati dari Perpustakaan Sewa Universiti pada kos yang nominal.

Kadar Tuisyen

Ahli aktif-tugas perkhidmatan, Veteran, pasangan, dan kanak-kanak menikmati diskaun tuisyen khas sebanyak 10%.

CCU Graduan:

Pelajar-pelajar yang sebelum ini telah menerima ijazah dari CCU akan menerima diskaun tuisyen sebanyak 10%.

Pelajar-pelajar tidak dibenarkan untuk mendaftar dalam kursus tunggal pada masa ini.

* Pelajar di luar AS berdampingan (termasuk AK, AS, FM, GU, HI, MH, Ahli Parlimen, PR, PW, dan AS VI) hanya boleh menerima kerja kursus dan gred elektronik.

Pelan Tuisyen Pembayaran

Pelan A:

Pelajar akan membuat bayaran sebanyak $ 500,00 ke arah jumlah tuisyen untuk program ijazah dalam satu bayaran pada tarikh penerimaan. Baki selebihnya akan dibayar pada $ 100,00 sebulan, bermula satu bulan dari tarikh pendaftaran rasmi. Tiada faedah akan dikenakan ke atas baki yang belum dibayar, bagaimanapun bayaran lewat akan dinilai atas semua baki kerana masa lalu.

Pelan B:

Pelajar akan membuat bayaran sebanyak $ 300,00 ke arah jumlah tuisyen untuk program ijazah dalam satu bayaran pada tarikh penerimaan. Baki selebihnya akan dibayar pada $ 125,00 sebulan, bermula satu bulan dari tarikh pendaftaran rasmi. Tiada faedah akan dikenakan ke atas baki yang belum dibayar, bagaimanapun bayaran lewat akan dinilai atas semua baki kerana masa lalu.

Pelan C:

Pelajar akan membuat bayaran bagi jumlah tuisyen penuh bagi program ijazah dalam satu bayaran pada tarikh penerimaan.

Sumber Kewangan tambahan

Bantuan Tuisyen


CCU
adalah dalam Dantes (Aktiviti Pertahanan untuk Bukan Tradisional Sokongan Pendidikan) Katalog nasional Bertauliah Program Pengajian Jarak Jauh (NADLP). CCU diluluskan untuk membenarkan pembayaran faedah bantuan pendidikan kepada ahli tentera aktif melalui Dantes.

Hal Ehwal Veteran

Program ijazah CCU 's diluluskan untuk membenarkan pembayaran faedah bantuan pendidikan kepada veteran dan orang lain yang layak di bawah program yang ditadbir oleh Amerika Syarikat Jabatan Hal Ehwal Veteran (VA).

Bagaimana saya memohon?

Untuk memulakan proses permohonan, Jabatan Kemasukan memerlukan perkara-perkara berikut:

 • Satu permohonan yang lengkap.
 • A resume terperinci yang menggambarkan pengalaman pekerjaan anda sebelum ini.
 • Transkrip rasmi: Meminta transkrip rasmi untuk semua kerja tahap kolej disiapkan sejak menamatkan pengajian di sekolah tinggi, termasuk apa-apa kredit siap menjelang peperiksaan (CLEP, DSST, AP, dan lain-lain). Anda boleh mengemukakan salinan tidak rasmi untuk tujuan penilaian. Salinan rasmi mesti diterima secara langsung dari Kolej mengeluarkan, universiti atau program sebelum pendaftaran rasmi. Bagi mempercepatkan penghantaran transkrip rasmi anda ke CCU, anda perlu pergi terus ke laman web kolej / universiti dan mengisi borang permohonan transkrip mereka. Jika anda telah memperoleh kurang daripada 12 kredit semester kolej-tahap di institusi sekolah menengah sewajarnya bertauliah maka anda perlu menyediakan transkrip rasmi tamat sekolah tinggi.
 • Pemohon ijazah sempurnakan Permintaan untuk Elektif Kredit Berdasarkan bentuk Latihan Khusus dan sertakan salinan disahkan latihan untuk dipertimbangkan.
 • Bayaran permohonan tidak dikembalikan sebanyak $ 75,00.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Price
Harga
290 USD
seunit
Locations
Amerika Syarikat - Santa Ana, California
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Amerika Syarikat - Santa Ana, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat